Kolonie 2017

Zaproszenia: Obchody Dni Papieskich 2003

Autor: Admin Dodano: czwartek, 09 października 2003 - 06:00

W ramach Dni Papieskich dnia 12 października (niedziela) po uroczystej mszy św. celebrowanej przez J.E. Ks. Bpa Jerzego Mazura będzie miała miejsce prezentacja Caritas Diecezji Ełckiej oraz koncert ewangeliczny i loteria fantowa z której dochód przeznaczony będzie na dożywianie dzieci z terenu naszej diecezji.

Ełk, 9 października 2003 r.

2990 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Rozpoczęcie nowej akcji "Tornister pełen uśmiechu"

Autor: Admin Dodano: sobota, 13 września 2003 - 23:00

Caritas Diecezji Ełckiej postanowiła uruchomić całoroczną akcję pomocy dzieciom i młodzieży szkolnej, pod nazwą "Tornister pełen uśmiechu". Akcja ta ma na celu zgromadzenie środków pieniężnych, które wykorzystane będą na zakup wyposażenia uczniowskiego dla dzieci i młodzieży z rodzin ubogich i potrzebujących. Chcemy, aby jedną z form prowadzenia tejże zbiórki, były skarbonki z logo Caritas, ustawione w Bankach naszej diecezji wraz z informacją o numerze naszego konta wywieszoną na tablicach ogłoszeniowych w tychże bankach.

Tornister pełen uśmiechu
4590 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozpoczęcie nowej akcji "Tornister pełen uśmiechu"' (231 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Audycje Caritas w rozgłośni diecezjalnej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 września 2003 - 23:00

Szczęść Boże!

Od dnia dzisiejszego, tj. 2 września, rozpoczynają się w Diecezjalnej Rozgłośni Radiowej "Św. Wojciech" w Ełku audycje poświęcone działalności i pracy Caritas Diecezji Ełckiej. W pierwszy i trzeci wtorek każdego miesiąca od godz. 15.15 do 16.15 swoją działalność prezentować będzie Ełcka Caritas. Audycje radiowe prowadzić będzie Marcin Radziłowicz oraz centrala diecezjalna Caritas w Ełku.

2826 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Audycje Caritas w rozgłośni diecezjalnej' (296 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podziękowania: Pomoc Starostwa Powiatowego w Ełku

Autor: Admin Dodano: niedziela, 17 sierpnia 2003 - 23:00

Caritas Diecezji Ełckiej otrzymała od Starostwa Powiatowego w Ełku dofinansowanie na Centrum Młodzieżowe "Quo Vadis". Na realizację zadania "Prowadzenie Centrum Młodzieżowego "Quo Vadis" w zakresie kultury fizycznej młodzieży z terenu powiatu ełckiego w roku 2003" kwotę 3 310zł, za która zakupione zostaną m.in. sprzęty do siłowni. Zaś na realizację zadania "Prowadzenie Centrum Młodzieżowego "Quo Vadis" w zakresie rozwoju kulturalnego i społecznego młodzieży z terenu powiatu w roku 2003" - kwotę w wysokości 7 tysięcy złotych.

Dobroczyńcy i ofiarodawcy
3022 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc Starostwa Powiatowego w Ełku' (305 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Komunikaty: Nowy Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: niedziela, 27 lipca 2003 - 23:00

Szczęść Boże!

Miło mi poinformować, że w dniu dzisiejszym, tj. 28.07.2003 r. Ksiądz Biskup Jerzy Mazur, Biskup Ełcki, mianował Ks. mgr Dariusza Kruczyńskiego, Dyrektorem Caritas Diecezji Ełckiej. Dekret wchodzi w życie 31.07.2003 r. (nr 1865/2003). Biskup Ełcki zwolnił tym samym z tej funkcji dotychczasowego Dyrektora Caritas Diecezji Ełckiej, Ks. mgr. Tadeusza Hermana.
Nowomianowanemu Dyrektorowi składamy najserdeczniejsze życzenia oraz polecamy opiece Matki Bożej i świętych Patronów Diecezji Ełckiej: św. Wojciecha i św. Brunona.

Ełk, 28 lipca 2003 r.

6625 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291292293294295296297298299300301302303304305306307308309   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU