ZAPROSZENIE NA SPOTKANIE INFORMACYJNE

Autor: Admin Dodano: środa, 13 lutego 2008 - 09:56

Wydział Katechetyczny Diecezji Ełckiej wraz z Caritas Diecezji Ełckiej pragnie serdecznie zaprosić kapłanów, katechetów oraz wychowawców, którzy są zainteresowani założeniem Szkolnego Koła Caritas na spotkanie informacyjne.

Koło jest organizacją młodzieżową działającą na rzecz szkoły oraz środowiska lokalnego, pod nadzorem Dyrekcji (we współpracy z Parafialnym Zespołem Caritas), włączającą się na zasadzie wolontariatu w działalność charytatywno – opiekuńczo - wychowawczą prowadzoną przez Caritas.

Wolą Ks. Biskupa Ordynariusza jest, aby w każdej szkole z terenu Diecezji Ełckiej zostało powołane Szkolne Koło Caritas, które będzie rozszerzać dzieło Miłosierdzia Bożego poprzez kształtowanie w uczniach osobowości katolika i Polaka odpowiedzialnego za Kościół i Ojczyznę.

3969 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZAPROSZENIE NA SPOTKANIE INFORMACYJNE' (994 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolne Koła Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 lutego 2008 - 08:24

Dziś zostały dodane do działu Szkolne Koła Caritas - wzór prośby szkoły o powołanie SKC, regulamin SKC oraz kroki załozenia SKC.

Zapraszamy także wszystkie Szkolne Koła Caritas do współpracy w tworzeniu i rozwijaniu wyżej wymienionego działu.

4274 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolne Koła Caritas' (457 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: środa, 30 stycznia 2008 - 07:44

SZANOWNI PREZESI PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż rozpoczynamy przygotowywania do kolejnej Wielkanocnej Zbiórki Żywności. Termin Zbiórki: 15 - 16 lutego 2008 r. (piątek – sobota) w wybranych miastach diecezji ełckiej. Parafie/miejscowości, które chciałyby się włączyć w tę zbiórkę prosimy o zgłoszenie i przesłanie w terminie do 08.02.2008 r. na adres Centrali Caritas w Ełku (19-300 Ełk, ul. 3-go Maja 10, tel/fax 629 02 60, e-mail: arudzinska@caritas.pl) poniższych informacji:

- wykaz sklepów (czy ustalono sprawę organizacji zbiórki czy ma to zrobić Caritas diecezjalna, np. Biedronka i sklepy sieciowe?);

- ilość wolontariuszy biorących udział w zbiórce (ważne z uwagi na informowanie mediów);

- ilość plakatów i identyfikatorów dla wolontariuszy.

Na podstawie złożonych zapotrzebowań na plakaty i identyfikatory zostanie przygotowana odpowiednia ilość materiałów. Otrzymają Państwo również wzór ulotki oraz sprawozdania.

Liczymy na zaangażowanie i dziękujemy za dotychczasową współpracę.

Anna Rudzińska - koordynator

2560 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ferie zimowe 2008 w Centrum Młodzieżowym „Quo Vadis”

Autor: Admin Dodano: środa, 30 stycznia 2008 - 07:39

Dzieci coraz rzadziej korzystają z wyjazdów na kolonie i ferie zimowe zorganizowane przez szkołę czy biuro podróży. Każde z nich kiedy usłyszy słowo „ferie” reaguje z uśmiechem na twarzy, bo przecież jest to dzień w którym zaczyna się zasłużony odpoczynek od szkoły, czas relaksu po półrocznej nauce i przygotowanie się do kolejnego semestru zdobywania wiedzy.

3687 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ferie zimowe 2008 w Centrum Młodzieżowym „Quo Vadis”' (2306 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ACH TE POKAZY!!!

Autor: Admin Dodano: środa, 30 stycznia 2008 - 07:09

I stało się!!! Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas przeszli swój chrzest bojowy. Tym razem polem bitwy stała się scena widowiskowa Ełckiego Centrum Kultury, przeciwnikiem wymagające gusta ełczan zaś koalicjantem ełckie drużyny sportowe. Na początku szliśmy „łeb w łeb”.

3006 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ACH TE POKAZY!!!' (2391 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291292293294295296297298299300301302303304305306307308309310311312313314315316317318319320330340350360   >