Zakończyły się „Warsztaty aktywności szansą na powrót do normalności”

Autor: Admin Dodano: środa, 12 grudnia 2007 - 14:45

11 grudnia br. zakończyły się drugie „Warsztaty aktywności szansą na powrót do normalności”. Zadanie było współfinansowane ze środków Funduszu Inicjatyw Obywatelskich, działającego w ramach rządowego programu Ministerstwa Pracy i Polityki społecznej przy współpracy z Caritas Diecezji Ełckiej. Łącznie w warsztatach w Ełku i Augustowie uczestniczyło 40 osób bezrobotnych z orzeczonym lekkim stopniem niepełnosprawności. Są już pierwsze efekty warsztatów…

Warsztaty i szkolenia
2550 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zakończyły się „Warsztaty aktywności szansą na powrót do normalności”' (1096 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mikołajki w Centrum Młodzieżowym "Quo Vadis"

Autor: Admin Dodano: środa, 12 grudnia 2007 - 13:48

Dnia 6.12.2007r. w świetlicy Centrum Młodzieżowego „Quo Vadis” odbyły się Mikołajki, przygotowane najmłodszym dzieciom. Organizatorem przyjęcia była Caritas Diecezji Ełckiej, która ofiarowała słodycze przeznaczone na upominki.

2686 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mikołajki w Centrum Młodzieżowym "Quo Vadis"' (706 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
I Edycja Ełckiego Turnieju w bilarda „Nie lękajcie się”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 11 grudnia 2007 - 07:26

Zapraszamy wszystkich graczy oraz zainteresowanych grą w bilarda na turniej bilardowy, który zostanie rozegrany w świetlicach Caritas Diecezji Ełckiej: Centrum „Quo Vadis” przy ul. 3- Maja 10 w Ełku oraz Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Nie lękajcie się” przy ul. Matejki 1 w Ełku. Turniej składa się z 2 etapów wewnętrznego i zewnętrznego.

2988 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I Edycja Ełckiego Turnieju w bilarda „Nie lękajcie się” ' (1069 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PROFILAKTYKA I ROZWIĄZYWANIE PROBLEMU UZALEŻNIEŃ

Autor: Admin Dodano: wtorek, 11 grudnia 2007 - 06:37

"Od naiwności do asertywności czyli co czeka nieświadomego człowieka” to program warsztatów profilaktyki uzależnień, który został stworzony i zrealizowany przez Caritas Diecezji Ełckiej wraz z Caritas Polska z pomocą finansową Zarządu Województwa Warmińsko – Mazurskiego, Urzędu Miasta Ełk oraz Urzędu Miasta i Gminy Giżycko.

2927 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PROFILAKTYKA I ROZWIĄZYWANIE PROBLEMU UZALEŻNIEŃ' (1751 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KONCERT CHARYTATYWNY „PODAJ RĘKĘ”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 grudnia 2007 - 14:44

W dniu wczorajszym 05 grudnia o godz. 18:00 w sali widowiskowej „ZEBRA” Ełckiego Centrum Kultury odbył się Koncert Charytatywny „Podaj Rękę” na rzecz Ełckiego Domu Św. Faustyny (dawnego Domu Dziecka). Koncert został zainicjowany i zrealizowany przez ełcką młodzież różnych szkół oraz różnych wyznań m.in. uczniowie Gimnazjum nr 3 w Ełku, Zespołu Szkół nr 2 im. K. K. Baczyńskiego w Ełku, Zespołu Szkół nr 3 im. J. H. Małeckich w Ełku, Zespołu Szkół Ogólnokształcących im S. Żeromskiego w Ełku, Zespołu Szkół Rolniczych im. M. Rataja w Ełku a także członkowie Kościoła Zielonoświątkowego, Baptystycznego oraz Metodystycznego.

2779 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KONCERT CHARYTATYWNY „PODAJ RĘKĘ”' (874 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291292293294295296297298299300301302303304305306307308309310311312313314315316317318319329339349359   >