Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 czerwca 2018 - 13:40

Poniedziałek 11 czerwca 2018 r. upłynął pod znakiem pielgrzymowania. Tego dnia wolontariusze i sympatycy Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku uczestniczyli w pielgrzymce do Pokamedulskiego Klasztoru w Wigrach pod opieką p. Jolanty Narwojsz Zajkowskiej, p. Karoliny Harasim i p. Hanny Gutowskiej.

215 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Na kamedulskim i papieskim szlaku” - pielgrzymka wolontariuszy i sympatyków SKC przy ZS nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku' (2671 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kierunek Białystok

Autor: Admin Dodano: środa, 13 czerwca 2018 - 14:50

12 czerwca dzieci z Ełku i Orłowa musiały wstać wcześnie rano. Dlaczego? Ponieważ na ten dzień zaplanowano wycieczkę edukacyjną do Białegostoku. Grupa 45 podopiecznych świetlic w Orłowie oraz Ełku, a także dzieci z Domu Samotnej Matki, ok. godziny 11 dojechała do Białostockiego Teatru Lalek, gdzie obejrzała spektakl „Czerwony Kapturek”.

23 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kierunek Białystok ' (1362 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie tylko edukacja

Autor: Admin Dodano: niedziela, 10 czerwca 2018 - 15:40

Wykonywanie kwiatków z foamiranu, własnoręczne wykonywanie biżuterii czy scrapbooking, to tylko niektóre z umiejętności nabytych przez uczestniczki wyjazdowo warsztatu edukacyjnego zorganizowanego na początku czerwca w Orzyszu. Podczas zajęć kulinarnych panie uczyły się w jaki sposób ozdabiać potrawy metodą carvingu. Ponadto poznały przepisy na samcze i odżywcze koktajle.

126 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie tylko edukacja' (1473 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Autor: Admin Dodano: sobota, 09 czerwca 2018 - 17:55

1 czerwca 2018 roku Ełk stał się miejscem rozmów o przedsiębiorczości na Mazurach i Podlasiu. W Ełckim Centrum Kultury odbyło się I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej. Jego celem było nawiązanie współpracy i wymiana doświadczeń przedsiębiorców, samorządowców, przedstawicieli organizacji społecznych i uczelni oraz poruszenie istotnych kwestii gospodarczych i społecznych, mających znaczenie dla naszego regionu.

1610 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej ' (4865 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: sobota, 09 czerwca 2018 - 16:55

Informujemy, że w dniach 08-09 czerwca 2018 roku (piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM". Numer zgłoszenia zbiórki: 2018/655/OR. W akcji uczestniczyli wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas, uczniowie szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych oraz podopieczni Monar z Gaudynka.

203 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjna Zbiórka Żywności' (842 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112122232425262728293031323334353637383940414243444546475767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357   >