I Światowy Dzień Ubogich za nami, ale nie ostatni.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 listopada 2017 - 18:50

19 listopada po raz pierwszy obchodziliśmy w naszej Diecezji Ełckiej - I ŚWIATOWY DZIEŃ UBOGICH. Dzień ustanowiony przez Papieża Franciszka, który szczególną troską otacza tych najbardziej potrzebujących.

169 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I Światowy Dzień Ubogich za nami, ale nie ostatni. ' (914 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 listopada 2017 - 16:40

Warsztaty o przeciwdziałanie marnowaniu żywności i kulinarne

Dnia 23 i 30. 11. 2017 r. zaplanowane są warsztaty: przeciwdziałanie marnowaniu żywności i kulinarne dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogramu 2017

157 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE ' (1451 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przedszkolaki w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 listopada 2017 - 16:25

W piątek 17 listopada 2017 r. dzieci z Niepublicznego Katolickiego Przedszkola „U Lolka” im. św. Jana Pawła II w Ełku złożyły wizytę u seniorów w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”. Przedszkolaki przygotowały program artystyczny związany z 99. rocznicą odzyskania niepodległości przez Polskę. Przypomniały seniorom znaczenie symboli narodowych – godła i flagi, a także trudną historię Polski związaną z czasem zaborów. Pięknie śpiewały pieśni patriotyczne przy akompaniamencie akordeonu.

322 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedszkolaki w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”' (1422 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Skupienia dla Osób Niewidomych i Słabowidzących

Autor: Admin Dodano: środa, 15 listopada 2017 - 15:40

W środę 15 listopada 2017 r. w Ełku odbył się Dzień Skupienia dla Osób Niewidomych i Słabowidzących. Spotkanie miało miejsce w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1. Zostało ono zorganizowane przez ks. Ryszarda Sawickiego – diecezjalnego duszpasterza osób niewidomych i słabowidzących, p. Alicję Bielecką – prezesa ełckiego Koła Polskiego Związku Niewidomych oraz Siostry ze Zgromadzenia Matki Bożej Miłosierdzia posługujące w Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku.

380 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Skupienia dla Osób Niewidomych i Słabowidzących' (3273 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Światowy Dzień Ubogich – Orędzie Ojca Świętego Franciszka

Autor: Admin Dodano: środa, 15 listopada 2017 - 13:36

„Biedni nie są problemem, ale zasobem, z którego możemy zaczerpnąć, aby przyjąć i żyć istotą Ewangelii” – napisał Franciszek w orędziu na Dzień Ubogich. Papież ustanowił go na zakończenie Nadzwyczajnego Jubileuszu Miłosierdzia i w tym roku będzie obchodzony po raz pierwszy w niedzielę poprzedzającą uroczystość Chrystusa Króla.

163 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Światowy Dzień Ubogich – Orędzie Ojca Świętego Franciszka' (15636 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112122232425262728293031323334353637383940414243444546475767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337   >