Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Tworzymy, działamy i szkolimy się.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 grudnia 2016 - 11:56

W dniu 3 grudnia w Centrum Pastoralno - Administracyjnym w Ełku odbyło się szkolenie Parafialnym Zespołom Caritas. Było to czwarte, a zarazem ostatnie spotkanie w 2016 roku. Rozpoczęliśmy je o godzinie 10.00, udział wzięło ok. 70 przedstawicieli z 52 parafii. Spotkaniu przewodniczył Jego Ekscelencja ks. Biskup Jerzy Mazur SVD, ks. Dariusz Kruczyński Dyrektor Caritas i Ks. Jacek Uchan – Dyr. Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego.

Parafialne Zespoły Caritas
197 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Tworzymy, działamy i szkolimy się.' (2426 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIGILIJNE DZIEŁO POMOCY DZIECIOM

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 listopada 2016 - 12:26

Niech na wszystkich stołach wigilijnych zapłoną świece Caritas

Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom- to, jak sama nazwa wskazuje, jest akcją skierowaną do dzieci, które potrzebują pomocy i wsparcia. To coroczna, ogólnopolska a za razem najstarsza inicjatywa Caritas polegająca na rozprowadzaniu świeć w okresie Adwentu, których obecność na wigilijnym stole stała się już tradycją w wielu polskich domach. Akcja ma charakter ekumeniczny, gdyż do jej realizacji włączył się Eleos Kościoła Prawosławnego i Diakonii Kościoła Ewangelicko – Augsburskiego. Idea akcji narodziła się w 1994 roku podczas zebrania dyrektorów Caritas w Rusinowicach. I jest to, już XXIII kampania rozprowadzania świec wigilijnych i w tym roku przebiega ona pod hasłem: "Płomień Miłosierdzia".

Wigilijne dzieło pomocy dzieciom
313 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIGILIJNE DZIEŁO POMOCY DZIECIOM' (946 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oferta pracy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 listopada 2016 - 09:02

Ogłoszenie naboru na stanowisko dyrektora Domu Pomocy Społecznej Misericordia w Ełku

Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi nabór na stanowisko Dyrektora Pomocy Społecznej w Ełku

Wymagania niezbędne:
a) ukończone studia wyższe,
b) specjalizacja z zakresu organizacji pomocy społecznej,
c) co najmniej 5-letni staż pracy, w tym minimum 3- letni w pomocy społecznej,
d) bardzo dobra znajomość obowiązujących regulacji prawnych dotyczących funkcjonowania domów pomocy społecznej, w tym ustawy o pomocy społecznej,
e) niekaralność za przestępstwo popełnione umyślnie,
f) obywatelstwo polskie,
g) pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych.

810 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oferta pracy' (1072 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zbiórka Żywności " Tak, POMAGAM"

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 listopada 2016 - 11:25

W dniach 09 i 10 grudnia 2016 roku (piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadza Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Zbiórka będzie miała miejsce na terenie całej diecezji ełckiej w ok. 200 sklepach. W zbiórce wezmą udział., jak zawsze, niezastąpieni wolontariusze, którzy w w/w dniach będą udzielali się społecznie.

240 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zbiórka Żywności " Tak, POMAGAM"' (1458 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DAR OD SERCA

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 listopada 2016 - 11:23

W dniu 16 listopada br Caritas Diecezji Ełcką odwiedzili goście ze Wspólnoty Pomocy dla Chorych i Niepełnosprawnych w Polsce z Freiburga. Jak sami mówią: że "Dzięki Boskiej pomocy i hojnym sercom dobroczyńców" mogą spieszyć z pomocą osobom chorym i potrzebującym przekazując sprzęt medyczny. Wzorując się na dobrym Samarytaninie, który jest symbolem Wspólnoty, jego członkowie pragną wypełniać swoją rolę służenia bliźniemu, jak najlepiej. I to się im udaje.

323 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DAR OD SERCA' (677 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11121222324252627282930313233343536373839404142434445465666768696106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU