„Promyk Dnia” dla dzieci!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 04 grudnia 2007 - 13:28

W dn. 30 listopada br. w „Domu św. Faustyny – Pomocna Dłoń” w Ełku nastąpiło otwarcie pierwszej świetlicy środowiskowej „Promyk Dnia” w diecezji ełckiej. Uroczystego poświęcenia dokonał Ks. Bp Jerzy Mazur, Biskup Ełcki.

3254 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Promyk Dnia” dla dzieci! ' (3748 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 listopada 2007 - 11:38

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zorganizować w dniu 8 grudnia 2007 r. (sobota) w Orzyszu Szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Jest ono kierowane przede wszystkim do Prezesów i członków Zarządów Parafialnych Zespołów Caritas, których obecność- zgodnie ze statutem dla PZC diecezji ełckiej- jest obowiązkowa.

2431 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, UMIŁOWANI W PANU, PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ORAZ ZESPOŁÓW CHARYTATYWNYCH' (1016 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ks. Dariusz Kruczyński laureatem nagrody „Amicus Bonus”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 listopada 2007 - 14:17

W dniu 26 listopada br., Wojewoda Anna Szyszka przyznała wyróżnienie ks. Dariuszowi Kruczyńskiemu – Dyrektorowi Caritas Diecezji Ełckiej za wybitne oraz nowatorskie osiągnięcia w zakresie budowania lokalnego systemu pomocy społecznej, szerzenie idei integracji społecznej oraz kompleksowe rozwiązywanie problemów społecznych.

6388 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ks. Dariusz Kruczyński laureatem nagrody „Amicus Bonus”' (708 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 listopada 2007 - 07:45

Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom to, obok Wakacyjnej Akcji Caritas, najstarsza inicjatywa Caritas. Od 1994 r. Caritas diecezjalne rokrocznie, w okresie Adwentu, rozprowadzają świece, których obecność na wigilijnym stole stała się tradycją w wielu polskich domach. W 2000 r. akcja nabrała charakteru ekumenicznego, gdyż do jej organizacji włączył się Eleos Kościoła Prawosławnego i Diakonii Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego.

Wigilijne dzieło pomocy dzieciom
3536 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom' (4860 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Sprzęt medyczny służy już chorym”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 listopada 2007 - 07:32

16 listopada br. w Ełckiej Kurii Diecezjalnej miało miejsce uroczyste przekazanie sprzętu medycznego do dziesięciu szpitali z terenu diecezji ełckiej. Aktu poświęcenia dokonał ks. bp Romuald Kamiński, biskup pomocniczy ełcki.

2559 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Sprzęt medyczny służy już chorym”' (4604 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281282283284285286287288289290291292293294295296297298299300301302303304305315325335   >