Kolonie 2017

Rodzinne warsztaty świąteczne z Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 grudnia 2016 - 08:11

Serdecznie zapraszamy 16 grudnia 2016r. o godz. 15.00
całe rodziny (dorosłych i dzieci)
na bezpłatne warsztaty świąteczne z Caritas

Tego dnia przygotowaliśmy szereg atrakcji przedświątecznych. Osoby dorosłe wezmą udział w warsztatach kulinarnych z przygotowania potraw świątecznych. Sałatka ze śledzia, pierogi z kapustą i grzybami, uszka, tradycyjne łazanki, zupa rybna to tylko niektóre propozycje dla uczestników zajęć. Oprócz gotowych przepisów kulinarnych, będą udzielane porady dietetyczne oraz informacje jak przeciwdziałać marnowaniu żywności. Wspólnie udekorujemy dla Was świąteczny stół i spróbujemy przygotowanych dań. Wszystko w radosnej atmosferze przy kawie.

258 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rodzinne warsztaty świąteczne z Caritas' (1345 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
GALA WOLONTARIATU

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 grudnia 2016 - 12:50

Miesiąc grudzień to szczególny okres dla wszystkich Wolontariuszy na całym świecie. Praca, którą wykonuje się za darmo, z potrzeby serca, jest istotnie bezcenna. W celu wyrażenia uznania dla trudu wolontariuszy na całym świecie, z inicjatywy ONZ, obchodzony jest od 1986 roku Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. To doskonała okazja, by uświadomić społeczeństwu wysiłek, jaki wkładają rozmaite organizacje pożytku publicznego w niesienie pomocy innym, zarówno na poziomie lokalnym, krajowym, jak i globalnym.

237 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'GALA WOLONTARIATU' (3597 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mikołajki „Pod Wesołą Chmurką"

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 grudnia 2016 - 13:57

Wizyta Mikołaja to chyba najbardziej oczekiwany przez dzieci dzień w roku. Tak też było i dzisiaj. Przedszkolaki ubrane w czerwień i czapki mikołajowe już od rana z niecierpliwością czekały na gościa. Gdy wreszcie się pojawił radości nie było końca.

317 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mikołajki „Pod Wesołą Chmurką" ' (1243 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Listopad „Pod Wesołą Chmurką”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 grudnia 2016 - 13:13

Listopad jest czasem dalszych jesiennych zmian w przyrodzie. Pomimo pogorszenia pogody i szarugi jesiennej dzieci z Punktu Przedszkolnego „Pod Wesołą Chmurką” w Ełku nie nudziły się.

180 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Listopad „Pod Wesołą Chmurką”' (3489 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlicowe świętowanie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 grudnia 2016 - 11:56

Przed samymi świętami odbędą się dwudniowe warsztaty z zakresu przygotowywania ozdób świątecznych w świetlicy w Orłowie. Poza zajęciami praktycznymi, warsztaty obejmować będą także część teoretyczną dotyczącą tradycji świątecznych na Warmii i Mazurach. Uczestnicy warsztatów dowiedzą się kim był Nikolu/Pikolus/Szemel/; kiedy obchodzono Gody, co wypiekano w czasie adwentu.

138 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlicowe świętowanie' (407 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111212223242526272829303132333435363738394041424344455565758595105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU