Podsumowanie pracy wolontariuszy

Autor: Admin Dodano: środa, 09 stycznia 2008 - 07:40

Wraz z końcem roku 2007 wolontariusze ECWC dokonali podsumowania swojej działalności wolontarystycznej z ostatniego półrocza. Przejrzyjcie sami czego dokonaliśmy:

3561 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie pracy wolontariuszy' (3136 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Podzielili się opłatkiem …”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 07 stycznia 2008 - 10:22

Każdemu z nas święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ciepłem, miłością jaka gości w naszych domach, zapachem ciepłego ciasta, żywej choinki, a także szczęśliwymi rodzicami, kiedy przebrany za Mikołaja wuj czy kuzyn wręcza nam prezenty, a uśmiechnięte babcie sadzają nas na kolana i uczą śpiewać kolędy.

3561 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Podzielili się opłatkiem …”' (3042 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wieczór wigilijny w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 grudnia 2007 - 09:28

Święta Bożego Narodzenia już tuż, tuż! Ich atmosferę w naszym Centrum czujemy od kilku tygodni. Podczas zajęć plastyczno - technicznych i warsztatów orygami wykonaliśmy tysiące, zdawałoby się, ozdób i pocztówek świątecznych. Nasze „dzieła” dołączono do świątecznego kiermaszu w Niemczech, w którym uczestniczył Caritas Diecezji Ełckiej. Obdarowaliśmy nimi także pensjonariuszy ełckiej Noclegowni Św. Ojca Pio.

3265 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wieczór wigilijny w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II w Ełku' (2812 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIGILIA WOLONTARIUSZY

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 grudnia 2007 - 14:01

Prężnie działający wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas po raz kolejny spotkali się w swojej siedzibie przy ulicy 3-go Maja 10. Jednak wczorajsze spotkanie miało wyjątkowe znaczenie, jak również przebiegało w wyjątkowej atmosferze. Owa wyjątkowość wynikała z okazji zebrania, a mianowicie Wigilii Bożego Narodzenia. Przybyli wolontariusze modlili się, dzielili się opłatkiem i śpiewali kolędy razem z ks. Dyrektorem Caritas Diecezji Ełckiej.

3025 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIGILIA WOLONTARIUSZY' (631 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przygotowania do Wigilii w Noclegowni św. Ojca Pio w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 grudnia 2007 - 12:04

Patrząc z ulicy Kościuszki na okna noclegowni można zauważyć jak bardzo jej mieszkańcy cieszą się na zbliżające się święta Bożego Narodzenia. Piękny żłóbek z Panem Jezusem, lampki, zegar wskazujący prawie północ, witraże i stroiki wskazują na ciepłą, bożonarodzeniową atmosferę jaka zapanowała wśród podopiecznych p. Karola Zagajewskiego – kierownika noclegowni św. Ojca Pio.

3379 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przygotowania do Wigilii w Noclegowni św. Ojca Pio w Ełku' (2013 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271272273274275276277278279280281282283284285286287288289290291292293294304314324334   >