KOLEJNE DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W DRYGAŁACH

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 października 2017 - 08:40

Warsztaty :program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności, edukacja ekonomiczna i warsztaty kulinarne.

W dniu 28 października 2017 roku odbyły się warsztaty kulinarne, o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności i z edukacji ekonomicznej. Warsztaty miały miejsce w Sołeckim Domu Kultury w Drygałach. W warsztatach uczestniczyły osoby, które są odbiorcami żywności unijnej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2017.

282 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOLEJNE DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W DRYGAŁACH' (2275 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Biedronki w gronie przedszkolaków

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 października 2017 - 12:09

24 października w Niepublicznym Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką w Ełku odbyła się uroczystość pasowania na przedszkolaka. Biedronki zaprezentowały część artystyczną: wiersze, piosenki i tańce, bo każdy prawdziwy przedszkolak potrafi recytować, śpiewać i tańczyć. Dzieci złożyły uroczyste ślubowanie:

143 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Biedronki w gronie przedszkolaków' (1693 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pamiętali o zapomnianych grobach

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 października 2017 - 10:54

Jak co roku przed uroczystością wszystkich świętych i wspomnieniem wszystkich wiernych zmarłych, wolontariusze Szkolnych Kół Caritas zaangażowali się w sprzątanie zaniedbanych grobów. 90 młodych, pełnych zapału i chęci ludzi uczestniczyło w dniach 26 – 27 października w pracach porządkowych na ełckim cmentarzu. Wolontariuszom udało się uprzątnąć m.in. groby małych dzieci i żołnierzy poległych podczas I-szej wojny światowej. Akcję zorganizowaną przez Caritas Diecezji Ełckiej poprzedziła wspólna modlitwa za zmarłych, których szczątki spoczywają na Cmentarzu Komunalnym w Ełku. W koordynowaniu podjętych prac i użyczeniu potrzebnych narządzi z ramienia Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych uczestniczył p. Stanisław Anuśkiewicz. Ełcka Caritas zapewniła podstawowe rzeczy potrzebne przy sprzątaniu: rękawiczki, worki itp.

206 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pamiętali o zapomnianych grobach' (2430 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Co dobrego robisz dla Innych – czyli życie z wartościami

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 października 2017 - 13:12

Pod takim hasłem pan Bogdan Cieślukowski – Zasłużony dla Zdrowi Narodu - w dniu 19 października br w ZDZ w Ełku, zorganizował wystąpienie pięciu przedstawicieli z różnych środowisk zawodowych, którzy wygłosili prelekcje na temat wartości, które są najważniejsze w naszym życiu. Wszystkim prelegentom zależało na zbudowaniu wśród młodzieży poczucia własnej wartości i wysokiej samooceny poprzez postawę pomagania, troski i dzielenia się z innymi cząstką samego siebie.

127 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co dobrego robisz dla Innych – czyli życie z wartościami' (1649 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czy się zakochały…?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 października 2017 - 18:05

W miniony piątek (20 października) zakończyła się dwudniowa wycieczka do Warszawy, w której udział wzięły Beneficjentki projektu „Oferta dla seniora”, współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

140 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czy się zakochały…?' (3095 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112122232425262728293031323334353637383940414243445464748494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334   >