Apel o pomoc dla powodzian

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 lipca 2009 - 08:49

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w dniu 12 lipca br. w kościołach diecezji ełckiej zostanie przeprowadzona zbiórka pieniędzy do puszek na rzecz rodzin poszkodowanych przez powódź w południowej Polsce w ostatnich dniach czerwca. W wyniku ulewnych deszczy i nawałnic, wiele rodzin straciło dach nad głową, miejsce pracy oraz dorobek całego życia. Caritas diecezjalna pragnie włączyć się w ogólnopolską akcję pomocową i pomóc najbardziej poszkodowanym w wyniku powodzi. Pozyskane środki zostaną przeznaczone na odbudowę zalanych i zniszczonych domów, budynków gospodarczych, zakup sprzętu domowego, zaspokojenie najpilniejszych potrzeb życiowych.

Dobrowolne ofiary można też uiszczać w księgowości ełckiej Caritas lub wpłacać na konto PKO BP S.A. o/EŁK 29 1020 4724 0000 3302 0027 2369 z dopiskiem „Powódź Południe”.

2951 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie rekrutacyjno-informacyjne projektu „Praca bez barier” w Suwałkach

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 lipca 2009 - 08:44

30 czerwca br. w budynku Urzędu Miejskiego w Suwałkach odbyło się spotkanie rekrutacyjno-informacyjne projektu „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy”. Spotkanie zgromadziło ponad 20 osób niepełnosprawnych i ich opiekunów z całego powiatu suwalskiego, zainteresowanych projektem. Udział w spotkaniu wzięli również przedstawiciele Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej, Ośrodka Informacji dla Osób Niepełnosprawnych oraz Powiatowego Zespołu ds. Orzekania o Niepełnosprawności w Suwałkach.

Warsztaty i szkolenia
2230 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie rekrutacyjno-informacyjne projektu „Praca bez barier” w Suwałkach' (2130 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Trwa akcja „Tornister pełen uśmiechu” :)

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 lipca 2009 - 10:25

Caritas Diecezji Ełckiej już po raz szósty przeprowadza akcję „Tornister pełen uśmiechu”. Na terenie diecezji, w wybranych urzędach pocztowych oraz bankach przez cały rok wystawione są specjalnie oznakowane, szklane skarbony do których można składać dobrowolne ofiary. Dzięki pozyskanym funduszom ełcka Caritas zakupi wyprawki szkolne dzieciom pochodzącym z najuboższych rodzin diecezji.

Tornister pełen uśmiechu
2741 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Trwa akcja „Tornister pełen uśmiechu” :)' (1837 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
2 MILIONY ZŁOTYCH DLA DZIECI OD CARREFOUR

Autor: Admin Dodano: czwartek, 02 lipca 2009 - 10:58

Prawie 2 miliony złotych Grupa Carrefour Polska przeznaczy w 2009 roku na kontynuację programu Caritas „Skrzydła”. Dzięki Carrefour, 810 dzieci z całej Polski otrzyma stypendium przez 10 miesięcy nauki oraz wakacyjny wypoczynek.

3311 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '2 MILIONY ZŁOTYCH DLA DZIECI OD CARREFOUR' (5362 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 25 czerwca 2009 - 08:16

Na podstawie decyzji Prezydenta Miasta Ełku z dnia 26 maja 2009 r. (OSO.5022/6/09) Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3-go Maja 10, 19-300 Ełk) przeprowadziła zbiórkę pieniężną w celu pozyskania środków finansowych niezbędnych do wykonania prac adaptacyjno-remontowych w Hospicjum im. św. Brunona Bonifacego z Kwerfurtu Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. Suwalskiej 3A w Giżycku.

Zbiórki pieniężne
2102 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Sprawozdanie ze zbiórki publicznej przeprowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej w dniu 1 czerwca 2009 r. na terenie miasta Ełk' (702 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280281282283284294304314324334344354   >

Page created in 3,019719 Seconds