Spotkanie opłatkowe wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 24 grudnia 2008 - 08:13

20 grudnia odbyło się tradycyjne spotkanie opłatkowe wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas. Zgromadzonych w sali konferencyjnej powitał Ksiądz Darek Kruczyński dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej oraz koordynator wolontariatu. Po modlitwie i błogosławieństwie wolontariusze podzielili się opłatkiem i złożyli sobie życzenia.

2278 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas' (1566 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilia w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II

Autor: Admin Dodano: środa, 24 grudnia 2008 - 07:45

Święta Bożego Narodzenia to najpiękniejszy i najbardziej rodzinny okres w roku. Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II w Ełku już od dwóch lat propaguje piękną tradycję polskich Świąt i organizuje spotkanie opłatkowe dla swoich podopiecznych. Opiekunowie świetlicy starli się, aby w placówce panowała ciepła atmosfera i świąteczny nastrój. Dzieci zrobiły piękne dekoracje i pocztówki świąteczne oraz z wielkim entuzjazmem ubrały drzewko świąteczne w przygotowane przez nich ozdoby choinkowe.

2808 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilia w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II' (1734 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przedświąteczny okres w ełckiej Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2008 - 12:00

Okres Świąt Bożego Narodzenia to wzmożony czas pracy w Caritas Diecezji Ełckiej. Nasza organizacja charytatywna przygotowuje bowiem kilka tysięcy paczek dla rodzin potrzebujących. Rozdysponowywana jest przede wszystkim żywność zebrana podczas tegorocznej Bożonarodzeniowej Zbiórki Żywności "Podaruj Święta Bożego Narodzenia".

2654 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedświąteczny okres w ełckiej Caritas ' (1004 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2008 - 09:26

Święta Bożego Narodzenia, to szczególny czas spotkań, refleksji, podziękowań i składania życzeń. To czas, w którym odczuwamy najsilniejszy związek z naszymi tradycjami. W tej wyjątkowej atmosferze odbyło się opłatkowe spotkanie pracowników Caritas.

2689 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas' (1897 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzieci z Diecezji Ełckiej na zakupach w Carrefour w Olsztynie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 grudnia 2008 - 08:00

To już drugi raz, kiedy dziesięcioro dzieci objętych Programem Skrzydła Carrefour mogło pojechać do Olsztyna na zakupy do Hipermarketu Carrefour. Było to możliwe dzięki zaproszeniu Pana Włodzimierza Kosteckiego, dyrektora Carrefour Olsztyn, który opłacił przejazd dzieci z Ełku do Olsztyna oraz zaplanował liczne atrakcje na miejscu.

2843 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci z Diecezji Ełckiej na zakupach w Carrefour w Olsztynie' (1326 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272273274275285295305315325335   >