Pomoc mieszkaniowa

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 stycznia 2009 - 07:36

Dom św. Faustyny - Nie lękajcie się Caritas Diecezji Ełckiej w Gołdapi, dzięki właścicielowi Karczmy Sega w Gołdapi rozpoczął wspaniałą współpracę ze Stowarzyszeniem Pomocy Mieszkaniowej dla Sierot w Baranowie koło Poznania. Kontakt z dyrektorem zaowocował prezentem mikołajkowym dla byłego wychowanka placówki. 6 grudnia 2008 roku o godz. 11.00 w świątecznie przystrojonym salonie samochodowym w Sadach k/Poznania odbyło się niezwykłe spotkanie prowadzone przez Barbarę Dickert i Tadeusza Zwiefkę, na którym przekazane zostały dary serca.

2598 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc mieszkaniowa ' (2046 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KONKURS "ANIOŁ – MÓJ STRÓŻ"

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 stycznia 2009 - 10:13

10 stycznia 2009 roku Caritas Diecezji Ełckiej ogłasza rozpoczęcie konkursu plastycznnego: ANIOŁ – MÓJ STRÓŻ.

2468 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KONKURS "ANIOŁ – MÓJ STRÓŻ"' (851 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Program PEAD – podsumowanie V edycji

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 stycznia 2009 - 09:41

W roku 2008 Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczyła po raz piąty w Europejskim Programie Pomocy Najbardziej Potrzebującym (fran. Programme Europeen d Aide aux plus Demunis – PEAD).

2917 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Program PEAD – podsumowanie V edycji ' (2741 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie opłatkowe wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 24 grudnia 2008 - 08:13

20 grudnia odbyło się tradycyjne spotkanie opłatkowe wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas. Zgromadzonych w sali konferencyjnej powitał Ksiądz Darek Kruczyński dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej oraz koordynator wolontariatu. Po modlitwie i błogosławieństwie wolontariusze podzielili się opłatkiem i złożyli sobie życzenia.

2278 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas' (1566 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilia w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II

Autor: Admin Dodano: środa, 24 grudnia 2008 - 07:45

Święta Bożego Narodzenia to najpiękniejszy i najbardziej rodzinny okres w roku. Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II w Ełku już od dwóch lat propaguje piękną tradycję polskich Świąt i organizuje spotkanie opłatkowe dla swoich podopiecznych. Opiekunowie świetlicy starli się, aby w placówce panowała ciepła atmosfera i świąteczny nastrój. Dzieci zrobiły piękne dekoracje i pocztówki świąteczne oraz z wielkim entuzjazmem ubrały drzewko świąteczne w przygotowane przez nich ozdoby choinkowe.

2808 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilia w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II' (1734 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272273274284294304314324334   >