Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Strona SKC

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 lutego 2008 - 09:51

Dziś została dodana strona SKC w Ełku przy Zespole Szkół nr 2. Zapraszamy do działu Szkolne Koła Caritas zakładka Ełk

3101 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Strona SKC' (458 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 lutego 2008 - 09:46

Zakończył się projekt realizowany w świetlicy Caritas w Prawdziskach, w ramach którego świetlica otrzymała dwa nowe komputery, a młodzież i dzieci przez dwa miesiące intensywnie uczyły się języka angielskiego. Całość projektu została sfinansowana dzięki grantowi z Fundacji na Rzecz Rozwoju Wsi „Polska Wieś 2000” ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Wsi Polskiej.

3488 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Fundacja na Rzecz Rozwoju Wsi „Polska Wieś 2000” wspiera świetlicę wiejską w Prawdziskach' (797 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Edyta dostała nowy koncentrator tlenu!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 lutego 2008 - 08:13

Dzięki współpracy z fundacją Medical Aid For Poland Fund czternastoletnia Edyta używa sprzętu, który może uratować jej życie. Edyta, oprócz licznych poważnych wad rozwojowych, ma również problemy z oddychaniem. Narządy płucne Edyty są bardzo wrażliwe, w związku z czym dziewczynka bardzo często zapada na zapalenie płuc. Skrzywiony kręgosłup uciska płuca, co powoduje częste ataki duszności. Każdy taki atak jest poważnym zagrożeniem życia dziewczynki.

3345 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Edyta dostała nowy koncentrator tlenu!' (748 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna w Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 lutego 2008 - 07:50

W magazynku podręcznym Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas stoją wielkie pudła. A w nich papierowe skarbonki. Takie niby co! Bagatela, 15 tysięcy papierowych skarbonek. Jednak każdy wie, iż papierowa skarbonka jest znakiem ekumenicznej akcji, organizowanej przez Caritas Polska wspólnie z Eleos Kościoła prawosławnego i Diakonią Kościoła Ewangelicko- Augsburskiego. ”.

3490 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna w Caritas Diecezji Ełckiej' (1446 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPROSZENIE NA SPOTKANIE INFORMACYJNE

Autor: Admin Dodano: środa, 13 lutego 2008 - 09:56

Wydział Katechetyczny Diecezji Ełckiej wraz z Caritas Diecezji Ełckiej pragnie serdecznie zaprosić kapłanów, katechetów oraz wychowawców, którzy są zainteresowani założeniem Szkolnego Koła Caritas na spotkanie informacyjne.

Koło jest organizacją młodzieżową działającą na rzecz szkoły oraz środowiska lokalnego, pod nadzorem Dyrekcji (we współpracy z Parafialnym Zespołem Caritas), włączającą się na zasadzie wolontariatu w działalność charytatywno – opiekuńczo - wychowawczą prowadzoną przez Caritas.

Wolą Ks. Biskupa Ordynariusza jest, aby w każdej szkole z terenu Diecezji Ełckiej zostało powołane Szkolne Koło Caritas, które będzie rozszerzać dzieło Miłosierdzia Bożego poprzez kształtowanie w uczniach osobowości katolika i Polaka odpowiedzialnego za Kościół i Ojczyznę.

3889 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZAPROSZENIE NA SPOTKANIE INFORMACYJNE' (994 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272282292302312   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU