II Ełckie Pokazy Sztuk Walki i Akrobatyki

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 stycznia 2009 - 13:16

7 lutego br. w Ełckim Centrum Kultury odbędą się II Ełckie Pokazy Sztuk Walki i Akrobatyki. Pieniądze ze sprzedaży biletów zostaną przekazane na leczenie ośmioletniego chłopca, Grzegorza Płacha, który jest mieszkańcem małej wsi Mieruniszki.

2494 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'II Ełckie Pokazy Sztuk Walki i Akrobatyki' (2633 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rodzicielstwo zastępcze - czy warto spróbować?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 stycznia 2009 - 09:22

Bycie rodzicem zastępczym nie jest zadaniem łatwym. Wymaga wiele poświęcenia, troski i miłości. Zajęcie to daje dużo satysfakcji płynącej z możliwości stworzenia dziecku prawdziwego domu. Rodzina zastępcza pomaga przywrócić dziecko do życia w społeczeństwie, sprzyja jego rozwojowi. Dlatego Caritas nieustannie promuje ideę zastępczej opieki rodzicielskiej i poszukuje kandydatów gotowych podjąć się tej funkcji.

3418 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rodzicielstwo zastępcze - czy warto spróbować? ' (7253 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Babciu, babciu coś Ci dam…..

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 stycznia 2009 - 08:46

Służą nam swoim czasem, cierpliwością i doświadczeniem. Zaraz po rodzicach są najważniejszymi osobami w naszym życiu. Babcia i Dziadek to osoby, które kochają bezwarunkową miłością swoje wnuki.

3031 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Babciu, babciu coś Ci dam…..' (2139 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Babci i Dziadka w Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 stycznia 2009 - 08:04

Zdarza się często, że zajęci pracą, wieloma codziennymi obowiązkami nie mamy czasu na odwiedzanie własnej rodziny. Tłumaczymy to brakiem czasu, odległością, sprzeczkami rodzinnymi. Niejednokrotnie zapominamy, że to rodzina od najmłodszych lat była i jest dla nas najważniejszą komórką społeczną. Na szczęście raz w roku odbywają się takie święta jak: Dzień Matki, Dzień Taty, Dzień Babci, Dzień Dziadka, kiedy to robimy ukłon w ich stronę i składamy im najserdeczniejsze życzenia.

2860 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Babci i Dziadka w Caritas ' (1319 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc mieszkaniowa

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 stycznia 2009 - 07:36

Dom św. Faustyny - Nie lękajcie się Caritas Diecezji Ełckiej w Gołdapi, dzięki właścicielowi Karczmy Sega w Gołdapi rozpoczął wspaniałą współpracę ze Stowarzyszeniem Pomocy Mieszkaniowej dla Sierot w Baranowie koło Poznania. Kontakt z dyrektorem zaowocował prezentem mikołajkowym dla byłego wychowanka placówki. 6 grudnia 2008 roku o godz. 11.00 w świątecznie przystrojonym salonie samochodowym w Sadach k/Poznania odbyło się niezwykłe spotkanie prowadzone przez Barbarę Dickert i Tadeusza Zwiefkę, na którym przekazane zostały dary serca.

2584 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc mieszkaniowa ' (2046 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272282292302312322332   >