Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Grudzień w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 stycznia 2017 - 07:54

Czas oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Ełku zakończyła wspólna wigilia, która odbyła się 23 grudnia. W tym dniu dzieci, rodzice oraz pracownicy punktu przedszkolnego podzielili się opłatkiem, złożyli sobie życzenia oraz spróbowali przygotowanych potraw wigilijnych. Na stole zagościły m.in. łazanki, pierogi, barszcz, smażona ryba, sałatki, sernik oraz owoce. Nie zabrakło prezentów od Caritas, które dzieci rozpakowały z radością i uśmiechem na twarzach.

250 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudzień w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Ełku' (1862 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kurs języka niemieckiego

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 stycznia 2017 - 17:15

W ramach projektu „Heraus aus der Grauzone” prowadzonego wspólnie przez Caritas Diecezji Ełckiej z CariFair (Caritas24) w Niemczech rozpoczynamy rekrutację na kurs językowy, będący wsparciem dla osób, które chcą podjąć pracę jako opiekun/ka osób starszych w Niemczech.

363 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kurs języka niemieckiego' (908 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Informacja o uroczystościach pogrzebowych śp. Leokadii Kruczyńskiej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 stycznia 2017 - 10:49

,, … Niech cię przygarnie Chrystus uwielbiony,
On wezwał ciebie do królestwa światła.
Niech na spotkanie w progach Ojca domu
Po ciebie wyjdzie litościwa Matka…”

Z żalem i nadzieją życia wiecznego informujemy, iż 1 stycznia 2017 r. o godz. 12:30 w Szpitalu Miejskim w Ełku, odeszła do Pana śp. Leokadia Kruczyńska, mama ks. Dariusza Kruczyńskiego - Dyrektora Caritas Diecezji Ełckiej.

Pogrzeb śp. Leokadii Kruczyńskiej odbędzie się w środę 4 stycznia 2017r. o godz. 11:00 w Katedrze Ełckiej (Kościół pw. Św. Wojciecha Biskupa i Męczennika). Mszy Świętej pogrzebowej będzie przewodniczył ks. Biskup Jerzy Mazur, Ordynariusz Diecezji Ełckiej.

Prosimy o modlitwę za śp. Leokadię oraz pogrążoną w smutku Rodzinę Zmarłej. Zapraszamy wszystkich do udziału w uroczystościach pogrzebowych.

203 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc starszym i obłożnie chorym w Białej Piskiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 grudnia 2016 - 10:15

Na terenie Gminy Biała Piska kończy się realizacja projektu „Opieka medyczna i rehabilitacyjna”. Przez 11 miesięcy trwania programu odbyło się 880 wizyt pielęgniarek w domach pacjentów, zapewniono 1045 godzin opieki pielęgniarskiej i rehabilitacyjnej dla chorych. Miesięcznie z pomocy w ramach projektu korzystało średnio 25 mieszkańców Gminy.

127 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc starszym i obłożnie chorym w Białej Piskiej' (1115 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie tylko wyżywienie i zakwaterowanie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2016 - 13:15

Z takiego założenia wychodzi Caritas Diecezji Ełckiej, która od kilku lat poza zapewnieniem wiktu i opierunku swoim podopiecznym przebywającym w Domu im. św. Ojca Pio organizuje także działania o charakterze aktywizacyjnym.

157 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie tylko wyżywienie i zakwaterowanie' (1883 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292302312   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,196094 Seconds