Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 lipca 2009 - 08:08

Przy współpracy sześciu samorządów powiatowych z terenu województwa warmińsko – mazurskiego (Ełk, Giżycko, Gołdap, Olecko, Pisz, Węgorzewo) i trzech z województwa podlaskiego (Augustów, Sejny, Suwałki) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła w dniach 14-15 czerwca br. zbiórkę pieniężną na zakup sprzętu medycznego do szpitali pod hasłem "Otoczmy troską życie". Zorganizowana po raz siódmy akcja była dziękczynieniem za X rocznicę wizyty w naszej diecezji Sługi Bożego Jana Pawła II oraz za Milenium Męczeńskiej Śmierci Wielkiego Misjonarza – św. Brunona z Kwerfurtu.

2557 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie zbiórki pieniężnej na sprzęt medyczny przeprowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3-go Maja 10) w dniach 14-15 czerwca 2009 r. na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 67/2009 z dnia 15 maja 2009 r.' (2022 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Centrum Charytatywne w Ełku powitało wakacje!

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 lipca 2009 - 08:42

Przez dziesięć miesięcy dzieci czekały na ten upragniony dzień, kiedy nie będą musiały z pełnymi plecakami iść do szkoły. Wszyscy zgodnie przyznaliśmy, że ten dzień jest wyjątkowy i że w taki sam sposób trzeba go przeżyć.

2656 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Centrum Charytatywne w Ełku powitało wakacje!' (3266 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Apel o pomoc dla powodzian

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 lipca 2009 - 08:49

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w dniu 12 lipca br. w kościołach diecezji ełckiej zostanie przeprowadzona zbiórka pieniędzy do puszek na rzecz rodzin poszkodowanych przez powódź w południowej Polsce w ostatnich dniach czerwca. W wyniku ulewnych deszczy i nawałnic, wiele rodzin straciło dach nad głową, miejsce pracy oraz dorobek całego życia. Caritas diecezjalna pragnie włączyć się w ogólnopolską akcję pomocową i pomóc najbardziej poszkodowanym w wyniku powodzi. Pozyskane środki zostaną przeznaczone na odbudowę zalanych i zniszczonych domów, budynków gospodarczych, zakup sprzętu domowego, zaspokojenie najpilniejszych potrzeb życiowych.

Dobrowolne ofiary można też uiszczać w księgowości ełckiej Caritas lub wpłacać na konto PKO BP S.A. o/EŁK 29 1020 4724 0000 3302 0027 2369 z dopiskiem „Powódź Południe”.

2921 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie rekrutacyjno-informacyjne projektu „Praca bez barier” w Suwałkach

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 lipca 2009 - 08:44

30 czerwca br. w budynku Urzędu Miejskiego w Suwałkach odbyło się spotkanie rekrutacyjno-informacyjne projektu „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy”. Spotkanie zgromadziło ponad 20 osób niepełnosprawnych i ich opiekunów z całego powiatu suwalskiego, zainteresowanych projektem. Udział w spotkaniu wzięli również przedstawiciele Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej, Ośrodka Informacji dla Osób Niepełnosprawnych oraz Powiatowego Zespołu ds. Orzekania o Niepełnosprawności w Suwałkach.

Warsztaty i szkolenia
2194 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie rekrutacyjno-informacyjne projektu „Praca bez barier” w Suwałkach' (2130 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Trwa akcja „Tornister pełen uśmiechu” :)

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 lipca 2009 - 10:25

Caritas Diecezji Ełckiej już po raz szósty przeprowadza akcję „Tornister pełen uśmiechu”. Na terenie diecezji, w wybranych urzędach pocztowych oraz bankach przez cały rok wystawione są specjalnie oznakowane, szklane skarbony do których można składać dobrowolne ofiary. Dzięki pozyskanym funduszom ełcka Caritas zakupi wyprawki szkolne dzieciom pochodzącym z najuboższych rodzin diecezji.

Tornister pełen uśmiechu
2718 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Trwa akcja „Tornister pełen uśmiechu” :)' (1837 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266267268278288298308318328338   >