Podsumowanie Wakacyjnej Zbiórki Żywności

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 czerwca 2010 - 06:16

Na mocy decyzji z dnia 16 czerwca 2010 r. wydanej przez Prezydenta Miasta Ełku (BOC.5022/6/10), Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3 Maja 10, 19-300 Ełk) w dniach 17-18 czerwca br. zorganizowała zbiórkę żywności. W 25 sklepach na terenie miasta Ełku, 160 wolontariuszy zbierało produkty żywnościowe do specjalnie oznakowanych kartonów.

1689 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie Wakacyjnej Zbiórki Żywności' (1786 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy powodzianom

Autor: Admin Dodano: sobota, 19 czerwca 2010 - 19:18

27 maja br. diecezjalna Caritas ogłosiła apel o pomoc dla powodzian. W wielu regionach Polski po ulewnych i długotrwałych deszczach sytuacja była i jest nadal dramatyczna. Na wsparcie oczekuje tysiące rodzin, które straciły dach nad głową i dorobek całego swojego życia. Wśród potrzebujących są dzieci, osoby niepełnosprawne, chore, starsze wymagające szczególnej opieki i troski. Dzięki zaangażowaniu diecezjan i darczyńców, ełcka Caritas wysłała już na południe Polski do Sandomierza i Tarnowa dwa tiry wypełnione niezbędnymi dla powodzian artykułami. Wśród przygotowanych przez pracowników i wolontariuszy darów znalazły się odzież, koce, pościel, ręczniki, obuwie, zabawki i środki chemiczne ofiarowane przez diecezjan oraz meble, kuchenki gazowe, lodówki, woda mineralna, żywność, opakowania jednorazowe, witaminy, lekarstwa, itp.

1750 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy powodzianom' (803 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
17-18 czerwca - Wakacyjna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: środa, 16 czerwca 2010 - 12:34

Na mocy decyzji z dnia 16 czerwca 2010 r. wydanej przez Prezydenta Miasta Ełku (BOC.5022/6/10), Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3 Maja 10, 19-300 Ełk) w dniach 17-18 czerwca br. organizuje zbiórkę żywności. W wybranych sklepach na terenie miasta Ełku, wolontariusze będą zbierać produkty żywnościowe do specjalnie oznakowanych kartonów. Ofiarowana przez ełczan żywność zostanie przekazana na kolonie dla dzieci z najuboższych rodzin oraz osobom poszkodowanym w wyniku powodzi.

Zwracamy się z prośbą o wsparcie w/w akcji jak również włączenie się w zbiórkę darów dla powodzian, która trwać będzie do końca czerwca. Dary są przyjmowane w sekretariacie ełckiej Caritas przy ul. 3 Maja 10.

W imieniu dzieci i rodzin, którym zostanie przekazana żywność, serdecznie dziękujemy za wrażliwość i szczodre serca.

1697 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjątkowy dzień

Autor: Admin Dodano: środa, 16 czerwca 2010 - 12:14

1 czerwca w Ełku odbył się V Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Jego organizatorami byli: Caritas Diecezji Ełckiej, Caritas Polska, Telewizja Polska oraz Urząd Miasta Ełku. Już od godzin porannych przybywały na Plac Jana Pawła II dzieci z różnych zakątków diecezji, z innych regionów Polski, a także z zagranicy. Były dzieci z Białorusi,
a także dzieci powodzian. Choć prognoza pogody była bardzo pesymistyczna, tego dnia nie spadła nawet kropla deszczu!

2505 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjątkowy dzień' (5979 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 31 maja 2010 - 09:13

20 maja br. w Sali Konferencyjnej Urzędu Miasta w Ełku w odbyła się Konferencja Podsumowująca projekt „Ełcka Koalicja Współpracy w Obszarze Pomocy Społecznej” realizowany przez Caritas Diecezji Ełckiej w okresie od 1 września 2009r. do 31 maja 2010 r.

3105 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Konferencja podsumowująca projekt „Ełcka Koalicja Współpracy w Obszarze Pomocy Społecznej”' (6217 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266276286296306316326336346356   >