Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, SZANOWNI PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ORAZ ZESPOŁÓW CHARYTATYWNYCH

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 listopada 2008 - 08:47

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w dniu 15 listopada 2008 roku będzie miało miejsce spotkanie Parafialnych Zespołów Caritas.

Ze względów organizacyjnych szkolenie odbędzie się w Ełku oraz w Augustowie. O godz. 9.00 zapraszamy przedstawicieli Parafialnych Zespołów Caritas z powiatu ełckiego, oleckiego, piskiego, giżyckiego, węgorzewskiego, gołdapskiego do Kurii Diecezjalnej w Ełku przy Placu Katedralnym 1. Z kolei o godz. 14.00 chcielibyśmy zaprosić do Domu Św. Józefa w Augustowie na ul. Skorupki 6 przedstawicieli Parafialnych Zespołów Caritas z powiatu augustowskiego, suwalskiego oraz sejneńskiego.

Program szkolenia będzie obejmował kilka bardzo ważnych zagadnień, a mianowicie: zaległe sprawozdania okresowe z działalności PZC (dostarczyć na spotkanie), informacje dotyczące Bożonarodzeniowej Zbiórki Żywności, informacje o programie PEAD 2009 (rozliczenia i kontrole) i omówienie spraw bieżących.

Jednocześnie informujemy, że w dniach 21 - 22 listopada 2008r. (piątek – sobota) odbędzie Bożonarodzeniowa Zbiórka Żywności. Parafie/miejscowości, które chciałyby włączyć się w tegoroczną zbiórkę prosimy o przesłanie do centrali Caritas Diecezji Ełckiej informacji, dotyczących sklepów, w których będzie prowadzona akcja, liczby wolontariuszy biorących udział w zbiórce oraz ilości plakatów i identyfikatorów dla wolontariuszy. Na podstawie złożonych zapotrzebowań na plakaty i identyfikatory zostanie przygotowana odpowiednia ilość materiałów.

Na zgłoszenia udziału w szkoleniu oraz w Bożonarodzeniowej Zbiórce Żywności czekamy w sekretariacie Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3-go Maja 10, tel.: 87 629 02 60, e-mail: elk@caritas.pl) do dnia 13 listopada br.

2354 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty dla Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 listopada 2008 - 08:40

Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała w październiku kolejne warsztaty dla Szkolnych Kół Caritas działających na terenie diecezji ełckiej. Przeprowadzone szkolenia były okazją, aby w sposób szczególny podziękować wolontariuszom SKC i natchnąć ich do dalszej posługi wolontariackiej.

2725 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty dla Szkolnych Kół Caritas ' (2384 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlica „Promyk Dnia” zaprasza

Autor: Admin Dodano: środa, 05 listopada 2008 - 08:16

Świetlica „Promyk Dnia” działająca przy Domu św. Faustyny – Pomocna Dłoń przy ul. Wojska Polskiego 45 w Ełku zaprasza wszystkie dzieci do wspólnej zabawy od poniedziałku do piątku w godzinach 14.30 – 18.30. Świetlica oferuje: salę komputerową z dostępem do Internetu, w której odbywają się zajęcia informatyczne; pracownię plastyczną, gdzie prowadzone jest koło plastyczno-techniczne; salę multimedialną wyposażoną w sprzęt Video, DVD, Karaoke; siłownię w której pod opieka trenera w każdy wtorek i środę odbywają się zajęcia sportowe. Ponadto w świetlicy prowadzone są zajęcia kulinarne, edukacyjne z nauką języka niemieckiego i angielskiego oraz odbywają się wycieczki plenerowe i spacery. W każdym dniu świetlica zapewnia pomoc przy odrabianiu prac domowych i posiłek.

3719 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica „Promyk Dnia” zaprasza ' (611 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Z drugim, ale i dla drugich”

Autor: Admin Dodano: środa, 05 listopada 2008 - 08:04

Każdego dnia z głodu umiera ponad 20 tysięcy osób. Trzy miliardy ludzi, czyli połowa ludności świata, utrzymuje się za mniej niż dwa dolary dziennie. Ponad połowa Polaków żyje poniżej minimum socjalnego. Pod hasłem „Z drugim, ale i dla drugich” 17 października br. w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II w Ełku obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem.

2974 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Z drugim, ale i dla drugich”' (2143 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Odnaleźć nadzieję na zmianę swojego życia

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 października 2008 - 07:33

Szacuje się, że w Polsce bez dachu nad głową pozostaje od 100 do 300 tysięcy ludzi. Bezdomnych można spotkać na działkach, dworcach, w parkach, czasami na klatkach schodowych. Wielu z nich znalazło się na ulicy nagle, w wyniku działania różnorodnych czynników: śmierci bliskiej osoby, załamania psychicznego czy też braku umiejętności radzenia sobie z codziennymi problemami.

3870 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Odnaleźć nadzieję na zmianę swojego życia ' (4432 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265275285295305315   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,220768 Seconds