Pomagamy Monice Studzińskiej i jej siostrze Julii

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 marca 2011 - 13:28

Dnia 3 marca 2011r. uczniowie drugiej klasy I Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w Ełku przy współpracy z Miejskim Przedszkolem „Niezapominajka” oraz Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowali akcję charytatywną na rzecz rodzeństwa Julii i Moniki Studzińskich. Julia przebyła chłoniaka kanału kręgowego, natomiast Monika choruje na naczyniaka jamistego i zaburzenie krzepliwości krwi. Obie dziewczynki potrzebują specjalistycznej opieki, która generuje wiele kosztów.

Pomóżmy dzieciom
1987 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy Monice Studzińskiej i jej siostrze Julii' (825 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Pomóżmy Bartkowi w odzyskaniu szansy na lepsze życie”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 marca 2011 - 08:21

Bartek Litwinko ma 16 lat. Cierpi na postępującą chorobę stóp wydrążonych. Rozpoznano u niego polineuropatię obwodową ze wskazaniem skomplikowanego i ryzykownego leczenia operacyjnego. Chłopiec jest pod stałą kontrolą Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie oraz poradni Neurologii Dziecięcej w Białymstoku. Choroba utrudnia Bartkowi normalne funkcjonowanie, a wiotki niedowład mięśni powoduje, że chłopiec ma poważne problemy z chodzeniem.

Pomóżmy dzieciom
2456 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Pomóżmy Bartkowi w odzyskaniu szansy na lepsze życie”' (2280 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DRUGIE SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 marca 2011 - 06:25

Formacja daje gwarancję istnienia każdej wspólnoty.

Caritas Diecezji Ełckiej w dniu 5 marca b.r., po raz drugi w tym roku, zorganizowała szkolenie Parafialnym Zespołom Caritas. Spotkanie odbyło się w dwóch miejscowościach: w Ełku, gdzie spotkaniu przewodniczył ks. dr Maciej Gilewski – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej oraz w Augustowie, gdzie spotkanie poprowadził ks. Jacek Nogowski – dyrektor Domu Księży Emerytów. W obu szkoleniach uczestniczyła Anna Rudzińska – opiekun Parafialnych Zespołów Caritas. Frekwencja przybyłych był bardzo wysoka. W sumie przybyło ponad 120 osób.

Parafialne Zespoły Caritas
2880 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DRUGIE SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (1909 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ROZPOCZĘCIE VIII EDYCJI PROGRAMU PEAD 2011

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 marca 2011 - 06:20

W dniach 2 i 3 marca br. w Ośrodku Edukacyjno – Charytatywnym Diecezji Radomskiej „EMAUS” w Turnie k/Białobrzegów odbyło się spotkanie koordynatorów i osób biorących udział w realizowaniu programu „Dostarczanie nadwyżek żywności dla najuboższej ludności UE PEAD 2011” z terenu całej Polski. Organizatorem spotkania była Caritas Polska, a dwudniowe szkolenie poprowadziła pani Elżbieta Sztabler – koordynator PEAD.

Parafialne Zespoły Caritas
3164 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ROZPOCZĘCIE VIII EDYCJI PROGRAMU PEAD 2011 ' (2615 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Żyj z pasją i zarażaj innych”

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 marca 2011 - 11:14

Caritas Diecezji Ełckiej z przyjemnością pragnie poinformować, że realizuje projekt „Żyj z pasją i zarażaj innych” w ramach programu „Perfekta mój talent” współfinansowany przez Fundację Przyjaciółka. Bezpośrednimi adresatami projektu jest młodzież, która regularnie uczęszcza do Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" w Piszu, przy ul. Armii Krajowej 2. Adresatami projektu są dzieci w wieku od 7 do 15 lat, które uczą się w szkołach podstawowych i gimnazjalnych, zamieszkujący na terenie miasta Pisza.

2682 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Żyj z pasją i zarażaj innych”' (1009 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265275285295305315325335345355365   >

Page created in 0,320330 Seconds