SMS dla dzieci powodzian

Autor: Admin Dodano: środa, 30 czerwca 2010 - 08:42

Diecezjalna Caritas pragnie otoczyć troską dzieci, które pochodzą z terenów dotkniętych powodzią i organizuje im wypoczynek letni. Do 4 lipca br. trwa akcja sms’owa „Wakacje dla dzieci powodzian”. Zachęcamy gorąco do wysyłania SMS charytatywnego o treści „Pomagam”; pod nr 72 052 (2,44 zł z VAT), z którego środki finansowe będą przeznaczone na organizację kolonii dla dzieci powodzian w ośrodkach wakacyjnych Caritas.

2406 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zbiórka pieniężna w Tesco

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 czerwca 2010 - 09:47

W dniach 25-26-27 czerwca w ełckim sklepie Tesco przy ul. Suwalskiej 8/10, diecezjalna Caritas organizuje zbiórkę pieniężną. Dzięki uprzejmości Zarządu Tesco, wolontariusze Caritas przez trzy dni będą zbierać do specjalnie oznakowanych puszek dobrowolne ofiary pieniężne od klientów sklepu. Zostaną one przeznaczone na zorganizowanie kolonii letnich dla dzieci powodzian. Dziękujemy za każdy gest solidarności i współczucia wobec potrzebujących wsparcia najmłodszych ofiar powodzi.

Zbiórki pieniężne
2488 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podarujmy dzieciom wakacje

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 czerwca 2010 - 09:45

W okresie wakacyjnym diecezjalna Caritas pragnie zorganizować wypoczynek letni dzieciom, które pochodzą z terenów popowodziowych. Od 28 czerwca do 5 lipca br. zachęcamy gorąco do wysyłania SMS charytatywnego o treści „Pomagam”; pod nr 72 052 (2,44 zł z VAT), z którego środki finansowe zebrane w tym terminie będą przeznaczone na organizację kolonii dla dzieci powodzian w ośrodkach wakacyjnych ełckiej Caritas. Dodatkowo już po raz kolejny, nasza organizacja charytatywna organizuje wypoczynek letni dla dzieci litewskich i białoruskich polskiego pochodzenia oraz dzieci z ubogich i wielodzietnych rodzin zamieszkujących diecezję. W tegorocznych koloniach będzie uczestniczyć około 500 dzieci z ponad stu parafii w wieku 10-16 lat. Razem odbędzie się dziewięć turnusów a każdy potrwa osiem dni. Pierwsze turnusy rozpoczną się już 28 czerwca.

Wakacyjna akcja Caritas
1955 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podarujmy dzieciom wakacje' (1015 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ks. Dariusz Kruczyński członkiem Prezydium Caritas w Polsce

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 czerwca 2010 - 09:35

W dniach 14-15 czerwca 2010 r. w Ośrodku Rekolekcyjno-Konferencyjnym Archidiecezji Łódzkiej spotkali się dyrektorzy diecezjalnych Caritas z całej Polski. W spotkaniu wziął udział przedstawiciel Caritas Europa, który odwiedza miejsca szczególnie dotknięte powodzią. Głównym przedmiotem obrad Zgromadzenia dyrektorów była sytuacja na terenach objętych powodzią. Dyrektorzy opracowywali plan dalszych działań pomocowych dla poszkodowanych przez wodę i osuwiska.

5790 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ks. Dariusz Kruczyński członkiem Prezydium Caritas w Polsce' (1479 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Niezapomniany piknik

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 czerwca 2010 - 09:33

Dzień Dziecka to radosne święto wszystkich dzieci, obchodzone od ponad pół wieku, na stałe wpisało się w kalendarz dni świątecznych. Jest to święto, podczas którego każde dziecko, te małe i duże, powinno poczuć się wyjątkowo. Dnia 30 maja 2010 roku możliwość niezwykle mile spędzonego dnia otrzymali wychowankowie ełckiego Domu św. Faustyny.

2453 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niezapomniany piknik' (2098 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265275285295305315325335345355   >