Kolejne dary trafiły do rodzin poszkodowanych w powodzi

Autor: Admin Dodano: sobota, 23 października 2010 - 13:34

W dniu 21 października 2010r. diecezjalna Caritas przygotowała kolejny transport z darami dla ofiar tegorocznej powodzi. 700 szt. płyt kartonowo – gipsowych, 8 palet wody pitnej oraz odzież i buty zostały przekazane mieszkańcom parafii Ruszcza znajdującej się na terenie diecezji sandomierskiej.

1635 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 października 2010 - 12:47

61 osób z niepełnosprawnością ruchową ukończyło już warsztaty aktywizacji zawodowej organizowane przez Caritas w 7 Biurach Projektu Caritas Polska w całym kraju od stycznia 2010 roku. Do tej pory najwięcej osób – po 10 uczestniczyło w warsztatach w Orzyszu i Włocławku.

Warsztaty i szkolenia
2697 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CARITAS PROWADZI WARSZTATY AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ DLA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ RUCHOWĄ' (2424 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 października 2010 - 12:42

Już 102 opiekunów osób z niepełnosprawnością ruchową skorzystało z warsztatów promujących aktywność społeczno-zawodową wśród osób z otoczenia osób niepełnosprawnych organizowanych przez Caritas w 7 Biurach Projektu Caritas Polska w całym kraju. Najwięcej bo aż 20 opiekunów uczestniczyło w warsztatach organizowanych w Biurze Projektu Caritas Polska w Orzyszu.

Warsztaty i szkolenia
2278 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CARITAS PROMUJE AKTYWNOŚĆ SPOŁECZNO-ZAWODOWĄ OSÓB Z OTOCZENIA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ RUCHOWĄ' (2967 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nikt nie może żyć dla samego siebie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 października 2010 - 10:00

„Czyńcie jak Ja wam uczyniłem” (por. J 13,15)

Pod takim hasłem obchodziliśmy w tym roku 66. Tydzień Miłosierdzia Bożego. Wychodząc naprzeciw słowom Chrystusa, które skierował do swoich uczniów podczas ostatniej wieczerzy, Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała tydzień pełen niespodzianek kulinarnych. W Parku Solidarności, w centrum miasta został przygotowany czerwony namiot Caritas, w którym były rozdawane kanapki, ciasto, pączki, faworki, jabłka i gorący posiłek przygotowany przez kucharki z Domu Dziennego Pobytu im. św. Ojca Pio w Ełku. Każdy mógł się poczęstować a głodnych i spragnionych było bardzo dużo.

2134 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nikt nie może żyć dla samego siebie' (951 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PODZIĘKOWANIE

Autor: Admin Dodano: piątek, 08 października 2010 - 04:18

” Jeżeli robimy wszystko z potrzeby serca, to zawsze zbierzemy obfity plon.”

Dnia 22 września 2010 roku w trakcie obchodów dwudziestolecia istnienia Agencji Rynku Rolnego, na ręce dyrektora Caritas Polska ks. Mariana Subocza, został przekazany medal Prezesa ARR przez pana Władysława Łukasik. Medal został przyznany za pomoc i wsparcie we wdrażaniu i realizacji Programu Unijnego "Dostarczanie Nadwyżek Żywności dla Najuboższej Ludności UE - PEAD ". Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczy w tym programie z dużym zaangażowaniem już 7 lat. Każdego miesiąca żywność trafia do 22 tys. potrzebujących, dla których jest to znacząca pomoc i oszczędność w skromnym budżecie rodzinnym.

2306 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODZIĘKOWANIE' (1053 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264274284294304314324334344354364   >