Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

„Niech każdy się dowie, że sport to zdrowie”

Autor: Admin Dodano: piątek, 22 sierpnia 2008 - 10:04

21 sierpnia br. Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała jednodniową wycieczkę rowerową w ramach projektu „Niech każdy się dowie, że sport to zdrowie”, współfinansowanego przez Starostwo Powiatowe w Ełku.
W rajdzie uczestniczyła młodzież gimnazjalna i ponadgimnazjalna w wieku od 12 lat - 16 lat. Były to dzieci zamieszkujące teren Powiatu Ełckiego, uczęszczające do naszych świetlic i Centrów Charytatywnych.

2794 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Niech każdy się dowie, że sport to zdrowie”' (1205 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Wakacje nie pod trzepakiem”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 sierpnia 2008 - 10:02

Caritas Diecezji Ełckiej realizuje przez okres wakacji projekt „Wakacje nie pod trzepakiem”, który jest odpowiedzią na potrzebę zagospodarowania czasu wolnego dzieci z ubogich rodzin z terenu Ełku, Giżycka oraz Pisza. Zasadniczym celem zadania, współfinansowanego przez Wojewodę Warmińsko-Mazurskiego, jest dążenie do wyrównywania szans edukacyjnych dzieci oraz rozwijanie ich pasji i zainteresowań poprzez zajęcia sportowe, muzyczne, kulinarne, plastyczne i taneczne w okresie wakacyjnym.

3235 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Wakacje nie pod trzepakiem”' (1323 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Tatrzańska przygoda

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 sierpnia 2008 - 10:21

28 lipca br. kolejna dziesiątka dzieci z terenu naszej diecezji wyjechała na kolonie. Tym razem celem wyprawy było południe Polski. Dzieci spędzą dwa tygodnie w Tatrach, w małej urokliwej miejscowości Murzasichle.

2914 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Tatrzańska przygoda' (653 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poszukujemy pilnie mieszkania do wynajęcia na terenie Gminy Ełk!

Autor: Admin Dodano: środa, 30 lipca 2008 - 10:52

Poszukujemy pilnie mieszkania do wynajęcia dla pani Małgorzaty i jej 4 dzieci w wieku 5-10 lat. Pani Małgorzata w lipcu została kolejny raz pobita przez swojego męża i po interwencji policji musiała wyprowadzić się z domu, w którym zostali teściowie. Mąż alkoholik od wielu lat znęcał się fizyczne i psychicznie nad rodziną i obecnie przebywa w areszcie. Dzięki pomocy Caritas oraz GOPS-u rodzina znalazła się w Ośrodku Interwencji Kryzysowej. Niestety może tam przebywać tylko do końca sierpnia br.

3788 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poszukujemy pilnie mieszkania do wynajęcia na terenie Gminy Ełk!' (797 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Niezapomniane wakacje

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 lipca 2008 - 08:27

20 lipca br. dziesięcioro wychowanków Domu św. Faustyny - Nie lękajcie się w Gołdapi powróciło z kolonii letnich w Kołobrzegu. Przez 2 tygodnie dzieci korzystały z uroków morza i wspaniałej pogody. Dzięki nieocenionej pomocy i opiece wychowawczyni – pani Barbarze Wróbel nowych, wspaniałych wrażeń było pod dostatkiem. I choć czas powrotu nie był deszczowy, wszyscy uczestnicy mieli mokre policzki, a oczy przysłaniała dziwna mgła… Naszym dzieciom żal było rozstawać się z morzem i cudownymi ludźmi, którzy zaoferowali swoją bezinteresowną pomoc.

2953 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niezapomniane wakacje' (259 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU