Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Dzieło „Adopcja Serca" trwa...

Autor: Admin Dodano: czwartek, 09 maja 2019 - 23:12

W okresie Wielkiego Postu, wolontariusze Szkolnego Koła Caritas, przeprowadzili na terenie Zespołu Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku zbiórkę artykułów żywnościowych, przemysłowych i innych na rzecz dzieci z Kamerunu. Dzięki życzliwości i otwartości dyrekcji, nauczycieli, pracowników szkoły i uczniów udało się zgromadzić produkty pierwszej potrzeby i wysłać paczkę na ręce s. Barbary Pillar, misjonarki pracującej wśród najuboższych dzieci w dalekim Doume na wschodzie Kamerunu.

227 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieło „Adopcja Serca" trwa...' (559 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień skupienia wolontariuszy ełckiej Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 30 kwietnia 2019 - 18:55

Dzień Skupienia w Oktawie Świąt Wielkanocnych we wtorek, 23 kwietnia br., to już tradycyjnie spotkanie wolontariuszy Parafialnych Zespołów i Szkolnych Kół Caritas. Odbył się on w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Ełku. Modlitwie wspólnoty Caritas przewodniczyli: ks. kan. dr Dariusz Kruczyński i ks. dr Ryszard Sawicki oraz ks. Paweł Zaskowski.

666 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień skupienia wolontariuszy ełckiej Caritas' (2045 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Ojczyzno ma…” – patriotyczno-edukacyjny wyjazd wolontariuszy SKC

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 kwietnia 2019 - 11:25

W dniach 23-28 kwietnia br. młodzi wolontariusze – laureaci konkursów: „Szkolne Koło Caritas Roku 2018” i „Wolontariusz – moje miejsce w Ojczyźnie” – wzięli udział w podróży do Rosji i na Białoruś. Fundatorem wycieczko-pielgrzymki był p. Andrzej Zadrożny, właściciel firmy Pol-Foods – marki Sotelli. W wyjeździe uczestniczyła grupa młodzieży ze szkół podstawowych w Białej Piskiej, Janówce i Rożyńsku Wielkim oraz z Zespołu Szkół nr 1 w Ełku wraz z opiekunami. Patronat nad tym przedsięwzięciem objął J.E. Ks. Bp Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki.

377 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Ojczyzno ma…” – patriotyczno-edukacyjny wyjazd wolontariuszy SKC' (5252 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze SKC uczestnikami projektu „Serce od Serca”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 kwietnia 2019 - 17:45

W środę, 17 kwietnia br., wolontariusze Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku uczestniczyli w niezwykłym wydarzeniu. Tego dnia Ełckie Amazonki przekazały poduszeczki w kształcie serca, kobietom po mastektomii, które przebywają na oddziale chirurgii w szpitalu Pro-Medica w Ełku. Poduszki-serca są podawane pacjentkom  natychmiast po zabiegu, aby pomóc im w odzyskaniu sił, wspierając rehabilitację.

364 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze SKC uczestnikami projektu „Serce od Serca”' (907 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkopostny dzień skupienia pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 kwietnia 2019 - 15:35

W dniach 15 i 16 kwietnia 2019 r. w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku odbyły się wielkopostne dni skupienia dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. Ćwiczeniom duchowym przewodniczył ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor ds. formacji i wolontariatu. Był to cenny czas refleksji nad naszym życiem i umacniania więzi z Chrystusem.

456 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkopostny dzień skupienia pracowników Caritas' (617 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311321331341351361371381   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%