Wieści z Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 listopada 2009 - 13:25

Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas pełnią różne funkcje. Opiekują się osobami starszymi i niepełnosprawnymi, dziećmi zdrowymi i chorymi. Niejednokrotnie są opiekunami podczas „Wakacji z Bogiem” organizowanych przez Caritas. Aby lepiej i skuteczniej pomagać innych ludziom, ełcka Caritas realizuje ciekawe przedsięwzięcie, w którym uczestniczą właśnie wolontariusze.

2891 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wieści z Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas' (3403 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KWARTALNE SPOTKANIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 listopada 2009 - 08:28

"Jest na świecie jeden zawód, jedno jedyne powołanie - być dobrym dla drugiego człowieka."

M. Dąbrowska

W dniu 7 listopada br. w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku odbyło się czwarte, ostatnie w tym roku szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. W spotkaniu uczestniczyło 99 przedstawicieli z 56 Parafialnych Zespołów Caritas.

Parafialne Zespoły Caritas
2222 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KWARTALNE SPOTKANIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (2328 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 10 listopada 2009 - 07:44

29 października br. w Ośrodku Caritas Diecezji Ełckiej w Orzyszu miało miejsce czwarte spotkanie Beneficjentów Ostatecznych projektu „Praca bez barier” z pracodawcami.

Warsztaty i szkolenia
2081 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ostatnie spotkanie BO z pracodawcami w ramach projektu: „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy” ' (1717 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Bezpiecznie i zdrowo – czyli na sportowo”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 listopada 2009 - 11:44

Od 1 czerwca br. w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II w Giżycku przy ul. Wodociągowej 23 rozpoczął się projekt „Bezpiecznie i zdrowo – czyli na sportowo”, finansowany w budżetu Miasta Giżycka. Dzięki pozyskanym środkom zakupiono i zamontowano w siłowni sprzęt sportowy. Na początku października br. w giżyckich szkołach gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych rozwieszone zostały plakaty informujące młodzież o powstaniu nowej siłowni. Młodzież z Giżycka i okolic, pod opieką wychowawców pracujących w Centrum Charytatywnym może korzystać z siłowni w godzinach 8.00-18.00.

2417 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Bezpiecznie i zdrowo – czyli na sportowo”' (612 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Florystyka z elementami bukieciarstwa”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 listopada 2009 - 09:53

W dniach 19- 28 października br. pięciu Beneficjentów Ostatecznych projektu „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy” uczestniczyło w szkoleniu zawodowym „Florystyka z elementami bukieciarstwa”. Szkolenie było skierowane do osób o zainteresowaniach artystycznych oraz botanicznych, sprawnych manualnie, które chciałyby zdobyć nowe kwalifikacje i podjąć zatrudnienie.

Warsztaty i szkolenia
2630 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Florystyka z elementami bukieciarstwa”' (1800 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256257267277287297307317327337   >