Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

III Ogólnopolska Pielgrzymka Bezdomnych na Jasną Górę

Autor: Admin Dodano: środa, 19 listopada 2008 - 07:38

Kilkuset pielgrzymów zgromadziła 15 listopada w częstochowskim sanktuarium organizowana przez Caritas III Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę.

3242 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'III Ogólnopolska Pielgrzymka Bezdomnych na Jasną Górę' (5556 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kwartalne Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 listopada 2008 - 14:13

15 listopada Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła trzecie w tym roku, kwartalne szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Miało ono miejsce w Centrum Pastoralno- Administracyjnym w Ełku oraz w Domu Księży Emerytów w Augustowie.

Parafialne Zespoły Caritas
2344 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kwartalne Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas' (2237 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"Podaruj Święta Bożego Narodzenia"

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 listopada 2008 - 07:09

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż w dniach 21 - 22 listopada 2008 roku (piątek – sobota) w wybranych miastach diecezji ełckiej odbędzie się Bożonarodzeniowa Zbiórka Żywności. Pozyskane produkty za pośrednictwem Parafialnych Zespołów Caritas trafią do najuboższych rodzin z poszczególnych miast i wsi naszej diecezji.

2756 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Podaruj Święta Bożego Narodzenia"' (760 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, SZANOWNI PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ORAZ ZESPOŁÓW CHARYTATYWNYCH

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 listopada 2008 - 08:47

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w dniu 15 listopada 2008 roku będzie miało miejsce spotkanie Parafialnych Zespołów Caritas.

Ze względów organizacyjnych szkolenie odbędzie się w Ełku oraz w Augustowie. O godz. 9.00 zapraszamy przedstawicieli Parafialnych Zespołów Caritas z powiatu ełckiego, oleckiego, piskiego, giżyckiego, węgorzewskiego, gołdapskiego do Kurii Diecezjalnej w Ełku przy Placu Katedralnym 1. Z kolei o godz. 14.00 chcielibyśmy zaprosić do Domu Św. Józefa w Augustowie na ul. Skorupki 6 przedstawicieli Parafialnych Zespołów Caritas z powiatu augustowskiego, suwalskiego oraz sejneńskiego.

Program szkolenia będzie obejmował kilka bardzo ważnych zagadnień, a mianowicie: zaległe sprawozdania okresowe z działalności PZC (dostarczyć na spotkanie), informacje dotyczące Bożonarodzeniowej Zbiórki Żywności, informacje o programie PEAD 2009 (rozliczenia i kontrole) i omówienie spraw bieżących.

Jednocześnie informujemy, że w dniach 21 - 22 listopada 2008r. (piątek – sobota) odbędzie Bożonarodzeniowa Zbiórka Żywności. Parafie/miejscowości, które chciałyby włączyć się w tegoroczną zbiórkę prosimy o przesłanie do centrali Caritas Diecezji Ełckiej informacji, dotyczących sklepów, w których będzie prowadzona akcja, liczby wolontariuszy biorących udział w zbiórce oraz ilości plakatów i identyfikatorów dla wolontariuszy. Na podstawie złożonych zapotrzebowań na plakaty i identyfikatory zostanie przygotowana odpowiednia ilość materiałów.

Na zgłoszenia udziału w szkoleniu oraz w Bożonarodzeniowej Zbiórce Żywności czekamy w sekretariacie Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3-go Maja 10, tel.: 87 629 02 60, e-mail: elk@caritas.pl) do dnia 13 listopada br.

2342 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty dla Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 listopada 2008 - 08:40

Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała w październiku kolejne warsztaty dla Szkolnych Kół Caritas działających na terenie diecezji ełckiej. Przeprowadzone szkolenia były okazją, aby w sposób szczególny podziękować wolontariuszom SKC i natchnąć ich do dalszej posługi wolontariackiej.

2713 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty dla Szkolnych Kół Caritas ' (2384 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256266276286296306   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,219583 Seconds