STAŻ- EFEKTYWNA FORMA AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ RUCHOWĄ

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 marca 2011 - 14:58

211 osób skorzystało ze stażu – formy pomocy dostępnej w biurach dla osób niepełnosprawnych w całej Polsce realizujących projekt Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w partnerstwie z Caritas Polska, Fundacją Aktywnej Rehabilitacji "FAR", Fundacją Polskich Kawalerów Maltańskich w Warszawie POMOC MALTAŃSKA oraz Stowarzyszeniem Przyjaciół Integracji pt. "Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy II".

Warsztaty i szkolenia
2505 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'STAŻ- EFEKTYWNA FORMA AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ RUCHOWĄ ' (2322 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna 2011

Autor: Admin Dodano: środa, 16 marca 2011 - 10:24

Tegoroczne hasło Jałmużny Wielkopostnej 2011 brzmi „Solidarni z chorymi”. Celem akcji jest zmiana postaw społeczeństwa wobec osób chorych oraz zebranie środków finansowych na pomoc dla chorych dzieci i dorosłych. Każdego roku Caritas Diecezji Ełckiej włącza się w to wielkie charytatywne dzieło, którego ideą jest dystrybucja skarbonek Caritas wśród mieszkańców z terenu diecezji ełckiej.

3306 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2011' (1859 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkanocne Dzieło Caritas – Paschaliki 2011

Autor: Admin Dodano: środa, 16 marca 2011 - 10:18

Nadszedł czas Wielkiego Postu, który jest znakiem zbliżających się Świąt Wielkanocnych w Kościele Katolickim. To czas nawrócenia, pokuty i modlitwy. To również czas na inicjowanie tegorocznego Wielkanocnego Dzieła Caritas jakim jest rozprowadzanie świec wielkanocnych – Paschalików. Są to wzorowane na paschale małe świece, które symbolizują światło Zmartwychwstałego Chrystusa. Poświęcenie paschału ma miejsce podczas nabożeństwa wieczornego w Wielką Sobotę podczas liturgii światła. Wierni, którzy zasiądą do stołu przy płonącym paschaliku w czasie uroczystego śniadania wielkanocnego, włączą się w akcję charytatywną pomocy najuboższym. Paschalik jest symbolem solidarności z ludźmi ubogimi.

3775 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocne Dzieło Caritas – Paschaliki 2011' (656 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 marca 2011 - 13:31

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza wszystkie dzieci i młodzież do lat 15 z terenu położonego między ulicami Kolejową, Placem Wolności, Gołdapską, Wojska Polskiego w Olecku do Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” przy ulicy Plac Wolności 18 (budynek Parafii Rzymsko-Katolickiej p.w. Najświętszej Maryi Panny Królowej Polski w Olecku).

2489 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku' (715 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy Monice Studzińskiej i jej siostrze Julii

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 marca 2011 - 13:28

Dnia 3 marca 2011r. uczniowie drugiej klasy I Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w Ełku przy współpracy z Miejskim Przedszkolem „Niezapominajka” oraz Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowali akcję charytatywną na rzecz rodzeństwa Julii i Moniki Studzińskich. Julia przebyła chłoniaka kanału kręgowego, natomiast Monika choruje na naczyniaka jamistego i zaburzenie krzepliwości krwi. Obie dziewczynki potrzebują specjalistycznej opieki, która generuje wiele kosztów.

Pomóżmy dzieciom
1965 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy Monice Studzińskiej i jej siostrze Julii' (825 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254264274284294304314324334344354364   >