1 % - Warto Pomagać!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 stycznia 2018 - 14:38

Warto pomagać - wiem o tym po wielu latach pracy w Stowarzyszeniu im. Św. Łazarza w Ełku. Ten czas uświadomił mi, jak dużo możemy zrobić kierując wsparcie do osób najbardziej potrzebujących. W kręgu naszych podopiecznych znajdują się osoby niepełnosprawne, dorośli oraz dzieci. Są to ludzie z różnymi schorzeniami tj: stwardnienie rozsiane, nowotwory, cukrzyca, Alzheimer itp., którym zapewniamy pomoc medyczną, opiekuńczą i terapeutyczną.

169 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '1 % - Warto Pomagać!' (708 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nie tylko schronisko…

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 stycznia 2018 - 14:05

W tym roku, Caritas Diecezji Ełckiej, poza schroniskiem prowadzić będzie także ogrzewalnię dla osób bezdomnych przebywających na terenie miasta Ełku. Jej prowadzenie odbywa się w ramach realizacji zadania publicznego „Ogrzewalnia im. św. Ojca Pio” finansowanego ze środków Urzędu Miasta w Ełku.

76 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie tylko schronisko…' (720 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Caritas na Ełckim Orszaku Trzech Króli

Autor: Admin Dodano: niedziela, 07 stycznia 2018 - 08:15

6 stycznia w uroczystość Objawienia Pańskiego ulicami Ełku po raz kolejny przeszedł Orszak Trzech Króli. Jego trasa wiodła od placu św. Jana Pawła II do kościoła św. Jana Apostoła i Ewangelisty. Swoją pomoc, jak co roku, zaoferowali wolontariusze Caritas. Powierzono im rozdawanie koron, naklejek z logo orszaku, pelerynek, śpiewników z kolędami i gazetek misyjnych.

271 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Caritas na Ełckim Orszaku Trzech Króli' (1320 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Schronisko im. św. Ojca Pio

Autor: Admin Dodano: czwartek, 04 stycznia 2018 - 07:15

Rok 2018 będzie kolejnym rokiem, w którym schronisko prowadzone przez ełcką Caritas, otrzymało dofinansowanie z Urzędu Miasta Ełku na prowadzenie swojej bieżącej działalności. Z pozyskanych środków finansowych pokryte zostaną koszty całodobowego pobytu ok. 10 osób bezdomnych w placówce.

255 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Schronisko im. św. Ojca Pio ' (1116 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świąteczna paczka dla dzieci z Kamerunu i dzieło Adopcji Serca

Autor: Admin Dodano: środa, 03 stycznia 2018 - 08:55

Szkolne Koło Caritas im. św. Jadwigi Królowej przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku już od dłuższego czasu współpracuje z s. dr Barbarą Pillar – pallotynką, misjonarką w Kamerunie. Przez kilka tygodni wolontariusze gromadzili artykuły żywnościowe i szkolne, środki czystości i wiele innych rzeczy. Rezygnując z własnych przyjemności ofiarowali dar serca potrzebującym. Ich paczka przemierzyła długą drogę i szczęśliwie dotarła do kameruńskich dzieci.

237 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świąteczna paczka dla dzieci z Kamerunu i dzieło Adopcji Serca' (1006 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405060708090100110120130140150160170180190200210220230240250260270280290300310320330340   >

Page created in 0,206618 Seconds