I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Poświęcenie Okna Życia im. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Suwałkach

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 grudnia 2009 - 06:04

Z inicjatywy Jego Ekscelencji Ks. Biskupa Jerzego Mazura SVD Biskupa Ełckiego, 28 grudnia – w Święto Młodzianków Męczenników, zostanie uroczyście poświęcone i otwarte drugie Okno Życia na terenie diecezji ełckiej. Zlokalizowane przy parafii pw. św. Aleksandra na ul. Emilii Plater 2 w Suwałkach, będzie pod opieką sióstr terezjanek.

2209 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie Okna Życia im. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Suwałkach' (771 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świąteczny turniej bowlingowy – podsumowanie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 grudnia 2009 - 05:55

W dniu 20 grudnia, w kręgielni Kula Hula w Ełku odbył się świąteczny turniej bowlingowy. W czasie turnieju, do specjalnie oznakowanych puszek Caritas uczestnicy i zaproszeni goście w sumie wrzucili 559,68 zł. Cały dochód z „wpisowego” oraz dobrowolne datki zostaną przeznaczone na zakup prezentów i słodyczy dla podopiecznych świetlic Caritas oraz dzieci z ubogich rodzin.

2088 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świąteczny turniej bowlingowy – podsumowanie' (1063 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zmarł Sygit Jan Grygutis - kierownik Stacji Opieki Caritas w Puńsku

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 grudnia 2009 - 10:31

Z głębokim żalem informujemy, że dzisiaj nad ranem, po ciężkiej chorobie, w wieku 50 lat zmarł Pan Sygit Jan Grygutis, nasz kolega i współpracownik, założyciel i kierownik Stacji Opieki Caritas w Puńsku, społecznik zaangażowany w działalność charytatywną, odznaczony przez Prymasa Polski Kard. Józefa Glempa orderem Ecclesiae populoque servitium praestanti - wyróżniającemu się w służbie dla Kościoła i Narodu.

Msza św. pogrzebowa pod przewodnictwem Jego Ekscelencji Księdza Biskupa Jerzego Mazura SVD, Biskupa Ełckiego odbędzie się w dniu 20 grudnia (niedziela) 2009 roku o godz. 14.00, w kościele pw. Wniebowzięcia NMP w Puńsku.

Łącząc się w bólu rozstania z najbliższą Rodziną Zmarłego, składamy głębokie wyrazy współczucia i prosimy o modlitwę za śp. Sygita Jana Grygutis.

Zarząd i pracownicy Caritas Diecezji Ełckiej

2873 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zagrajmy w szczytnym celu

Autor: Admin Dodano: środa, 16 grudnia 2009 - 14:31

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych na świąteczny turniej, który odbędzie się w niedzielę 20 grudnia w Kręgielni KULA HULA. Środki finansowe zebrane w czasie imprezy zostaną przeznaczone na zakup upominków i słodyczy dla dzieci z najuboższych rodzin i podopiecznych świetlic środowiskowych Caritas w Ełku. Honorowy patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Ełku.

2103 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zagrajmy w szczytnym celu' (1330 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pierwsze dziecko w „Oknie życia”

Autor: Admin Dodano: środa, 16 grudnia 2009 - 08:41

Dnia 11 grudnia br. ok. godziny 20:15 w „Oknie Życia” w Ełku pozostawiono dziecko płci męskiej. Przy chłopcu nie odnaleziono żadnych informacji dotyczących jego danych osobowych.

2269 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pierwsze dziecko w „Oknie życia”' (793 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246247257267277287297307317327   >