Dzienny Punkt Opieki nad Dzieckiem w Augustowie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 sierpnia 2011 - 08:05

Od 1 maja b.r. trwa realizacja projektu pod tytułem „Prowadzenie i zapewnienie miejsc w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w roku 2011 dla dzieci z terenu miasta Augustowa”. Głównym celem projektu jest zapewnienie 10 dzieciom w wieku od 3 do 5 lat właściwej opieki edukacyjno-wychowawczej. Zadanie jest realizowane w placówce, która mieści się przy Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Corraggio-Odwagi”, przy ulicy ks. Skorupki 6 w Augustowie. Projekt zakłada opiekę 5 dni w tygodniu przez 8 godzin dziennie pod okiem wyspecjalizowanej kadry.

2684 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzienny Punkt Opieki nad Dzieckiem w Augustowie' (1349 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenie !!!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 sierpnia 2011 - 07:53

14 sierpnia w Kościele św. Szczepana w Rożyńsku Wielkim,
Mszą świętą o godzinie 10.30 rozpoczyna się kolejny koncert

III Międzynarodowy Festiwal Muzyki Organowej i Kameralnej Rożyńsk Wielki 2011

"Muzyka celtycka i klasyka organowa"

Przemysław Wawrzyniak - dudy szkockie, flety irlandzkie, bębny bodhran
Krzysztof Czerwiński - organy

2285 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie !!!' (526 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 04 sierpnia 2011 - 12:53

7 sierpnia br. w godzinach 9.30-19.30 Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadzi na obwodnicy miasta Ełk podczas II Mazurskiego Moto Show Ełk zbiórkę publiczną, której celem jest pozyskanie środków pieniężnych na wykonanie prac adaptacyjno-remontowych w Domu Samotnej Matki przy ul. Jesiennej w Ełku.

1916 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Informacja o zbiórce publicznej organizowanej przez Caritas Diecezji Ełckiej 7 sierpnia 2011 roku podczas II Mazurskiego Moto Show w Ełku' (1809 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjny wypoczynek w Świętajnie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 lipca 2011 - 04:23

21 lipca 2011 r. w Świętajnie rozpoczął się kolejny turnus kolonijny dla dzieci i młodzieży z rodzin najuboższych i wielodzietnych, którzy zamieszkują teren naszej diecezji. Koloniści biorący w nim udział pochodzą z dekanatów: Giżycko - św. Krzysztofa, Filipów - MB Częstochowskiej, Sejny - św. Kazimierza Królewicza, Suwałki - Ducha Świętego, Suwałki - Miłosierdzia Bożego, Suwałki - św. Benedykta i Romualda. Łącznie jest to grupa 53 osób.

2435 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjny wypoczynek w Świętajnie' (2006 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 22 lipca 2011 - 08:49

Miesiąc czerwiec upłynął wolontariuszom Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas bardzo pracowicie. Pomimo wielu obowiązków związanych z końcem roku szkolnego, większość z wolontariuszy czynnie zaangażowała się w organizację i przeprowadzenie VI Ogólnopolskiego Festynu z Okazji Dnia Dziecka. Następnie w dniach 10-11 czerwca aktywnie uczestniczyli w „Wakacyjnej Zbiórce Żywności”. Poza wymienionymi akcjami, które stały się już niemal wizytówką ECWC, wolontariusze niosą pomoc indywidualną wielu potrzebującym, m.in. osobom chorym czy też w podeszłym wieku. Wolontariusze nie tylko przyjmują powierzone im zadania, ale również świetnie odnajdują się w ich realizacji.

2971 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas' (1156 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246256266276286296306316326336346356   >