I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Kochane Babcie, Kochani Dziadkowie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 lutego 2010 - 07:59

21 i 22 dzień stycznia to święto wszystkich Babć i Dziadków. Jest ono obchodzone od dawna. W ten dzień wszyscy chcemy podziękować osobom, które mają dla nas wiele cierpliwości i miłości. Zawsze znajdują dla nas czas, już nie spieszą się do pracy, czekają na nas z łakociami i ciepłym uśmiechem na twarzy.

2016 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kochane Babcie, Kochani Dziadkowie' (1570 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Poznańskie Słowiki” w Ełku i Suwałkach

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 stycznia 2010 - 09:51

Na zaproszenie diecezjalnej Caritas, w Ełku i Suwałkach odbyły się dwa charytatywne, noworoczne koncerty w wykonaniu Chóru Stuligrosza – „Poznańskich Słowików”.

3634 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Poznańskie Słowiki” w Ełku i Suwałkach ' (2898 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PODSUMOWANIE VI EDYCJI PROGRAMU PEAD 2009

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 stycznia 2010 - 09:23

Priorytetowym działaniem Caritas Diecezji Ełckiej jest pomoc osobom najuboższym. Diecezjalna Caritas stara się dotrzeć do jak największej liczby osób znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej.

2483 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODSUMOWANIE VI EDYCJI PROGRAMU PEAD 2009 ' (1864 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Komunikat

Autor: Admin Dodano: piątek, 22 stycznia 2010 - 20:50

DRODZY DIECEZJANIE

Potężne trzęsienie ziemi nawiedziło w środę 13 stycznia 2010 r. środkowoamerykański kraj Haiti. Według pierwszych doniesień zginęło wiele tysięcy ludzi. Zniszczenia są niewyobrażalne. Miliony pozbawionych dachu nad głową, żywności i najpotrzebniejszych rzeczy czekają na naszą pomoc.

Ojciec Święty Benedykt XVI w swoim apelu wezwał wszystkich ludzi do niesienia pomocy ofiarom. Liczy na to, że cały Kościół katolicki włączy się za pośrednictwem swych instytucji charytatywnych w udzielanie najpilniejszej pomocy potrzebującym.

W związku z tym zwracamy się z prośbą do wszystkich ludzi dobrej woli prosząc o modlitwę i solidarność z ofiarami kataklizmu oraz o złożenie ofiar pieniężnych do puszek na pomoc poszkodowanym na Haiti w dniu 24 stycznia 2010 r.

Ofiary pieniężne można też wpłacać na konto Caritas Diecezji Ełckiej:

PKO BP SA o/Ełk 29 1020 4724 0000 3302 0027 2369 z dopiskiem "Haiti".

W imieniu cierpiącej ludności Haiti, dziękujemy wszystkim ludziom dobrej woli za ich otwarte i wrażliwe na krzywdę ludzką serca.

1890 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPROSZENIE

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 stycznia 2010 - 13:51

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza
na
Noworoczny Koncert Charytatywny
w wykonaniu
Chóru Stuligrosza – „Poznańskich Słowików”
który będzie miał miejsce:

- 23 stycznia o godz. 19.00 w kościele pw. Najświętszego Serca Jezusowego w Ełku (współorganizator - Ełckie Centrum Kultury)

- 24 stycznia w kościele pw. św. Apostołów Piotra i Pawła w Suwałkach (współorganizator Urząd Miejski w Suwałkach)

O godz. 12.00 - Uroczysta Msza Święta pod przewodnictwem Jego Ekscelencji Ks. Biskupa Jerzego Mazura, Biskupa Ełckiego, z udziałem „Poznańskich Słowików” - o godz. 13.30 koncert Chóru

Chór Chłopięcy i Męski Filharmonii Poznańskiej wykona koncert pt. „Słowicze kolędowanie”.

Patronat:
Koncert w Ełku - J. E. Ks. Bp Jerzy Mazur, Biskup Ełcki.
Koncert w Suwałkach - J. E. Ks. Bp Jerzy Mazur, Biskup Ełcki i Prezydent Miasta Suwałki.

W parafiach, centrali diecezjalnej Caritas oraz bezpośrednio przed koncertem będą rozprowadzane karty wstępu.(20 zł - dorośli i 5 zł – dzieci i młodzież do 16l.). Zebrane ofiary będą przeznaczone na działalność charytatywno-opiekuńczą diecezjalnej Caritas. Dzięki ofiarności i wrażliwym sercom ludzi, Caritas będzie mogła kontynuować dzieła miłosierdzia i spieszyć z pomocą potrzebującym.

Serdecznie zapraszamy!

2392 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245255265275285295305315325   >