I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

W ZDROWYM CIELE ...

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 marca 2010 - 08:12

Od dnia 1 marca br. w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Bóg Jest Miłością” Caritas Diecezji Ełckiej w Piszu rozpoczęły się zajęcia sportowe dla dzieci i młodzieży (9-16 lat). Zajęcia organizowane są w ramach projektu „Niech każdy się dowie, że sport to zdrowie”, współfinansowanego przez Urząd Miejski w Piszu.

1840 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W ZDROWYM CIELE ...' (1079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna 2010

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 lutego 2010 - 15:57

Podobnie, jak w latach ubiegłych Caritas Diecezji Ełckiej pragnie włączyć się w dzieło Jałmużny Wielkopostnej 2010, poprzez rozprowadzanie wśród dzieci i młodzieży skarbonek Caritas. Powołując się na słowa „Otwórz szczodrze rękę swemu bratu ubogiemu” (Pwt 15,11), starajmy się wszyscy w okresie Wielkiego Postu pomyśleć i wspomóc, szczególnie chorych i cierpiących, składając ofiarę do skarbonki.

4212 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2010 ' (757 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 lutego 2010 - 12:58

W dniu 13 lutego diecezjalna Caritas zorganizowała pierwsze w tym roku szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Odbyło się ono w trzech miejscowościach: Ełku, Orzyszu i Augustowie. W spotkaniu uczestniczył Jego Ekscelencja Ks. Biskup Romuald Kamiński, ks. Jacek Nogowski - wicedyrektor Caritas, Aneta Makowska – sekretarz Caritas, Anna Rudzińska – koordynator Parafialnych Zespołów Caritas oraz ponad sto osób reprezentujących PZC z terenu diecezji ełckiej.

Parafialne Zespoły Caritas
2156 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas' (2581 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Rusz się – w zdrowym ciele, zdrowy duch”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 lutego 2010 - 10:04

1 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej rozpocznie realizację projektu „Rusz się – w zdrowym ciele, zdrowy duch” współfinansowanego ze środków Urzędu Miejskiego w Giżycku.

2654 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Rusz się – w zdrowym ciele, zdrowy duch”' (1429 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XVIII Światowy Dzień Chorego

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2010 - 13:50

11 lutego 2010 roku, we wspomnienie Matki Bożej z Lourdes, Kościół obchodzi XVIII Światowy Dzień Chorego. Tegoroczne uroczystości z okazji Dnia Chorego będziemy przeżywać pod hasłem: „Kościół w służbie miłości wobec chorych”. Tradycyjnie w tym dniu, we wszystkich parafiach naszej diecezji odbędą się uroczyste Msze św. z udziałem chorych, cierpiących, niepełnosprawnych i w podeszłym wieku. Podczas Mszy św. zostanie udzielony Sakrament Namaszczenia chorych oraz specjalne błogosławieństwo Najświętszym Sakramentem.

1934 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XVIII Światowy Dzień Chorego' (941 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244254264274284294304314324   >