„Wyprostuj się”

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 grudnia 2010 - 12:23

Realizacja projektu współfinansowanego przez Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego „Wyprostuj się” dobiega końca. Adresatami projektu są osoby bezdomne, które stanowią grupę o najwyższym współczynniku ryzyka zagrożenia marginalizacją społeczną. Na zajęcia uczęszcza grupa trzydziestoosobowa.

W terminie od 15 marca 2010 w ramach projektu są organizowane warsztaty rozwoju osobowości z psychologiem, a także zajęcia ze specjalistą ds. wolontariatu, podczas których przekazywana jest wiedza z zakresu pracy wolontarystycznej.

2133 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Wyprostuj się”' (996 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 grudnia 2010 - 12:19

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 9-10-11 grudnia br. organizuje Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności na terenie diecezji ełckiej.

Podobnie, jak w latach ubiegłych produkty, które zostaną zebrane otrzymają najuboższe rodziny a oprócz nich żywność według zapotrzebowania dostaną również instytucje i organizacje, które niosą pomoc osobom potrzebującym.

2048 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOMUNIKAT' (315 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XVII edycja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 grudnia 2010 - 12:06

Tegoroczne hasło kampanii to „Zapalmy dzieciom światło nadziei”. W tym roku chcemy zwrócić szczególną uwagę na problem dzieci, które ucierpiały wskutek powodzi w Polsce.

Wigilijne dzieło pomocy dzieciom
2794 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XVII edycja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom' (1163 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"WYMIEŃMY SIĘ" - Przyłącz się i Ty!

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 grudnia 2010 - 08:23

Caritas Polska wraz z Narodowym Bankiem Polskim rozpoczęły kampanie społeczną: „WYMIEŃMY SIĘ”, która ma na celu zebranie monet i banknotów sprzed denominacji. Wszystkie zebrane środki pieniężne zostaną przeznaczone na pomoc dzieciom, które objęte są w naszej diecezji i we wszystkich pozostałych Programem Skrzydła. Jest to program długoterminowej pomocy skierowany do dzieci i młodzieży uczącej się, którzy z powodu złej sytuacji materialnej w rodzinie wymagają pomocy w formie dofinansowania do leczenia i rehabilitacji, zakupu podręczników i artykułów szkolnych.

2600 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"WYMIEŃMY SIĘ" - Przyłącz się i Ty!' (642 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 24 listopada 2010 - 11:21

W dniu 20 listopada br. Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała czwarte w tym roku szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Szkolenia odbyły się w dwóch miejscowościach: Augustowie i Ełku. Przybyło na nie ponad stu przedstawicieli Parafialnych Zespołów Caritas.

Parafialne Zespoły Caritas
2694 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas' (3113 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241251261271281291301311321331341   >