Rozpoczyna się akcja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 listopada 2011 - 14:41

Trwa już XVIII edycja kampanii polegającej na rozprowadzaniu świec wigilijnych, które zapalone na świątecznym stole 24 grudnia będą symbolem solidarności z dziećmi pochodzącymi z rodzin ubogich i niewydolnych wychowawczo. Tradycyjnie rozprowadzanie świec będzie trwało przez cały okres adwentu. Wigilijne świece płoną podczas wieczerzy wigilijnej na stołach naszych rodaków na Białorusi, Ukrainie, Litwie, w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Stanach Zjednoczonych, Włoszech i wielu innych krajach.

Wigilijne dzieło pomocy dzieciom
1367 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozpoczyna się akcja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom' (2368 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Mateuszowi wygrać z białaczką!

Autor: Admin Dodano: środa, 16 listopada 2011 - 14:29

Mateusz Boczkowski ma 12 lat, jest uczniem Szkoły Podstawowej nr 2 w Ełku. Od stycznia 2011 roku jest leczony z powodu ostrej białaczki szpikowej M2 wg FAB, grupa wysokiego ryzyka (amplifikacja FLT3-ITD), nie posiadający dawcy rodzinnego szpiku. Przeszedł intensywną chemioterapię. We wrześniu b.r. rozpoczął leczenie podtrzymujące remisję i profilaktykę radioterapii OUN.

Pomóżmy dzieciom
2247 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Mateuszowi wygrać z białaczką!' (1845 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Trwa realizacja projektu dofinansowanego przez Starostwo Powiatu Ełckiego

Autor: Admin Dodano: środa, 16 listopada 2011 - 14:01

W konkursie małych grantów, ełcka Caritas uzyskała ze Starostwa Powiatowego w Ełku dofinansowanie zadania pt. Realizacja Europejskiego Programu Pomocy Żywnościowej PEAD 2011. Dzięki tym funduszom możliwe jest objęcie pomocą większej liczby mieszkańców Powiatu Ełckiego, a tym samym intensywniejsze wdrażanie działań pomocowych w obszarze polityki społecznej i zapewnienie bezpieczeństwa socjalnego najuboższym.

1921 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Trwa realizacja projektu dofinansowanego przez Starostwo Powiatu Ełckiego' (972 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
6. Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 listopada 2011 - 14:59

W dniu 12 listopada 2011 roku u tronu Pani Jasnogórskiej, podczas 6. Ogólnopolskiej Pielgrzymki Osób Bezdomnych, spotkali się wierni, którzy z różnych przyczyn, zagubili symbol stabilizacji życiowej, jakim jest dom czy rodzina.

1695 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '6. Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę' (2944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 listopada 2011 - 08:15

1 listopada br. Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3 Maja 10, 19-300 Ełk) zorganizowała zbiórkę publiczną przy bramach oraz na terenie ełckiego Cmentarza Komunalnego w celu pozyskania środków finansowych na budowę Biblioteki oraz Kaplicy Wyższego Seminarium Duchownego przy ul. Kościuszki w Ełku.

20 Seminarzystów zbierało ofiary pieniężne do puszek kwestarskich wśród odwiedzających groby. Pomimo chłodu Seminarzyści dzielnie trwali na stanowiskach. Dzięki ich staraniom udało się zebrać kwotę 2 450,26 zł, która została przekazana na budowę Biblioteki oraz Kaplicy Wyższego Seminarium Duchownego.

1272 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej na mocy decyzji Prezydenta Miasta Ełku z dnia 28 października 2011 r.(BOC.5311.7.2011) przez Caritas Diecezji Ełckiej w dniu 1 listopada 2011 roku przy bramach oraz na terenie Cmentarza Komunalnego' (298 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239249259269279289299309319329339349359   >