Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Festyn Rodzinny z Caritas już w sobotę w Ełku!

Autor: Admin Dodano: piątek, 31 maja 2019 - 19:54

Ogólnopolski Festyn Rodzinny Caritas z okazji Dnia Dziecka „Bądźmy razem”, organizowany jest przez Caritas w kilkunastu miastach w Polsce. Na przełomie maja i czerwca, pełne atrakcji i niespodzianek pikniki, organizowane są w 25 miejscowościach na terenie całego kraju. Dla uczestniczących w nich dzieci Biedronka przygotowała 70 tysięcy upominków. W tym roku cykl festynów rozpoczął się 18 maja w Bydgoszczy, na osiedlu Myślęcinek, a zakończy 16 czerwca br. w podprzemyskiej Jodłówce. Każda Caritas diecezjalna przygotowuje indywidualny program wydarzenia.

599 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Festyn Rodzinny z Caritas już w sobotę w Ełku!' (1930 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Młodzi artyści z „Białego” mieszkańcom DPS-u „Misericordia&#82

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 maja 2019 - 23:00

We wtorek, 28 maja 2019 r. wolontariusze Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku odwiedzili mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Obchody Ełckich Dni Rodziny były dobrą okazją do wspólnego świętowania. Wolontariusze zaprezentowali swoje zdolności aktorskie i muzyczne.

345 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Młodzi artyści z „Białego” mieszkańcom DPS-u „Misericordia&#82' (1562 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XIV Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Autor: Admin Dodano: sobota, 25 maja 2019 - 10:17

1 czerwca na Placu Jana Pawła II w Ełku odbędzie się XIV Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Dmuchane zamki i zjeżdżalnie, trampoliny, namioty z zabawami, konkursy, warsztaty taneczne, przedstawienia teatralne, losowania nagród, koncerty to tylko niektóre propozycje tegorocznego pikniku z Caritas.

966 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XIV Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka ' (3015 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkajmy się w Studzienicznej

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 maja 2019 - 19:50

Drodzy Opiekunowie Szkolnych Kół Caritas,

W tym roku mija 40. rocznica pierwszej pielgrzymki św. Jana Pawła II do Ojczyzny oraz 20. rocznica pobytu Ojca Świętego w diecezji ełckiej. Przeżywaliśmy wielką radość z obecności Papieża na naszej mazursko-augustowsko-suwalskiej ziemi. Z tej okazji zorganizowane będą liczne uroczystości i wydarzenia, a główne uroczystości będziemy obchodzili w Studzienicznej i w Ełku.

547 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkajmy się w Studzienicznej' (2288 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Macierzyństwo Boga” – majowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 23 maja 2019 - 20:45

W środę 22 maja 2019 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił o. Michał Krajewski OFMConv, który prowadzi życie pustelnicze na terenie diecezji ełckiej.

311 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Macierzyństwo Boga” – majowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (2028 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11112131415161718192021222324252627282930313233343536373839495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329339349359369379   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%