I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

„Opieka opiekuńczo – pielęgniarska nad chorym w domu”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 lipca 2010 - 09:42

Od stycznia 2010 na terenie Giżycka Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt współfinansowany przez Urząd Miejski w Giżycku, którego celem jest objęcie kompleksową opieką pielęgniarską i socjalną osoby obłożnie chore, starsze, dotknięte ubóstwem.Opiekę bezpośrednio na miejscu sprawuje Stacja Socjalna Caritas, która dysponuje odpowiednio przygotowanym personelem i zapleczem logistycznym.

2342 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Opieka opiekuńczo – pielęgniarska nad chorym w domu”' (578 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie zbiórki na rzecz powodzian

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 lipca 2010 - 13:41

Caritas Diecezji Ełckiej na mocy pozwolenia wydanego przez Zarząd TESCO S.A, w dniach 25-26-27 czerwca br. przeprowadziła na terenie sklepu Tesco przy ul. Suwalskiej w Ełku zbiórkę pieniężną na wakacje dla dzieci powodzian. W zbiórce pomagała młodzież szkolna i harcerze. Zebrana suma to 2 517,27 zł.

Zbiórki pieniężne
2423 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie zbiórki na rzecz powodzian' (296 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SMS dla dzieci powodzian

Autor: Admin Dodano: środa, 30 czerwca 2010 - 08:42

Diecezjalna Caritas pragnie otoczyć troską dzieci, które pochodzą z terenów dotkniętych powodzią i organizuje im wypoczynek letni. Do 4 lipca br. trwa akcja sms’owa „Wakacje dla dzieci powodzian”. Zachęcamy gorąco do wysyłania SMS charytatywnego o treści „Pomagam”; pod nr 72 052 (2,44 zł z VAT), z którego środki finansowe będą przeznaczone na organizację kolonii dla dzieci powodzian w ośrodkach wakacyjnych Caritas.

2329 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zbiórka pieniężna w Tesco

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 czerwca 2010 - 09:47

W dniach 25-26-27 czerwca w ełckim sklepie Tesco przy ul. Suwalskiej 8/10, diecezjalna Caritas organizuje zbiórkę pieniężną. Dzięki uprzejmości Zarządu Tesco, wolontariusze Caritas przez trzy dni będą zbierać do specjalnie oznakowanych puszek dobrowolne ofiary pieniężne od klientów sklepu. Zostaną one przeznaczone na zorganizowanie kolonii letnich dla dzieci powodzian. Dziękujemy za każdy gest solidarności i współczucia wobec potrzebujących wsparcia najmłodszych ofiar powodzi.

Zbiórki pieniężne
2434 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podarujmy dzieciom wakacje

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 czerwca 2010 - 09:45

W okresie wakacyjnym diecezjalna Caritas pragnie zorganizować wypoczynek letni dzieciom, które pochodzą z terenów popowodziowych. Od 28 czerwca do 5 lipca br. zachęcamy gorąco do wysyłania SMS charytatywnego o treści „Pomagam”; pod nr 72 052 (2,44 zł z VAT), z którego środki finansowe zebrane w tym terminie będą przeznaczone na organizację kolonii dla dzieci powodzian w ośrodkach wakacyjnych ełckiej Caritas. Dodatkowo już po raz kolejny, nasza organizacja charytatywna organizuje wypoczynek letni dla dzieci litewskich i białoruskich polskiego pochodzenia oraz dzieci z ubogich i wielodzietnych rodzin zamieszkujących diecezję. W tegorocznych koloniach będzie uczestniczyć około 500 dzieci z ponad stu parafii w wieku 10-16 lat. Razem odbędzie się dziewięć turnusów a każdy potrwa osiem dni. Pierwsze turnusy rozpoczną się już 28 czerwca.

Wakacyjna akcja Caritas
1885 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podarujmy dzieciom wakacje' (1015 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238248258268278288298308318328   >