Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Na pomoc seniorom

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 kwietnia 2020 - 18:45

Caritas Polska i Caritas w 41 diecezjach jednoczą siły w ramach kampanii #PomocDlaSeniora. Dzięki temu wolontariusze Caritas codziennie dostarczają paczki z żywnością tysiącom potrzebujących seniorów, bezdomnych i chorych w całej Polsce.

143 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Na pomoc seniorom ' (3610 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Paczka bezdotykowa” dotarła już do ponad 1000 rodzin

Autor: Admin Dodano: środa, 08 kwietnia 2020 - 20:55

Dzielenie się dobrem jest sztuką, a jednocześnie zadaniem dla każdego z nas. W związku ze stanem epidemii w Polsce Diecezja Ełcka i Caritas Diecezji Ełckiej uruchomiły Centrum Kryzysowe. Pracownicy i wolontariusze przez ponad dwa tygodnie przygotowywali „Paczki bezdotykowe”.

344 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Paczka bezdotykowa” dotarła już do ponad 1000 rodzin' (4331 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Informacja

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 06 kwietnia 2020 - 12:05

,, … Niech cię przygarnie Chrystus uwielbiony,
On wezwał ciebie do królestwa światła.
Niech na spotkanie w progach Ojca domu
Po ciebie wyjdzie litościwa Matka…”

Z żalem informujemy, iż w dniu dzisiejszym w godzinach porannych zmarła nagle śp. Iwona Łopot, wieloletni pracownik Caritas Diecezji Ełckiej.

Ta wiadomość wstrząsnęła bardzo nami wszystkimi. Naszą koleżankę z biura znaliśmy od kilkunastu lat i uważaliśmy ją za człowieka o wielkim sercu. Z wielkim zaangażowaniem i serdecznością podejmowała wysiłki, by pomagać osobom starszym i potrzebującym.

Nie ma takich słów, które oddałyby żal, jaki czujemy po stracie Iwony i trudno nam znaleźć słowa, aby wyrazić naszą wdzięczność za jej pracę i bycie razem z nami.

Łączymy się w ogromnym smutku razem z Rodziną. Prosimy o modlitwę za śp. Iwonę oraz pogrążoną w bólu Rodzinę Zmarłej.

182 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Powiększa się grono „WIELKICH SERC”

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 kwietnia 2020 - 20:30

W związku ze stanem epidemii w Polsce Diecezja Ełcka i Caritas Diecezji Ełckiej uruchomiły Centrum Kryzysowe. Do ełckiej Caritas trafiają kolejne partie żywności. Pracownicy i wolontariusze przygotowują paczki, które rozwożone są do osób potrzebujących, zwłaszcza starszych i samotnych. Staramy się eliminować bezpośredni kontakt z ich odbiorcami lub ograniczać go do minimum. Caritas Polska włączyła się w pomoc przekazując kwotę 25 tys. zł. na produkty żywnościowe do „Paczek bezdotykowych” i na dożywianie osób bezdomnych.

186 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Powiększa się grono „WIELKICH SERC”' (3022 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc w trudnym okresie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 marca 2020 - 18:59

Przy kontenerach na targowicy miejskiej przybywa nam podopiecznych. Codziennie pojawiają się nowe osoby. Z jednej strony cieszymy się, że chcą przychodzić, z drugiej strony smuci nas widok, że jest tyle osób potrzebujących.

219 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc w trudnym okresie ' (1992 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329339349359369379   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%