Dzieci z Białorusi i Ukrainy wypoczywają na koloniach letnich ełckiej Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 12 czerwca 2019 - 19:05

70 dzieci z Ukrainy i Białorusi wypoczywa na wakacjach zorganizowanych w ośrodku kolonijnym Caritas Diecezji Ełckiej „Arka” w Orzyszu. Dzieci z terenu archidiecezji lwowskiej i diecezji grodzieńskiej przyjechały pod opieką sióstr ze Zgromadzenia Sióstr Służebniczek Starowiejskich z Ukrainy, jak również pod opieką wychowów z Białorusi.

75 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci z Białorusi i Ukrainy wypoczywają na koloniach letnich ełckiej Caritas' (3101 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Projekt Senior

Autor: Admin Dodano: niedziela, 09 czerwca 2019 - 20:20

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza osoby starsze powyżej 60 roku życia, zamieszkałe w Gminie Ełk na bezpłatny wyjazd integracyjny w terminie od 13 do 17 czerwca do ośrodka w Szeligach oraz bezpłatne zajęcia sportowo – ruchowe (pilates) raz w tygodniu. Ćwiczenia są prowadzone przez instruktora.

123 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Projekt Senior' (756 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie z misjonarką

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 czerwca 2019 - 18:50

4 czerwca 2019 r. po raz drugi Szkołę Podstawową im. Tadeusza Kościuszki w Białej Piskiej odwiedził Niezwykły Gość – misjonarka z Kamerunu – s. dr Barbara Pillar, która od 6 lat tam pracuje. Siostra przyjechała na zaproszenie wolontariuszy i opiekuna Szkolnego Koła Caritas.

45 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie z misjonarką' (1818 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 05 czerwca 2019 - 20:20

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza Prezesów i członków Parafialnych Zespołów Caritas oraz duchowych opiekunów na szkolenie podsumowujące Program POPŻ Podprogram 2018, które odbędzie się 15 czerwca 2019 r. (sobota) o godz. 15.00 w naszej siedzibie przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 w Ełku.

121 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie na szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas podsumowujące Program POPŻ' (832 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjną Zbiórkę Żywności – TAK, POMAGAM

Autor: Admin Dodano: środa, 05 czerwca 2019 - 19:20

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 14-15 czerwca 2019 r. organizuje w sklepach na terenie Ełku Wakacyjną Zbiórkę Żywności – TAK`, POMAGAM.
Zebrane produkty zostaną przeznaczone na letni wypoczynek dla dzieci z najuboższych rodzin przebywających na koloniach organizowanych przez Caritas.

79 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjną Zbiórkę Żywności – TAK, POMAGAM' (576 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329339349359   >