Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Kobiety Kobietom

Autor: Admin Dodano: niedziela, 08 marca 2020 - 18:30

Wolontariuszki SKC przy ZS nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku wpadły na pomysł świętowania Dnia Kobiet wraz z podopiecznymi DPS-u „Misericordia” w Ełku. Dziewczęta same wymyśliły formułę spotkania i zaczęło się… Wkrótce kwiaty z krepiny były gotowe, a scenariusz spotkania potoczył się własnym torem. Pensjonariusze wzięli udział w „Familiadzie”.

27 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kobiety Kobietom' (725 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkanocna Zbiórka Żywności „TAK, POMAGAM!”

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 marca 2020 - 20:40

W dniach 20-21 marca 2020 r. Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Wielkanocną Zbiórkę Żywności pod hasłem „Tak, POMAGAM!”. Odbędzie się ona w wybranych sklepach na terenie diecezji ełckiej. Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby chętne, gotowe włączyć się do tej akcji jako darczyńcy i wolontariusze. Pamiętajmy, że pomagając innym sami bardzo wiele zyskujemy. Niech udział w tej akcji będzie dla nas okazją do wielkopostnej jałmużny połączonej z modlitwą na rzecz osób najbardziej potrzebujących.

34 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Śladami św. s. Faustyny

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 marca 2020 - 19:20

Wcześnie rano 5 marca 2020 r. grupa kobiet z Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku wyruszyła na pielgrzymkę do „Betlejem” Bożego Miłosierdzia. Tym mianem określany jest Płock – miasto, w którym rozpoczęła się wielka, prorocka misja św. s. Faustyny Kowalskiej.

13 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Śladami św. s. Faustyny' (1239 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W obiektywie TV Trwam

Autor: Admin Dodano: czwartek, 05 marca 2020 - 19:05

W dniach 3-5 marca 2020 r. gościliśmy ekipę dziennikarską z TV Trwam. Czekamy na reportaż p. Dominiki Celińskiej nt. działalności ełckiej Caritas jako odpowiedzi na apel Ojca Świętego Jana Pawła II skierowany do nas 8 czerwca 1999 r. w Ełku.

21 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W obiektywie TV Trwam' (2946 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mistrzostwa Natury

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 marca 2020 - 19:05

W ramach projektu sfinansowanego przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej „ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI” Caritas Diecezji Ełckiej organizuje warsztaty pt. „Mistrzostwa Natury”. Odbywają się one w pokamedulskim klasztorze na Wigrach. Program ten skierowany jest do uczniów klas VI-VIII szkół podstawowych z woj. Warmińsko-mazurskiego, podlaskiego i mazowieckiego.

14 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mistrzostwa Natury' (727 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329339349359369379   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%