Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 stycznia 2018 - 14:30

Warsztaty: zdrowe odżywianie i przeciwdziałanie marnowaniu żywności oraz kulinarne

Dnia 30.01.2018 r. o godz. 10.00 rozpocznie się program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności i warsztaty kulinarne dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w Parafii pw. Św. Antoniego z Padwy
w Prostkach

70 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1027 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Światowy Dzień Migranta i Uchodźcy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 stycznia 2018 - 08:50

„Przybysza, osiadłego wśród was, będziecie uważać za tubylca. Będziesz go miłował jak siebie samego, bo i wy byliście przybyszami w ziemi egipskiej. Ja jestem Pan, Bóg wasz!" (Kpł 19,34).

W drugą niedzielę po uroczystości Objawienia Pańskiego w Kościele katolickim, czyli 15 stycznia, obchodzimy "Światowy Dzień Migranta i Uchodźcy". Data obchodów nie jest przypadkowa. 18 grudnia 1990 roku została uchwalona przez Zgromadzenie Ogólne ONZ Międzynarodowa Konwencja o Ochronie Praw Wszystkich Pracowników - Migrantów i Członków Ich Rodzin[1] (rezolucja 45/158). Jak podaje Ośrodek Informacji ONZ w Warszawie, na świecie co 35 osoba jest migrantem, żyje i pracuje poza krajem swojego pochodzenia. Migranci stanowią część populacji we wszystkich państwach na świecie.

39 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Światowy Dzień Migranta i Uchodźcy' (323 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: niedziela, 14 stycznia 2018 - 12:35

Dnia 26.01.2018 r. o godz. 17.30 rozpocznie się program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności i warsztaty kulinarne dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w Parafii pw. MB Częstochowskiej w Grabniku

31 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1013 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: sobota, 13 stycznia 2018 - 09:20

Dnia 26.01.2018 r. o godz. 09.00 rozpocznie się program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności i warsztaty kulinarne dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w Środowiskowym Domu Samopomocy w Piszu
pl. Daszyńskiego 12

32 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (997 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
1 % - Warto Pomagać!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 stycznia 2018 - 14:38

Warto pomagać - wiem o tym po wielu latach pracy w Stowarzyszeniu im. Św. Łazarza w Ełku. Ten czas uświadomił mi, jak dużo możemy zrobić kierując wsparcie do osób najbardziej potrzebujących. W kręgu naszych podopiecznych znajdują się osoby niepełnosprawne, dorośli oraz dzieci. Są to ludzie z różnymi schorzeniami tj: stwardnienie rozsiane, nowotwory, cukrzyca, Alzheimer itp., którym zapewniamy pomoc medyczną, opiekuńczą i terapeutyczną.

81 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '1 % - Warto Pomagać!' (708 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU