KOMUNIKAT DLA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 stycznia 2011 - 12:39

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż dnia 29 stycznia 2011 r. (sobota) odbędzie się szkolenie dla Prezesów i członków Zarządów Parafialnych Zespołów Caritas. W celu ułatwienia i skrócenia dojazdu na spotkanie szkolenie zostanie przeprowadzone w dwóch miastach:

- Augustów, Dom Księży Emerytów (ul. Skorupki 8) – godz.10.00
- Ełk, Centrum Pastoralno – Administracyjne, (pl. Katedralny 1, wejście od rzeki ) – godz. 14.00

Parafialne Zespoły Caritas
1509 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOMUNIKAT DLA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (694 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Monice!

Autor: Admin Dodano: środa, 19 stycznia 2011 - 13:27

Monika Studzińska ma 5 lat. Jest najmłodszą z pięciu córek Państwa Studzińskich. Urodziła się z naczyniakiem jamistym twarzy, który rozsiał się na górnej wardze, nosie, powiece i wewnętrznej stronie policzka. Naczyniak jest łagodnym nowotworem wywodzącym się z naczyń krwionośnych. Ponadto dziewczynka ma zaburzenia krzepliwości krwi. W swoim niespełna pięcioletnim życiu przeszła już trzy operacje usuwania naczyniaka. Wielokrotnie przebywała w szpitalach i na tym nie koniec, czeka ją jeszcze co najmniej kilkanaście takich pobytów. Jest bardzo żywym i wesołym dzieckiem pomimo trudnych doświadczeń, wydawałoby się zbyt wielkich, jak na jej kruchą osobę.

Pomóżmy dzieciom
2395 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Monice!' (1612 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PEAD – PODSUMOWANIE VII EDYCJI

Autor: Admin Dodano: środa, 19 stycznia 2011 - 13:02

Caritas Diecezji Ełckiej po raz siódmy uczestniczyła w Europejskim Programie Pomocy Najbardziej Potrzebującym ( fran. Programme Europeen d`Aide aux plus Demunis – PEAD ). Umowę z Caritas Polska podpisaliśmy w marcu i to był znak, że zaczynamy kolejny rok ciężkiej pracy. Z roku na rok wzrasta ilość dostarczanej żywności, jak również rodzaj asortymentu. W roku 2009 przekazaliśmy podopiecznym Parafialnych Zespołów Caritas 15 produktów, natomiast w roku 2010 było ich już 19.

2292 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PEAD – PODSUMOWANIE VII EDYCJI' (1449 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie Opłatkowe w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II w Piszu

Autor: Admin Dodano: środa, 19 stycznia 2011 - 12:54

Dzieci i młodzież z Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II „Bóg jest miłością” w Piszu uczestniczyły we wspólnej Wigilii. Uroczysty poczęstunek podopieczni razem z opiekunami rozpoczęli od przeczytania Ewangelii Św. Łukasza o narodzeniu Pana Jezusa. Po wspólnej modlitwie wszyscy podzielili się opłatkiem, składając sobie życzenia. Nie zabrakło też stołu zastawionego owocami, słodyczami i napojami.

2356 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie Opłatkowe w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II w Piszu' (1330 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 stycznia 2011 - 10:36

W dniu 20 grudnia o godzinie 16.30 br. w Centrum Administracyjno-Pastoralnym Ełckiej Kurii Diecezjalnej odbyło się spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. W uroczystości uczestniczył Jego Ekscelencja Ks. Jerzy Mazur, Biskup Ełcki SVD, Ks. Romuald Kamiński - Biskup Pomocniczy Ełcki, ks. Dariusz Kruczyński – dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, ks. Maciej Gilewski – wicedyrektor Caritas , dyrektorowie regionalni oraz wszyscy pracownicy działający na terenie naszej diecezji.

2522 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas' (2397 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235245255265275285295305315325335   >