Dzień inny niż wszystkie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 30 października 2018 - 10:03

W poniedziałek 29 października 2018 r. wolontariusze z ełckich szkół planowali wziąć udział w akcji sprzątania zaniedbanych grobów na Cmentarzu Komunalnym nr 1 w Ełku. Swoją gotowość do działania potwierdziła młodzież wraz z opiekunami z pięciu placówek oświatowych z terenu miasta Ełk. Plany pokrzyżowała nam deszczowa aura… Trzy grupy pozostały więc w szkole, a dwie odpowiedziały pozytywnie na zaproponowane im zajęcia alternatywne.

174 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień inny niż wszystkie' (1537 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
USŁUGI SPOŁECZNE DLA OSÓB ZAGROŻONYCH WYKLUCZENIEM SPOŁECZNYM

Autor: Admin Dodano: czwartek, 25 października 2018 - 14:30

Celem projektu jest zwiększenie dostępności do usług społecznych dla grupy 42 osób zagrożonych wykluczeniem społecznym: osób starszych powyżej 60 roku życia oraz osób z niepełnosprawnościami wymagającymi opieki osób trzecich, w okresie od 1 października 2018 roku do końca grudnia 2020 roku.

145 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'USŁUGI SPOŁECZNE DLA OSÓB ZAGROŻONYCH WYKLUCZENIEM SPOŁECZNYM' (1461 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 24 października 2018 - 13:22

Gala Wolontariatu Szkolnych Kół Caritas Diecezji Ełckiej zbliża się wielkimi krokami. Już 5 grudnia 2018 r. spotkamy się w Ełku, aby wspólnie świętować Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. Wydarzenie to wpisało się już w tradycję wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej, a jego punktem kulminacyjnym jest nadanie tytułu „Szkolnego Koła Caritas Roku 2018” i rozstrzygnięcie konkursu „Wolontariusz – moje miejsce w Ojczyźnie”.

213 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Gala Wolontariatu i konkursy: "SKC Roku 2018" i „Wolontariusz – moje miejsce w Ojczyźnie”' (1562 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wizyta przedszkolaków od „Lolka” w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 października 2018 - 14:50

W środę 17 października 2018 r. dzieci z Niepublicznego Katolickiego Przedszkola „U Lolka” im. św. Jana Pawła II w Ełku złożyły wizytę pensjonariuszom Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”. Przedszkolaki przygotowały program artystyczny związany z XVIII Dniem Papieskim.

250 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wizyta przedszkolaków od „Lolka” w DPS „Misericordia”' (540 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Papieski w Kumielsku

Autor: Admin Dodano: środa, 17 października 2018 - 13:50

W niedzielę 14 października 2018 r. w kościele pw. Narodzenia NMP w Kumielsku z okazji XVIII Dnia Papieskiego uczniowie ze Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej im. Zesłańców Sybiru w Kumielsku uczcili pamięć św. Jana Pawła II. Przypomniano osobę papieża i Jego nauczanie w montażu słowno-muzycznym pt. „Promieniowanie Ojcostwa”.

104 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Papieski w Kumielsku' (921 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111121314151617181920212223242526272829303132333435363738485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338348358   >