Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Wiosna zawitała do Przedszkola Pod Wesoła Chmurką

Autor: Admin Dodano: wtorek, 04 kwietnia 2017 - 15:10

Marzec w naszym przedszkolu był miesiącem przygotowań do wiosny. Tematyka zajęć dotyczyła zmian zachodzących w przyrodzie oraz wiosennych porządków. Dzieci bawiły się kolorami, malowały, poznawały instrumenty, śpiewały i grały. W Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką zrobiło się kolorowo, jeszcze radośniej niż zawsze i naprawdę wiosennie.

322 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wiosna zawitała do Przedszkola Pod Wesoła Chmurką' (2501 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nowy rok, nowe inwestycje

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 kwietnia 2017 - 12:30

Od 1 kwietnia do 31 grudnia 2017 roku w Domu im. św. Ojca Pio w Ełku (schronisko i dom dziennego pobytu) realizowane jest zadania publiczne pod nazwą „Zmiana standardów placówek świadczących usługi dla osób bezdomnych tj.: ogrzewalni, noclegowni i schronisk dla osób bezdomnych”, w ramach Programu Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej „Program wspierający rozwiązywanie problemu bezdomności”.

47 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowy rok, nowe inwestycje ' (1218 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 kwietnia 2017 - 07:05

Numer zgłoszenia zbiórki do Portalu Zbiórek Publicznych to 2017/749/OR.

W dniach 24 i 25 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Zbiórkę Żywności „Tak, POMAGAM”. Akcja prowadzona była w 114 sklepach na terenie całej diecezji ełckiej a uczestniczyło w niej 687 wolontariuszy. Dzięki życzliwości ludzi udało się zebrać 10 ton 878 kg 81 dag, tylko w samym Ełku 1 tonę 700 kg. Wśród artykułów najwięcej było makaronu, mąki, ryżu i kaszy, ale nie zabrakło i innych produktów: czekolad, dżemu, herbaty, oleju itd.
Zebrane dary zostaną przekazane potrzebującym w formie świątecznych paczek.

420 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM” ' (460 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Co słychać w Szkolnych Kołach Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 30 marca 2017 - 16:15

Idźcie i głoście

W dniu 27 marca, w Zespole Szkół nr 2 w Ełku, miało miej­sce wiel­ko­postne spo­tka­nie misyjne. Było ono zara­zem pod­su­mo­wa­niem dotych­cza­so­wych dzia­łań Szkolnego Koła Caritas im. Św. Jadwigi Królowej na rzecz misji. Wydarzeniu towa­rzy­szyła wystawa eks­po­na­tów misyj­nych przy­wie­zio­nych z róż­nych zakąt­ków świata przy­go­to­wana przez Koło Misyjne Seminarium Duchownego w Ełku.

Parafialne Zespoły Caritas
113 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co słychać w Szkolnych Kołach Caritas' (1088 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W WIŚNIOWIE EŁCKIM

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 marca 2017 - 12:10

Warsztaty z edukacji ekonomicznej, przeciwdziałaniu marnowaniu żywności i kulinarne

W dniu 26 marca 2017 roku odbyły się warsztaty z edukacji ekonomicznej, z zasad przeciwdziałaniu marnowaniu żywności oraz kulinarne. Miały one miejsce w miejscowości Wiśniowo Ełckie w Zespole Szkół. Jak zawsze, największym zainteresowaniem cieszyły się warsztaty kulinarne, które prowadziła niezastąpiona pani Iwonka, kucharka nad kucharkami wykwalifikowana i bardzo uzdolniona.

411 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W WIŚNIOWIE EŁCKIM' (3436 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111121314151617181920212223242526272829303132333435363738485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU