I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Karnawałowy Świetlicowy Zawrót Głowy

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 13:11

W naszej Świetlicy – Centrum „Quo Vadis” przy ulicy 3 Maja 10 w Ełku dzieci nie mogą narzekać na nudę. Codziennie dzieje się coś nowego. Organizowane są zajęcia plastyczne, literackie, taneczne, a także teatralne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Żeby obudzić w dzieciach ducha rywalizacji i współpracy w grupie organizowane są zajęcia o różnej tematyce. W tym roku takie zajęcia już się odbyły i spotkały się z dużym zainteresowaniem. Podczas konkursu wiedzy zimowej dzieci bawiły się doskonale.

Wakacyjna akcja Caritas
1812 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Karnawałowy Świetlicowy Zawrót Głowy' (3988 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jasełka ,,Kolęduje w Tobie moje serce"

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 12:56

Dnia 16 stycznia 2011r. w niedzielę w parafii p. w. Podwyższenia Krzyża Świętego w Olszewie Węgorzewskim uczniowie z klasy drugiej i szóstej ze Szkoły Podstawowej w Sobiechach przedstawili jasełka pt. ,,Kolęduje w Tobie moje serce". Nad przygotowaniem występu artystycznego, scenografii i kostiumów czuwali Państwo Zofia i Andrzej Langer.

2085 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jasełka ,,Kolęduje w Tobie moje serce"' (924 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Migawka – 3 dni z życia Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 12:40

W grudniu 2010 roku Gołdapski WTZ zamyka roczny program terapeutyczno-rehabilitacyjny z osobami niepełnosprawnymi z terenu gmin Banie Mazurskie, Dubeninki oraz Gołdap. Już od października zajęcia Warsztatu zdeterminowane były przygotowaniami do świąt Bożego Narodzenia. Pracownia Biblioteczno-Teatralna pod kierownictwem instruktorki pani Doroty Łasicy przygotowała „Jasełka”, w których biblijne postacie zagrali wszyscy uczestnicy WTZ.

Warsztaty i szkolenia
2493 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Migawka – 3 dni z życia Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi' (2510 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Akademia Bezpiecznego Surfowania”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 stycznia 2011 - 13:52

Od dnia 24 stycznia 2011 roku rusza pierwszy etap realizacji projektu „ABS w sieci czyli Akademia Bezpiecznego Surfowania”. Projekt jest finansowany ze środków The Velux Foundations w ramach programu mikrograntów „Bezpieczne dzieciństwo” Fundacji Dzieci Niczyje. Realizatorem projektu jest Caritas Diecezji Ełckiej. Głównym celem projektu jest zapoznanie dzieci i młodzieży oraz rodziców z tematyką zagrożeń jakie czyhają na nie w internecie. Projekt zakłada nawiązanie trójstronnego dialogu między młodzieżą, dziećmi i rodzicami.

1535 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Akademia Bezpiecznego Surfowania”' (2244 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOMUNIKAT DLA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 stycznia 2011 - 12:39

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż dnia 29 stycznia 2011 r. (sobota) odbędzie się szkolenie dla Prezesów i członków Zarządów Parafialnych Zespołów Caritas. W celu ułatwienia i skrócenia dojazdu na spotkanie szkolenie zostanie przeprowadzone w dwóch miastach:

- Augustów, Dom Księży Emerytów (ul. Skorupki 8) – godz.10.00
- Ełk, Centrum Pastoralno – Administracyjne, (pl. Katedralny 1, wejście od rzeki ) – godz. 14.00

Parafialne Zespoły Caritas
1503 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOMUNIKAT DLA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (694 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226227237247257267277287297307317327   >