Z wizytą nad Niemnem

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 maja 2012 - 14:36

W dniach od 17 do 18 maja 2012 przedstawiciele Caritas Diecezji Ełckiej z wicedyrektorem ks. Maciejem Gilewskim złożyli wizytę studyjną w siedzibie naszych wschodnich partnerów Religijnej Misji Katolickiego Charytatywnego Stowarzyszenia Caritas z siedzibą w Grodnie. Obok przedstawicieli z Polski i Białorusi spotkaliśmy się również z litewskimi przedstawicielami Caritas Diecezji Wyłkowyszki.

1966 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z wizytą nad Niemnem' (2288 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
,,Paczuszka dla maluszka”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 maja 2012 - 14:26

Caritas Diecezji Ełckiej przy współpracy z Urzędem Miasta Ełk pragnie wesprzeć matki z terenu miasta, które oczekują dziecka i znalazły się w trudnej sytuacji materialnej. Wsparcie to będzie polegało na zakupie wyprawki dla niemowlaka i przekazanie jej przyszłej mamie. Z roku na rok coraz większa liczba kobiet ciężarnych zgłasza się do Caritas prosząc o wsparcie. Każda z nich chciałaby przywitać i przyjąć swoje dziecko jak najlepiej. Niestety nie wszystkie matki mają możliwość zagwarantowania swemu dziecku podstawowych potrzeb oraz otrzymania wsparcia ojca dziecka lub rodziny.

3838 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ',,Paczuszka dla maluszka”' (2271 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie z pracownikami Caritasverband z Olpe.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 maja 2012 - 11:18

W dniach 20-23 kwietnia gościli w Polsce pracownicy Caritas z Olpe: Viola Kaufmann, Marion Hegener, Karina Braun, Christoph Becker, Jürgen Voß i Werner Henzgen. Od ponad 2 lat współpracujemy z nimi przy realizacji projektu „Wyjść z szarej strefy”. Umożliwia on paniom z Polski podjęcie legalnej pracy w Niemczech jako opiekunkom osób starszych i chorych.

2414 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie z pracownikami Caritasverband z Olpe.' (2963 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
20 LAT ISTNIENIA DIECEZJI EŁCKIEJ

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 maja 2012 - 13:24

W dniu 12 maja br. odbył się Kongres Ruchów i Stowarzyszeń Kościelnych Diecezji Ełckiej pod hasłem: „Ruchy i Stowarzyszenia domem i szkołą komunii”. Poszczególne wspólnoty od rana gromadziły się w wybranych parafiach na terenie Ełku, aby spędzić ten dzień na wspólnej modlitwie w podziękowaniu Panu Bogu za dwadzieścia lat istnienia Diecezji Ełckiej. Przedstawiciele Parafialnych Zespołów i Szkolnych Kół Caritas oraz Akcji Katolickiej spotkali się w parafii pw. Jana Apostoła i Ewangelisty w Ełku. Wszystkie przybyłe osoby przywitał ks. Dariusz Kruczyński – dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, który wraz z ks. Maciejem Gilewskim – wicedyrektorem czuwali nad przebiegiem spotkania, które zostało rozpoczęte Koronką do Bożego Miłosierdzia.

1596 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '20 LAT ISTNIENIA DIECEZJI EŁCKIEJ' (2203 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjne warsztaty profilaktyczne

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 maja 2012 - 14:50

Dzieci i młodzież z Warmii i Mazur biorące udział w wypoczynku letnim organizowanym przez Caritas Diecezji Ełckiej będą uczestniczyć w warsztatach profilaktycznych. Ich realizacja możliwa będzie dzięki wsparciu finansowemu otrzymanemu z Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego na realizację projektu pn. ”Wakacyjne warsztaty profilaktyczne”.

1924 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjne warsztaty profilaktyczne' (1387 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226236246256266276286296306316326336346356   >