I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

III Bal Charytatywny

Autor: Admin Dodano: środa, 02 marca 2011 - 07:20

Okres karnawału obfituje w różnego rodzaju bale, przyjęcia organizowane dla podkreślenia rangi wydarzeń, nagrodzenia zasłużonych, wyróżnienia pracowitych oraz dla zebrania pieniędzy na rzecz potrzebujących. Świetlice środowiskowe „Promyk Dnia” mają również swój bal. W tym roku odbył się on 22 stycznia 2011 w hotelu Intercontinental w Warszawie. Był to już III Bal Charytatywny "Promyk Dnia". Przybyło wielu znamienitych gości. Bal uświetnił koncert Stanisława Sojki. Umiejętności taneczne w walcu i przy ognistej sambie pokazali: Maria Niklińska i Tomasz Barański, para z programu "Taniec z gwiazdami".

2281 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'III Bal Charytatywny ' (1222 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie osób niepełnosprawnych z pracodawcami

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 lutego 2011 - 09:28

24 lutego br. w Biurze Projektu Caritas Polska w Orzyszu odbyło się spotkanie Beneficjentów Ostatecznych projektu „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy II” z pracodawcami. W spotkaniu wzięło udział 25 osób, w tym 5 osób niepełnosprawnych – beneficjentów ostatecznych projektu, 5 opiekunów oraz 11 przedstawicieli pracodawców.

1953 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie osób niepełnosprawnych z pracodawcami ' (2006 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
11 lutego – Światowy Dzień Chorego

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 lutego 2011 - 14:37

„Ludzie żyjący nadzieją widzą dalej, ludzie żyjący miłością widzą głębiej, ludzie żyjący wiarą widzą wszystko w nowym świetle”.
L.Zanetti

W ciągu roku jest wiele dni, które mają dla nas szczególne znaczenie, są to na przykład urodziny, imieniny, Dzień Wszystkich Świętych, Dzień Babci, Dzień Dziadka, Dzień Matki a także Dzień Ojca. 11 lutego to także wyjątkowy dzień, szczególnie dla osób chorych i ich bliskich, którzy się nimi opiekują. To święto zostało ustanowione przez papieża Jana Pawła II w dniu 13 maja 1992 roku w liście do przewodniczącego Papieskiej Rady ds. Duszpasterstwa Służby Zdrowia kardynała Fiorenzo Angeliniego.

2511 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '11 lutego – Światowy Dzień Chorego' (2341 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Zimowisko w świecie bajki i magii”

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 lutego 2011 - 13:57

Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt „Zimowisko w świecie bajki i magii” współfinansowany przez Urząd Miasta w Ełku. W ramach zaplanowanych działań, w dniu 3 lutego b. r. zorganizował kulig, w którym wzięło udział czterdziestu podopiecznych uczęszczających na zimowisko.

1686 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Zimowisko w świecie bajki i magii”' (525 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PIERWSZE, KWARTALNE SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 lutego 2011 - 07:14

„ Jest wiele takich prostych czynności, które służą tobie i innym – kiedy je wykonujesz pomyśl o tym. Rób to najlepiej, jak potrafisz – są tego warte.”
(Antonio Peregrino)

W dniu 29 stycznia br. odbyło się pierwsze kwartalne szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Miało ono miejsce w Domu Księży Emerytów w Augustowie oraz w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku. W szkoleniu uczestniczyło ok. 100 osób. W Augustowie spotkanie poprowadził ks. dr Maciej Gilewski – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, a w Ełku spotkaniu przewodniczył Ks. Biskup Romuald Kamiński, ks. Jacek Nogowski i Anna Rudzińska – opiekun PZC.

2382 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PIERWSZE, KWARTALNE SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (4339 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225235245255265275285295305315325   >