Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

„REALIZACJA EUROPEJSKIEGO PROGRAMU POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ PEAD 2010”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 września 2010 - 10:32

Priorytetowym celem Caritas Diecezji Ełckiej jest pomoc najuboższym, co też czyni z dużym zaangażowaniem realizując, we współpracy z Caritas Polska, Europejski Program Pomocy Żywnościowej dla Najuboższej Ludności UE (PEAD). Od sześciu lat diecezjalna Caritas wspiera najuboższych i najbardziej potrzebujących. W związku z bardzo dużym bezrobociem i w konsekwencji pogłębiającą się biedą istniejącą na terenie działania Caritas, realizowanie takiego programu jest pożądane a wręcz konieczne. W 2009 r. pomocą było objętych ok. 19 tys. osób.

3610 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„REALIZACJA EUROPEJSKIEGO PROGRAMU POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ PEAD 2010”' (1596 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie lata w świetlicach

Autor: Admin Dodano: środa, 25 sierpnia 2010 - 07:42

Dobiegają końca wakacje, czas na podsumowanie i podzielenie się wrażeniami jakich dostarczyły one dzieciom i młodzieży ze świetlic środowiskowych prowadzonych przez Caritas Diecezji Ełckiej na terenie miasta. Tegoroczna oferta przygotowana przez wychowawców obejmowała szeroki wachlarz zajęć kierowanych do różnych grup wiekowych. Każdy z podopiecznych mógł odnaleźć w niej coś dla siebie, i tak dla najmłodszych przygotowano zabawy z chustami zarówno w świetlicy jak i na świeżym powietrzu.

2952 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie lata w świetlicach' (3463 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOLONIE DLA DZIECI POLONIJNYCH

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 sierpnia 2010 - 13:45

Podobnie jak w latach ubiegłych Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała również w tym roku na terenie naszej diecezji wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży polonijnej z Litwy i Białorusi. W lipcu ełcka Caritas gościła w ośrodku w Orzyszu 80 dzieci z Litwy dzięki dotacji z Kancelarii Senatu RP. Pobyt w Polsce grup z Białorusi, które liczyły 500 uczestników, został sfinansowany z środków Caritas Polska i środków własnych Caritas Diecezji Ełckiej.

3205 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOLONIE DLA DZIECI POLONIJNYCH' (2080 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Każdy z nas może być liderem!

Autor: Admin Dodano: środa, 18 sierpnia 2010 - 09:13

W dniach 13-14 sierpnia br. w Ośrodku Wypoczynkowo – Szkoleniowym „Dom św. Rodziny” w Orzyszu, diecezjalna Caritas zorganizowała dwudniowe szkolenie 30 liderom z Parafialnych Zespołów Caritas z terenu powiatu ełckiego. Realizacja projektu możliwa była dzięki dofinansowaniu ze Starostwa Powiatowego w Ełku. Szkolenie miało na celu wsparcie aktywności społecznej lokalnych liderów w działaniach na rzecz małych społeczności.

2323 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Każdy z nas może być liderem!' (1573 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie z florystyki dobiegło końca…

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 sierpnia 2010 - 12:27

W dniach 30.07-05.08.2010 roku w Orzyszu było realizowane szkolenie zawodowe „Florystyka z elementami bukieciarstwa” w ramach projektu „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy II”. Było ono skierowane do osób o zainteresowaniach artystycznych, sprawnych manualnie, które chciałyby podjąć zatrudnienie.

Warsztaty i szkolenia
2278 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie z florystyki dobiegło końca…' (1464 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225235245255265275285295305315   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU