Wizyta gości z obszaru Euroregionu Niemen

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 czerwca 2011 - 15:04

Dnia 17 czerwca 2011 r. odbyło się spotkanie mające na celu oficjalne zawiązanie partnerstwa między Polską, Białorusią, Rosją i Litwą w związku z przystępowaniem do konkursu w ramach programu „Fundusz Wsparcia Inicjatyw Lokalnych, Międzynarodowych i Transgranicznych w Euroregionie Niemen” współfinansowanego ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego.

1804 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wizyta gości z obszaru Euroregionu Niemen' (1928 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Polsko-Koreańska wymiana młodzieży

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 czerwca 2011 - 14:56

Trwa obecnie realizacja projektu współfinansowanego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej A to Polska właśnie poprzez zorganizowanie polsko-koreańskiej wymiany młodzieży. Celem projektu jest realizacja postanowień Memorandum o porozumieniu w sprawie wymiany młodzieży i sportu między Ministerstwem Edukacji Narodowej i Sportu RP i Ministerstwem Kultury i Turystyki Republiki Korei podpisanego 3 grudnia 2004 r.

3566 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Polsko-Koreańska wymiana młodzieży' (2818 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacje z Bogiem

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 czerwca 2011 - 14:44

Wakacje to czas odpoczynku i relaksu po wielu trudach w trakcie roku szkolnego. Uczniowie w tym okresie roku regenerują siły przed zbliżającą się szkołą. Nie wszystkich rodziców stać na to, by zorganizować dzieciom wypoczynek letni. W odpowiedzi na trudną sytuację materialną młodych parafian mieszkających w diecezji Caritas, jak co roku postanowiła zorganizować wypoczynek letni dla ok. 430 dzieci i młodzieży z terenu diecezji ełckiej. Wezmą w nich udział młodzi ludzie w wieku od 10 do 16 lat. Łącznie zorganizujemy dla nich 8 turnusów, każdy z nich będzie trwać 8 dni. Nasi parafianie odpoczywać będą w schronisku parafialnym mieszczącym się na terenie parafii p.w. Matki Bożej Szkaplerznej w Świętajnie. Osoby biorące udział w koloniach zostały wytypowane przez księży proboszczów i prezesów parafialnych zespołów caritas. W procesie rekrutacji brane pod uwagę były przede wszystkim dwa aspekty: sytuacja materialna rodziny oraz liczba jej członków.

3260 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje z Bogiem' (1755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 czerwca 2011 - 13:54

1 czerwca br. na Placu Jana Pawła II w Ełku odbył się VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Jego organizatorami byli: Caritas Diecezji Ełckiej, Caritas Polska, Urząd Miasta Ełku oraz Telewizja Polska. Tego dnia ponad 15.000 dzieci z całej diecezji ełckiej, z innych regionów Polski, a także z zagranicy skorzystało z atrakcji przygotowanych na placu.

2581 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka' (5563 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie ośrodka skautingowego w Reglu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 czerwca 2011 - 13:24

W dniu 2 czerwca br. Jego Ekscelencja ksiądz biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki dokonał uroczystego poświęcenia ośrodka skautingowego w Reglu. Powstanie ośrodka to kolejna inicjatywa ełckiej Caritas we współpracy z Jeronimo Martins Dystrybucja, właścicielem sieci sklepów Biedronka.

2002 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie ośrodka skautingowego w Reglu' (2144 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224234244254264274284294304314324334   >