Kolonie 2017

„Zimowisko w świecie bajki i magii”

Autor: Admin Dodano: środa, 02 marca 2011 - 07:51

Caritas Diecezji Ełckiej zakończyła realizację projektu „Zimowisko w świecie bajki i magii” współfinansowanego przez Urząd Miasta w Ełku. W okresie ferii zimowych, tzn. od 24 stycznia 2011r. do 04 lutego 2011r. odbywały się bezpłatne, twórcze zajęcia dla dzieci i młodzieży z terenu Miasta Ełku. Warsztaty realizowane w ramach wypoczynku zimowego były oparte na bajkowej fabule, bohaterach, morałach epickich utworów literackich.

1671 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Zimowisko w świecie bajki i magii”' (1697 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Natalii Pieńczykowskiej!

Autor: Admin Dodano: środa, 02 marca 2011 - 07:32

,,Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi”.
Jan Paweł II

W ubiegłym miesiącu ukazał się artykuł opisujący walkę z chorobą naszego pierwszego bohatera – Oskara. Dziś prezentujemy Państwu pokrótce kolejną historię, której głównym bohaterem jest dwunastoletnia Natalia.

Pomóżmy dzieciom
2594 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Natalii Pieńczykowskiej!' (2472 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
III Bal Charytatywny

Autor: Admin Dodano: środa, 02 marca 2011 - 07:20

Okres karnawału obfituje w różnego rodzaju bale, przyjęcia organizowane dla podkreślenia rangi wydarzeń, nagrodzenia zasłużonych, wyróżnienia pracowitych oraz dla zebrania pieniędzy na rzecz potrzebujących. Świetlice środowiskowe „Promyk Dnia” mają również swój bal. W tym roku odbył się on 22 stycznia 2011 w hotelu Intercontinental w Warszawie. Był to już III Bal Charytatywny "Promyk Dnia". Przybyło wielu znamienitych gości. Bal uświetnił koncert Stanisława Sojki. Umiejętności taneczne w walcu i przy ognistej sambie pokazali: Maria Niklińska i Tomasz Barański, para z programu "Taniec z gwiazdami".

2281 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'III Bal Charytatywny ' (1222 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie osób niepełnosprawnych z pracodawcami

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 lutego 2011 - 09:28

24 lutego br. w Biurze Projektu Caritas Polska w Orzyszu odbyło się spotkanie Beneficjentów Ostatecznych projektu „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy II” z pracodawcami. W spotkaniu wzięło udział 25 osób, w tym 5 osób niepełnosprawnych – beneficjentów ostatecznych projektu, 5 opiekunów oraz 11 przedstawicieli pracodawców.

1953 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie osób niepełnosprawnych z pracodawcami ' (2006 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
11 lutego – Światowy Dzień Chorego

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 lutego 2011 - 14:37

„Ludzie żyjący nadzieją widzą dalej, ludzie żyjący miłością widzą głębiej, ludzie żyjący wiarą widzą wszystko w nowym świetle”.
L.Zanetti

W ciągu roku jest wiele dni, które mają dla nas szczególne znaczenie, są to na przykład urodziny, imieniny, Dzień Wszystkich Świętych, Dzień Babci, Dzień Dziadka, Dzień Matki a także Dzień Ojca. 11 lutego to także wyjątkowy dzień, szczególnie dla osób chorych i ich bliskich, którzy się nimi opiekują. To święto zostało ustanowione przez papieża Jana Pawła II w dniu 13 maja 1992 roku w liście do przewodniczącego Papieskiej Rady ds. Duszpasterstwa Służby Zdrowia kardynała Fiorenzo Angeliniego.

2511 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '11 lutego – Światowy Dzień Chorego' (2341 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223233243253263273283293303313323   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU