Konkurs plastyczny „W wolontariacie siła” rozstrzygnięty

Autor: Admin Dodano: środa, 08 sierpnia 2012 - 14:43

Miło jest nam poinformować, że wyłoniono zwycięzców w konkursie plastycznym pod hasłem „W wolontariacie siła”. Konkurs został skierowany do podopiecznych placówek prowadzonych przez Ełcką Caritas: Domów Św. Faustyny w Ełku, Gołdapi i Giżycku oraz pięciu świetlic w Ełku, Olecku, Orłowie, Piszu i Augustowie. Konkurs jest realizowany w ramach projektu „Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej” współfinansowany ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu – Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

2514 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Konkurs plastyczny „W wolontariacie siła” rozstrzygnięty' (2721 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlica Caritas w Piszu znów tętni życiem

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 sierpnia 2012 - 13:58

Muzyka i taniec, świat bajek i baśni, kuchnia łasucha, spotkania z cool-turą, szaleństwo koralikowe, tworzenie nowych form sztuki - tego wszystkiego mogą doświadczyć dzieci uczęszczające do Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II w Piszu.

2968 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica Caritas w Piszu znów tętni życiem' (1179 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: sobota, 04 sierpnia 2012 - 10:50

2 sierpnia pracownicy CDE, na zaproszenie ks. kan. Jerzego Lubaka, proboszcza parafii pod wezwaniem Matki Bożej Anielskiej w Lipsku nad Biebrzą, wzięli udział w uroczystościach odpustowych połączonych z III Diecezjalnym Zjazdem Teściowych.

1886 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej na III Diecezjalnym Zjeździe Teściowych w Lipsku nad Biebrzą! ' (1956 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU 2012

Autor: Admin Dodano: środa, 01 sierpnia 2012 - 19:48

Caritas pomaga dzieciom wejść z uśmiechem w nowy rok szkolny.

Wybiegając naprzeciw potrzebom dzieci, które rozpoczną nowy rok szkolny we wrześniu, Caritas Diecezji Ełckiej już po raz dziewiąty organizuje akcję „Tornister Pełen Uśmiechu”. Głównym celem akcji jest zwiększenie szans edukacyjnych uczniów poprzez wyposażenie około 8 tysięcy wyprawek szkolnych dla najuboższych dzieci i młodzieży w całej Polsce.

2183 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU 2012' (1818 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS W DZIAŁANIU

Autor: Admin Dodano: środa, 25 lipca 2012 - 23:58

„Chwila zatrzymana na wieczność”

W Kalinowie powstała nieformalna grupa działania pod nazwą „Parafianki”. W skład tej grupy weszły osoby, które na co dzień działają w Parafialnym Zespole Caritas przy parafii pw. Wniebowzięcia NMP w Kalinowie. Są to cztery panie, które pragną prężnie działać na rzecz społeczności lokalnej. „Parafianki” w okresie wakacyjnym realizują projekt pt. „Chwila zatrzymana na wieczność”.

Parafialne Zespoły Caritas
2093 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS W DZIAŁANIU' (2005 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220230240250260270280290300310320330340350360   >