Qurier Świętego Mikołaja dotrze do dzieci ze świetlicy w Piszu i Olecku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 grudnia 2011 - 11:35

Już 6 grudnia 2011 roku Mikołaj z wielkim workiem prezentów na plecach dotrze do podopiecznych Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II Bóg jest miłością w Piszu. Tydzień później tj. 13 grudnia odwiedzi również dzieci w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II Samarytańskie dzieło w Olecku. Obie uroczystości odbędą się w ramach akcji Qurier Świętego Mikołaja, której organizatorem jest Fundacja Przyjaciółka.

1375 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Qurier Świętego Mikołaja dotrze do dzieci ze świetlicy w Piszu i Olecku' (2092 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 listopada 2011 - 13:55

Wspólne spotkania dają siłę i wiarę w to co robimy

W dniu 26 listopada 2011 r. w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała szkolenie Parafialnym Zespołom Caritas. Było to czwarte, a zarazem ostatnie spotkanie w tym roku. W spotkaniu uczestniczyło 81 przedstawicieli z 54 Parafialnych Zespołów Caritas. Przewodniczył mu ks. Dariusz Kruczyński - Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej. Po powitaniu wszystkich przybyłych osób oraz wspólnej modlitwie, Dyrektor Caritas poruszył bardzo ważne tematy dotyczące akcji przeprowadzanych przez Caritas.

Parafialne Zespoły Caritas
1453 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ' (2953 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Andrzejkowy wieczór w Giżycku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 listopada 2011 - 13:33

Ową przyszłość dziś bez wielkich mozołów
Wskazać może wosk stopiony lub ołów,
Gdy swobodną kroplą w wodę upadnie.
Rzecz ciekawa co tam z niego się złoży...
Pewno młodzian urodziwy a hoży.

Władysław Sabowski

Andrzejkowy wieczór większość z nas chciałaby spędzić wyjątkowo – to ostatnia okazja przed Adwentem, by się wyszumieć i porządnie zabawić. Trzeba tylko zadbać o nastrój, wróżby i – oczywiście – o coś na ząb.

1792 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Andrzejkowy wieczór w Giżycku' (1595 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rozpoczyna się akcja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 listopada 2011 - 14:41

Trwa już XVIII edycja kampanii polegającej na rozprowadzaniu świec wigilijnych, które zapalone na świątecznym stole 24 grudnia będą symbolem solidarności z dziećmi pochodzącymi z rodzin ubogich i niewydolnych wychowawczo. Tradycyjnie rozprowadzanie świec będzie trwało przez cały okres adwentu. Wigilijne świece płoną podczas wieczerzy wigilijnej na stołach naszych rodaków na Białorusi, Ukrainie, Litwie, w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Stanach Zjednoczonych, Włoszech i wielu innych krajach.

Wigilijne dzieło pomocy dzieciom
1348 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozpoczyna się akcja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom' (2368 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Mateuszowi wygrać z białaczką!

Autor: Admin Dodano: środa, 16 listopada 2011 - 14:29

Mateusz Boczkowski ma 12 lat, jest uczniem Szkoły Podstawowej nr 2 w Ełku. Od stycznia 2011 roku jest leczony z powodu ostrej białaczki szpikowej M2 wg FAB, grupa wysokiego ryzyka (amplifikacja FLT3-ITD), nie posiadający dawcy rodzinnego szpiku. Przeszedł intensywną chemioterapię. We wrześniu b.r. rozpoczął leczenie podtrzymujące remisję i profilaktykę radioterapii OUN.

Pomóżmy dzieciom
2213 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Mateuszowi wygrać z białaczką!' (1845 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220230240250260270280290300310320330340   >