Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 czerwca 2012 - 14:38

Trwa projekt „Opieka medyczna i rehabilitacyjna” realizowany przez Caritas Diecezji Ełckiej i współfinansowany przez Gminę Biała Piska. W okresie od 1 lutego do 29 grudnia 2012 r. dwie pielęgniarki oraz dwie rehabilitantki będą świadczyć usługi medyczne i rehabilitacyjne w domach pacjentów oraz w Stacji Opieki Caritas w Białej Piskiej.

1422 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska' (2695 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Festiwal Piosenki Patriotycznej – Bóg, Honor, Ojczyzna

Autor: Admin Dodano: środa, 30 maja 2012 - 08:14

Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt współfinansowany przez Ministerstwo Obrony Narodowej, którego celem jest zorganizowanie „Festiwalu Piosenki Patriotycznej – Bóg, Honor, Ojczyzna”.

1869 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Festiwal Piosenki Patriotycznej – Bóg, Honor, Ojczyzna' (1174 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Co w mazurskiej trawie piszczy?

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 maja 2012 - 11:15

W tym roku, podobnie jak w ubiegłym, ełcka Caritas pozyskała fundusze na realizację zajęć edukacyjnych w ramach programu grantowego „Bank Dziecięcych Uśmiechów” Fundacji Banku Zachodniego WBK w Warszawie. Pozyskane środki pozwolą na realizację zajęć poświęconych ekologii pod nazwą „Co w mazurskiej trawie piszczy?”. Zadanie realizowane będzie w okresie od maja do października 2012 r., w świetlicy w Orłowie.

2369 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co w mazurskiej trawie piszczy?' (539 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Goście z Sankt Petersburga

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 maja 2012 - 09:53

W dniach 16 i 17 maja 2012 r. Caritas Diecezji Ełckiej gościła delegację Caritas z Sankt Petersburga. Przyjechało pięć koordynatorek, które zajmują się osobami niepełnosprawnymi, dziećmi ulicy, bezdomnymi, świetlicami socjoterapeutycznymi oraz matkami znajdującymi się w trudnej sytuacji życiowej.

1429 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Goście z Sankt Petersburga' (1863 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 23 maja 2012 - 09:06

Właściwe zagospodarowanie czasu wolnego od szkoły jest bardzo ważnym czynnikiem kształtującym zachowania, zainteresowania i umiejętności dzieci i młodzieży. Liczba godzin dziecka spędzającego czas poza terenem szkoły jest bardzo duża. To w jaki sposób zostanie wykorzystana zależy od wielu czynników m.in. od zainteresowania i zasobności portfela rodziców, od oferty instytucji kulturalnych, szkół prywatnych, ośrodków sportowo-artystycznych. Szkoła coraz rzadziej wychodzi z inicjatywą zajęć pozalekcyjnych, gdyż często brakuje na to funduszy. Organizacja czasu wolnego spoczywa zatem na rodzicach, jednak niestety nie wszyscy z nich zdają sobie sprawę z takiej potrzeby. Wielu z rodziców nie specjalnie się interesuje, co ich dziecko robi po szkole, z kim i gdzie się spotyka, a tym bardziej czy rozwija swoje zdolności i zainteresowania.

2089 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Działania opiekuńczo-wychowawcze w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku' (1408 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220230240250260270280290300310320330340350   >