Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Wakacyjna Zbiórka Żywności „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 czerwca 2019 - 17:25

W dniach 14-15 czerwca br. Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. W akcji uczestniczyli wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas oraz podopieczni Monar z Gaudynka.

328 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjna Zbiórka Żywności „Tak, POMAGAM”' (760 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywizujemy osoby bezdomne

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 czerwca 2019 - 18:35

Poza zapewnieniem podstawowych form wsparcia, jednym z celów pracy z osobami bezdomnymi jest aktywizacja społeczna i zawodowa. Pomoc bezdomnym nie może mieć jedynie charakteru biernego i obejmować wyłącznie zapewnienie wyżywienia, noclegu i odzieży. Musi być ukierunkowana na rozwiązywanie problemów osób bezdomnych, dążyć do ich aktywizacji oraz walczyć z ich wykluczeniem społecznym.

405 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywizujemy osoby bezdomne' (1102 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Dziękujemy za serce” - spotkanie wolontariuszy DSM im. bł. M. Biern

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 czerwca 2019 - 18:25

We wspomnienie bł. Marianny Biernackiej, 12 czerwca 2019 r., odbyło się spotkanie wolontariuszy posługujących w Domu Samotnej Matki w Ełku. Patronką tego dzieła, które działa pod auspicjami ełckiej Caritas, jest właśnie bł. Marianna Biernacka. Przedwakacyjny czas był doskonałą okazją, aby podziękować za serca wolontariuszy. Do grupy tej należą osoby reprezentujące różne środowiska, np. psycholog, terapeuta, osoba prowadząca rodzinę zastępczą, małżeństwo z Domowego Kościoła czy też uczniowie ełckich szkół średnich prowadzący korepetycje dla dzieci. Wszystkich wolontariuszy łączy miłość do Boga i drugiego człowieka.

326 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Dziękujemy za serce” - spotkanie wolontariuszy DSM im. bł. M. Biern' (879 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzieci z Białorusi i Ukrainy wypoczywają na koloniach letnich ełckiej Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 12 czerwca 2019 - 19:05

70 dzieci z Ukrainy i Białorusi wypoczywa na wakacjach zorganizowanych w ośrodku kolonijnym Caritas Diecezji Ełckiej „Arka” w Orzyszu. Dzieci z terenu archidiecezji lwowskiej i diecezji grodzieńskiej przyjechały pod opieką sióstr ze Zgromadzenia Sióstr Służebniczek Starowiejskich z Ukrainy, jak również pod opieką wychowów z Białorusi.

373 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci z Białorusi i Ukrainy wypoczywają na koloniach letnich ełckiej Caritas' (3101 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Projekt Senior

Autor: Admin Dodano: niedziela, 09 czerwca 2019 - 20:20

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza osoby starsze powyżej 60 roku życia, zamieszkałe w Gminie Ełk na bezpłatny wyjazd integracyjny w terminie od 13 do 17 czerwca do ośrodka w Szeligach oraz bezpłatne zajęcia sportowo – ruchowe (pilates) raz w tygodniu. Ćwiczenia są prowadzone przez instruktora.

440 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Projekt Senior' (756 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1111213141516171819202122232425262728293031323334353637475767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357367377   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%