Kolonie 2017

tekst alternatywny

WIELKANOCNE ŚNIADANIE W DOMU ŚW. OJCA PIO

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 kwietnia 2011 - 11:04

Święta Wielkanocne to wyjątkowy okres w roku i najważniejsze święto chrześcijańskie upamiętniające śmierć i zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa. Stało się już tradycją, że każdego roku w Domu św. Ojca Pio Caritas Diecezji Ełckiej przygotowuje osobom bezdomnym, skrzywdzonym przez los oraz samotnym śniadanie wielkanocne.

2349 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNE ŚNIADANIE W DOMU ŚW. OJCA PIO' (919 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zgłoś się do nas, zostań wolontariuszem!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 kwietnia 2011 - 12:14

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza młodzież w wieku do 18 roku życia oraz osoby po 50 roku życia do wzięcia udziału w projekcie „I Ty możesz zostać wolontariuszem”. Zadanie jest realizowane przy wparciu finansowym Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego.

2436 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zgłoś się do nas, zostań wolontariuszem!' (528 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
NIEpozorna partykuła NIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 kwietnia 2011 - 10:13

Ruszyła realizacja projektu „Niepozorna partykuła NIE” – warsztaty z zakresu profilaktyki uzależnień dla dzieci i młodzieży” współfinansowane przez Urząd Miejski w Ełku. Celem zadania jest podwyższenie świadomości społecznej dzieci i młodzieży z miasta Ełku w zakresie szeroko pojętej profilaktyki uzależnień, ze szczególnym uwzględnieniem zachowań asertywnych.

2291 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'NIEpozorna partykuła NIE' (1100 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŚNIADANIE WIELKANOCNE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 kwietnia 2011 - 07:06

„PRZYJDŹCIE DO MNIE WSZYSCY, KTÓRZY UTRUDZENI I OBCIĄŻENI JESTEŚCIE, A JA WAS POKRZEPIĘ.”/MT 11,28/

Caritas Diecezji Ełckiej, jak co roku, serdecznie zaprasza wszystkie osoby najuboższe, samotne do uczestnictwa w Śniadaniu Wielkanocnym w dniu 24 kwietnia br, w Domu Dziennego Pobytu św. Ojca Pio w Ełku, ul. Kościuszki 17 w placówce Caritas Diecezji Ełckiej.

"Jezus stanowi dla nas wszystkich wzór do naśladowania. Musimy się uczyć od Niego takiego patrzenia na bliźnich, które pozwoli nam dostrzec siostrę i brata w drugim człowieku, biednym, ubogim człowieku."

1742 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA KOMUNIKAT - PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS, WOLONTARIUSZE SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 kwietnia 2011 - 13:51

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaprosić Wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas oraz Szkolnych Kół Caritas w dniu 26 kwietnia 2011 r. godz. 17.00 (wtorek) do Ełku na Dzień Skupienia, który odbędzie się w Diecezjalnym Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Parafii Chrystusa Sługi na Konieczkach.

- 17.00 Nabożeństwo Nowenna przed Świętem Bożego Miłosierdzia
- 18.00 Eucharystia pod przewodnictwem J.E. Ks. Bpa Jerzego Mazura Biskupa Ełckiego
- 19.00 Agapa

Parafialne Zespoły Caritas
1710 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217227237247257267277287297307317327   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU