Zapraszamy na warsztaty szkoleniowo-formacyjne

Autor: Admin Dodano: czwartek, 05 września 2019 - 17:40

Caritas Diecezji Ełckiej we współpracy z Wydziałem Katechetycznym Ełckiej Kurii Diecezjalnej organizuje warsztaty szkoleniowo-formacyjne „Mieć wyobraźnię miłosierdzia” w dniu 8 października 2019 r. (wtorek), które odbędą się w Wyższym Seminarium Duchownym i Centrum Administracyjno-Pastoralnym w Ełku.

67 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy na warsztaty szkoleniowo-formacyjne' (1814 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"Kromka chleba dla Sąsiada" - zbiórka żywności.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 września 2019 - 19:40

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje w dniach 20-21 września 2019 r. (piątek i sobota) na terenie diecezji ełckiej w sklepach Biedronka zbiórkę żywności pod hasłem: " Kromka chleba dla Sąsiada". Ma ona na celu wsparcie samotnych starszych osób w przeżywaniu codzienności oraz uwrażliwienia społeczeństwa na ich los.

52 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Kromka chleba dla Sąsiada" - zbiórka żywności.' (520 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2019

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 września 2019 - 18:25

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do przystąpienia do kolejnej edycji

Pomoc żywnościowa dystrybuowana jest przez Caritas Diecezji Ełcką (OPR) do Organizacji Partnerskich Lokalnych (OPL) Parafialnych Zespołów Caritas na terenie województwa warmińsko-mazurskiego i część podlaskiego ( Diecezja Ełcka), które przekazują żywność bezpośrednio do osób potrzebujących

Bieżące informacje dotyczące terminów wydań zamieszczane są na stronie internetowej OPR, OPS oraz w gablotach informacyjnych OPL.

101 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2019' (1096 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jubileusz 15-lecia Parafialnego Zespołu Caritas w Węgielsztynie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 września 2019 - 18:50

Parafialny Zespół Caritas w Węgielsztynie powstał w 2004 r. Grupa parafian właściwie odczytała myśl Kościoła o potrzebie posługi miłosierdzia. Opieką duchową objął ich ks. Jerzy Katola, ówczesny proboszcz. Członkowie zespołu zatroszczyli się o lokal, który poświęcił kolejny proboszcz ks. Ireneusz Szymkiewicz.

97 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jubileusz 15-lecia Parafialnego Zespołu Caritas w Węgielsztynie' (5687 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 sierpnia 2019 - 21:36

Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza mieszkańców województwa warmińsko- mazurskiego do bezpłatnego korzystania z usług, w ramach których oferujemy:

86 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza ' (1206 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

12345678910111213141516172737475767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357   >