Wizyta przedszkolaków od „Lolka” w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 października 2018 - 14:50

W środę 17 października 2018 r. dzieci z Niepublicznego Katolickiego Przedszkola „U Lolka” im. św. Jana Pawła II w Ełku złożyły wizytę pensjonariuszom Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”. Przedszkolaki przygotowały program artystyczny związany z XVIII Dniem Papieskim.

77 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wizyta przedszkolaków od „Lolka” w DPS „Misericordia”' (540 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Papieski w Kumielsku

Autor: Admin Dodano: środa, 17 października 2018 - 13:50

W niedzielę 14 października 2018 r. w kościele pw. Narodzenia NMP w Kumielsku z okazji XVIII Dnia Papieskiego uczniowie ze Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej im. Zesłańców Sybiru w Kumielsku uczcili pamięć św. Jana Pawła II. Przypomniano osobę papieża i Jego nauczanie w montażu słowno-muzycznym pt. „Promieniowanie Ojcostwa”.

35 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Papieski w Kumielsku' (921 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 2 :-)

Autor: Admin Dodano: niedziela, 14 października 2018 - 23:00

W ramach projektu "Oferta dla seniora II", współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020, 12 października odbyło się drugie spotkanie otwarte czyli drugie warsztaty skierowane do seniorek 60+. Tym razem uczestniczki weszły w arkan techniki zwanej foamiran.

137 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 2 :-)' (2424 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Schronisko im. Św. Ojca Pio w Ełku ze wsparciem wojewody

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 października 2018 - 15:05

To już kolejny rok, w którym Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi działania na rzecz osób bezdomnych, które są współfinansowane ze środków Wojewody Warmińsko-Mazurskiego. W tym otrzymaliśmy dotację na zadanie publiczne pod nazwą „Wsparcie osób bezdomnych III”.

67 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Schronisko im. Św. Ojca Pio w Ełku ze wsparciem wojewody ' (705 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Pomagać z sercem” – warsztaty szkoleniowo-formacyjne dla opie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 października 2018 - 13:40

Dnia 10 października 2018 r. w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej odbyły się warsztaty szkoleniowo-formacyjne pt. „Pomagać z sercem”. Wzięło w nich udział ponad 50 opiekunów Szkolnych Kół Caritas i kilku koordynatorów innych form wolontariatu w placówkach oświatowych na terenie diecezji ełckiej.

116 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Pomagać z sercem” – warsztaty szkoleniowo-formacyjne dla opie' (3902 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

12345678910111213141516172737475767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337   >