Festyn już za nami!

Kategoria: Zaproszenia

Teksty opublikowane w tej kategorii.

123456   >

Zaproszenia: Dzień skupienia w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Ełku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 listopada 2006 - 17:49

CZCIGODNI KAPŁANI,
UMIŁOWANI W PANU,
PREZESI I CZŁONKOWIE
PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaprosić w dniu 25 listopada 2006r. (sobota) do Ełku na Dzień Skupienia, który odbędzie się w Diecezjalnym Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Parafii Chrystusa Sługi na Konieczkach. Wskazania duszpasterskie dla Parafialnych Zespołów CARITAS z 303 Zebrania Plenarnego Konferencji Episkopatu Polski (Warszawa 1-2 III 2000) przypominają:

"Sobór Watykański II uczy, że ludzie świeccy powinni być odpowiednio przygotowani do zadań apostolskich, którym się poświęcają (DA 29; 32). Zewnętrznemu posłannictwu winna, zatem towarzyszyć stała wewnętrzna praca Zespołu nad pogłębieniem życia duchowego jego członków (30). Formację charytatywną prowadzoną w parafii uzupełnia CARITAS diecezjalna poprzez organizowanie cyklicznych szkoleń oraz specjalistycznych rekolekcji i dni skupienia, zarówno dla wolontariuszy z Zespołów jak i pracowników placówek CARITAS (32)".

4401 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień skupienia w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Ełku' (1428 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Zaproszenie na przekazanie sprzętu medycznego

Autor: Admin Dodano: środa, 18 października 2006 - 14:06

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie niniejszym bardzo serdecznie zaprosić na uroczyste poświęcenie i przekazanie do szpitali sprzętu medycznego zakupionego ze środków pozyskanych podczas IV ogólnodiecezjalnej zbiórki pieniężnej (21-22.05.2006). Będzie o­no miało miejsce 25 października 2006 r. (środa) o godz. 10.00 w budynku Kurii Biskupiej w Ełku przy Placu Katedralnym 1. Poświęcenia i przekazania dokona ks. bp Jezy Mazur, Biskup Ełcki.

Zbiórki pieniężne
3446 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie na przekazanie sprzętu medycznego' (489 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Szkolenie Zespołów Caritas

Autor: Marcin Dodano: wtorek, 12 września 2006 - 09:59

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zorganizować w dniu 23 września 2006 r. (sobota) w Ełku ostatnie w tym roku Kwartalne Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Jest ono kierowane przede wszystkim do Prezesów i członków Parafialnych Zespołów Caritas.

2938 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Zespołów Caritas' (1340 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Poświęcenie Domu Świętej Rodziny

Autor: Marcin Dodano: niedziela, 14 maja 2006 - 19:57

Caritas Diecezji Ełckiej ma zaszczyt zaprosić na uroczyste otwarcie i poświęcenie Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego "Domu Świętej Rodziny" Caritas Diecezji Ełckiej w Orzyszu przy ul. Wierzbińskiej 1. Będzie o­no miało miejsce 15 maja br.

3272 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie Domu Świętej Rodziny' (999 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Szkolenie Zespołów Caritas

Autor: Marcin Dodano: czwartek, 04 maja 2006 - 14:13

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zorganizować w dniu 13 maja 2006 r. (sobota) w Ełku kolejne Kwartalne Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Jest ono kierowane przede wszystkim do Prezesów i członków Parafialnych Zespołów Caritas.

3354 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Zespołów Caritas' (1360 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

123456   >