I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

12345678910111213141516172737475767778797107117127137147157167177187197207217227   >

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 czerwca 2018 - 13:40

Poniedziałek 11 czerwca 2018 r. upłynął pod znakiem pielgrzymowania. Tego dnia wolontariusze i sympatycy Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku uczestniczyli w pielgrzymce do Pokamedulskiego Klasztoru w Wigrach pod opieką p. Jolanty Narwojsz Zajkowskiej, p. Karoliny Harasim i p. Hanny Gutowskiej.

81 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Na kamedulskim i papieskim szlaku” - pielgrzymka wolontariuszy i sympatyków SKC przy ZS nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku' (2671 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Autor: Admin Dodano: sobota, 09 czerwca 2018 - 17:55

1 czerwca 2018 roku Ełk stał się miejscem rozmów o przedsiębiorczości na Mazurach i Podlasiu. W Ełckim Centrum Kultury odbyło się I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej. Jego celem było nawiązanie współpracy i wymiana doświadczeń przedsiębiorców, samorządowców, przedstawicieli organizacji społecznych i uczelni oraz poruszenie istotnych kwestii gospodarczych i społecznych, mających znaczenie dla naszego regionu.

1042 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej ' (4865 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zawody sportowe wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas - „Mały wielki sport”

Autor: Admin Dodano: piątek, 08 czerwca 2018 - 09:40

W dniach 6-7 czerwca 2018 r. na terenie Pokamedulskiego Klasztoru w Wigrach odbyły się zawody sportowe dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas ze szkół podstawowych, gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych. Zostały one poprzedzone zwiedzaniem obiektu i wspólną modlitwą.

167 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zawody sportowe wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas - „Mały wielki sport”' (4054 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 06 czerwca 2018 - 11:20

1. Uczestnikami konkursu mogą być dzieci uczęszczające do przedszkoli oraz punktów przedszkolnych znajdujących się na terenie miasta Ełku, mieszkańcy Ełku.
2. Zadaniem uczestników konkursu jest wykonanie instrumentu z tworzyw wykorzystywanych w recyklingu (rolki po papierze, butelki plastikowe, pojemniki po jogurcie, sznurek, makulatura, folia, słomki, itp.).
3. Na konkurs można zgłaszać tylko instrumenty wykonane indywidualnie.

104 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej ogłasza konkurs plastyczny pod hasłem „Niezwykły instrument muzyczny"' (997 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XIII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 maja 2018 - 08:27

1 czerwca Plac Jana Pawła II w Ełku zapełni się dziećmi i młodzieżą. Tego dnia po raz trzynasty Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Ogólnopolski Festyn Rodzinny „Bądźmy razem”.

404 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XIII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka ' (1743 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku