Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

12345678910111213141516172737475767778797107117127137147157167177187197207217227   >

Nowe kierunki współpracy z partnerami z Litwy

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 kwietnia 2018 - 14:05

14 kwietnia br. w biurze Caritas Diecezji Ełckiej odbyło się spotkanie partnerskie pomiędzy ełcką Caritas a Caritas z Archidiecezji Wileńskiej reprezentowaną przez parafię z Druskiennik. Podczas spotkania doszło do wymiany doświadczeń i zadań jakimi zajmują się Caritas w diecezjach i parafiach.

273 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowe kierunki współpracy z partnerami z Litwy' (977 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Barwy ze słońca” w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 kwietnia 2018 - 14:40

W czwartek, 19 kwietnia 2018 r., odbył się koncert w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Przed mieszkańcami i personelem naszego domu wystąpiła grupa kilkunastu uczniów z Zespołu Szkół nr 2 im. Krzysztofa Kamila Baczyńskiego w Ełku. Podczas koncertu zatytułowanego „Barwy ze słońca” młodzi ludzie zaprezentowali piosenki takich zespołów, jak m.in. Stare Dobre Małżeństwo czy Czerwony Tulipan.

98 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Barwy ze słońca” w DPS „Misericordia”' (1591 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 kwietnia 2018 - 14:23

Caritas Diecezji Ełckiej od 12 października ubiegłego roku realizuje Ogólnopolski Program: "Spiżarnie Caritas" we współpracy z Caritas Polska, ale przede wszystkim z Biedronką. Projekt ma charakter praktyczny i edukacyjny, kieruje się ideą walki z marnowaniem żywności; poza tym jest zgodny z senackim projektem ustawy o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

71 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spiżarnie Caritas ' (2667 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Serce i dusza wolontariusza” – warsztaty dla członków SKC w Krasnowie

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 kwietnia 2018 - 12:12

W czwartek 12 kwietnia 2018 r. w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Krasnowie k. Sejn odbyły się warsztaty, w których wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas. Spotkanie nt. „Serce i dusza wolontariusza” poprowadził ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu.

213 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Serce i dusza wolontariusza” – warsztaty dla członków SKC w Krasnowie' (1496 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Św. s. Faustyna w służbie Ojczyźnie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 kwietnia 2018 - 17:35

W ramach obchodów „Roku dla Niepodległej” i Święta Miłosierdzia Bożego Parafia pw. św. Jana Pawła II i Zgromadzenie Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia we współpracy ze Szkołą Podstawowa nr 5 im. Marii Konopnickiej w Ełku zorganizowała Międzyszkolny, Rodzinny Konkurs Plastyczny i Literacki pod hasłem: „Święta Siostra Faustyna w służbie Ojczyźnie”.

77 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Św. s. Faustyna w służbie Ojczyźnie' (2889 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU