Festyn już za nami!

Temat: Caritas Polska

12   >

Koordynatorzy PEAD już przeszkoleni!

Autor: Admin Dodano: środa, 17 października 2007 - 08:25

W dniu 11 października 2007 r. w centrali Caritas Polska w Warszawie odbyło się szkolenie koordynatorów Europejskiego Programu Pomocy Najbardziej Potrzebującym (franc. Programme Europeen d’Aide aux plus Demunis – PEAD).

Caritas Polska
2886 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Koordynatorzy PEAD już przeszkoleni!' (1164 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nagrody Ubi Caritas wręczone!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 października 2007 - 11:48

W sobotę 6 października br., w przeddzień rozpoczynającego się 63 Tygodnia Miłosierdzia pracownicy i wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej wzięli udział w Gali wręczenia Nagród Ubi Caritas w Teatrze Polskim w Warszawie. Po raz pierwszy w historii gala miała charakter ekumeniczny, uczestniczyli w niej przedstawiciele Kościoła prawosławnego i Kościoła ewangelicko - augsburskiego.

Caritas Polska
2909 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nagrody Ubi Caritas wręczone!' (1017 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Płyty CD - "POKONAMY FALE"

Autor: Marcin Dodano: środa, 23 lutego 2005 - 14:07

Mija już drugi miesiąc po tragedii jaka miała miejsce 26 grudnia ub.r. w Azji Południowo - Wschodniej. Wskutek trzęsienia ziemi i fal tsunami zginęło ponad 300 tysięcy osób, a kilka milionów pozostało bez dachu nad głową. Najbardziej niewinne i bezbronne wskutek kataklizmu pozostały dzieci, z których wiele straciło rodziców i najbliższych.

Caritas Polska
4002 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Płyty CD - "POKONAMY FALE"' (1330 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Apel Caritas Polska w sprawie Sudanu

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 sierpnia 2004 - 22:34

W dniach, które Polakom przypominają bohaterski czyn Powstania Warszawskiego sprzed 60 laty, z odległej Afryki docierają do nas dramatyczne informacje o tragedii milionów ludzi obecnie doświadczanych wojną i prześladowaniem. Los mieszkańców i tysięcy uchodźców przybyłych do regionu Darfur, w zachodnim Sudanie, jest określany jako największa katastrofa humanitarna na świecie. Bratobójcze walki nie oszczędzają nawet dzieci. Ojciec Święty Jan Paweł II zwrócił się z gorącą prośbą do społeczności międzynarodowej o pomoc, jako znak duchowej i materialnej solidarności z tamtejszym udręczonym ludem.

Caritas Polska
4988 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Apel Caritas Polska w sprawie Sudanu' (1038 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie Prezydium Caritas

Autor: Marcin Dodano: środa, 14 lipca 2004 - 02:44

12 lipca 2004 r. w Gdańsku odbyło się spotkanie Prezydium Caritas, w którym uczestniczył Ks. Dariusz Kruczyński, Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej.

Caritas Polska
3260 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie Prezydium Caritas' (395 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

12   >

Page created in 2,194296 Seconds