Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Temat: Jałmużna Wielkopostna

„Paschałki wielkanocne”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 lutego 2007 - 12:09

Środą Popielcową rozpoczęliśmy w Kościele okres Wielkiego Postu – czas pełnienia gorliwych dzieł miłosierdzia i jałmużny. W tym kontekście, Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaproponować – podobnie jak w latach ubiegłych – „paschałki wielkanocne”, które zostały włączone przez Caritas Polska w Wielkanocne Dzieło Caritas. Koszt jednej świecy wynosi 5 zł.

Pozyskane ze sprzedaży świec wielkanocnych fundusze zostaną przekazane na dożywianie dzieci, pomoc bezdomnym, ubogim i zagrożonym marginalizacją.

Dziękujemy wszystkim Diecezjanom za zaangażowanie w każdą akcję prowadzoną przez Caritas. Niech to wspólne niesienie Światła Zmartwychwstałego będzie realizacją słów Jezusa Chrystusa: „Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią” (Mt 5,7.)

Jałmużna Wielkopostna
3986 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Paschałki wielkanocne”' (1 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Dopóki mamy czas, czyńmy dobrze wszystkim” – Jałmużna Wielkopostna 2007

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 lutego 2007 - 12:04

Podobnie jak w latach ubiegłych Caritas Diecezji Ełckiej pragnie włączyć się w dzieło Jałmużny Wielkanocnej 2007, poprzez rozprowadzanie wśród dzieci i młodzieży skarbonek Caritas. Powołując się na słowa „Dopóki mamy czas, czyńmy dobrze wszystkim” (Ga 6,10) starajmy się wszyscy w okresie Wielkiego Postu pomyśleć i wspomóc, szczególnie chorych i cierpiących, składając ofiarę do skarbonki. Są one rozprowadzane we wszystkich parafiach diecezji ełckiej.

Jałmużna Wielkopostna
4970 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Dopóki mamy czas, czyńmy dobrze wszystkim” – Jałmużna Wielkopostna 2007 ' (1 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Komunikat: Paschałki wielkanocne

Autor: Marcin Dodano: środa, 23 lutego 2005 - 13:42

Środą Popielcową rozpoczęliśmy w Kościele okres Wielkiego Postu – czas pełnienia gorliwszych dzieł miłosierdzia i jałmużny. W tym kontekście, Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaproponować – podobnie jak w latach ubiegłych –„paschałki wielkanocne”, które zostały włączone przez Caritas Polską w Wielkanocne Dzieło Caritas. Koszt jednej świecy wynosi 5 zł.

Jałmużna Wielkopostna
3800 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Paschałki wielkanocne' (711 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Komunikat: Skarbonki - Jałmużna Wielkopostna 2005

Autor: Marcin Dodano: wtorek, 08 lutego 2005 - 09:25

Podobnie, jak w latach ubiegłych Caritas Diecezji Ełckiej pragnie włączyć się w dzieło Jałmużny Wielkopostnej 2005, poprzez rozprowadzanie wśród dzieci i młodzieży skarbonek Caritas.

Jałmużna Wielkopostna
3748 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Skarbonki - Jałmużna Wielkopostna 2005' (891 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%