Kolonie 2017

123   >

„Walczę o siebie”

Autor: Admin Dodano: środa, 16 grudnia 2015 - 14:44

31 stycznia 2016 roku Caritas Diecezji Ełckiej kończy realizację projektu „Walczę o siebie”.

Projekt „Walczę o siebie” proponuje różnorodne formy wparcia dla ofiar przemocy domowej, dostosowane do ich potrzeb. Obejmuje przede wszystkim poradnictwo i terapię indywidualną oraz grupową. Przez 12 miesięcy były prowadzone warsztaty psychologiczno – pedagogiczne, warsztaty rozwijania umiejętności społecznych, bajkoterapia i muzykoterapia, kursy decoupage oraz filcowanie na mokro.

273 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Walczę o siebie”' (893 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kontynuacja projektu „Walczę o siebie”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 października 2015 - 13:52

Caritas Diecezji Ełckiej kontynuuje realizację projektu „Walczę o siebie” do 31 stycznia 2016 roku. W ramach przedłużenia programu prowadzona jest terapia indywidualna ukierunkowana na wsparcie ofiar przemocy w rodzinie oraz nauczenie ich umiejętności ochrony przed osobą stosującą przemoc. Beneficjentom udzielane jest wsparcie psychologiczne oraz specjalistyczna pomoc terapeutyczna.

297 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kontynuacja projektu „Walczę o siebie”' (914 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Projekt „Walczę o siebie”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 30 lipca 2015 - 21:26

Caritas Diecezji Ełckiej prowadziła od czerwca 2014 roku do końca lipca 2015 roku projekt „Walczę o siebie”, skierowany do osób dotkniętych przemocą w rodzinie oraz osób, pracujących z ofiarami jak i sprawcami przemocy. W ramach programu prowadzone były indywidualne konsultacje specjalistyczne, szkolenia zawodowe, kursy podnoszące kwalifikacje zawodowe (decoupage oraz filcowanie na mokro), warsztaty: psychologiczno – pedagogiczne, umiejętności wychowawczych, bajkoterapii i muzykoterapii, spotkania mediacyjne.

371 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Projekt „Walczę o siebie”' (3642 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjazd „Stop przemocy w rodzinie”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 czerwca 2015 - 08:27

W dniach 12 – 14 czerwca w Domu Św. Rodziny w Orzyszu odbył się wyjazd integracyjny dla kobiet z dziećmi, uczestniczących w projekcie „Walczę o siebie”. Podczas weekendowego pobytu w ośrodku uczestnicy wzięli udział wraz z pedagogiem w grach i zabawach integracyjnych. Poprzez taniec, śpiew, grę na instrumentach najmłodsi rozwijali swoją wyobraźnię, uczyli się koncentracji uwagi i współpracy w grupie.

586 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjazd „Stop przemocy w rodzinie”' (6691 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zajęcia w Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 maja 2015 - 09:12

Brak zgody na stosowanie przemocy i odwaga do podejmowania interwencji w przypadku, w którym stajemy się świadkiem takiego zjawiska, są bardzo ważnymi elementami w systemie przeciwdziałania przemocy. Istotne znaczenie maja tutaj zarówno interwencje sąsiedzkie, jak i policji, sądu, pracowników pomocy społecznej, oświaty, czy też służby zdrowia w ramach procedury Niebieskiej Karty. Interwencja jest często pierwszym krokiem w procesie pomagania osobom doświadczającym przemoc - jej celem jest bowiem zatrzymanie przemocy.

559 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zajęcia w Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej Caritas Diecezji Ełckiej' (5660 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

123   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU