Temat: Tornister pełen uśmiechu

1234   >

TORNISTRY 2013 JUŻ ROZDANE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 sierpnia 2013 - 22:28

W dniu 3 sierpnia Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas, odbyło się ono w Centrum Pastoralno-Administracyjnym w Ełku. Spotkaniu przewodniczył Ks. Biskup Romuald Kamiński, obecni byli również ks. dr Maciej Gilewski – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, a także ks. dr Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego oraz Anna Rudzińska – opiekun PZC.

Tornister pełen uśmiechu
2123 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'TORNISTRY 2013 JUŻ ROZDANE' (2318 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
X EDYCJA AKCJI „ TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lipca 2013 - 12:02

Okres wakacji jest nie tylko czasem radości i odpoczynku, ale też problemów i zmartwień, ponieważ wielu rodziców z obawą patrzy na zbliżający się kolejny rok szkolny. Zła sytuacja materialna, w jakiej się znajdują, nie pozwala im nie tylko na zakup podręczników dla swoich dzieci, ale także podstawowych artykułów szkolnych, takich jak zeszyty, kredki, farby itp. Brak przyborów szkolnych sprawia, że uczniowie czują się gorsi od swoich rówieśników i przez to są bardziej zamknięci w sobie.

Tornister pełen uśmiechu
2372 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X EDYCJA AKCJI „ TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU”' (1199 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WYPRAWKI SZKOLNE PRZEKAZANE.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 sierpnia 2012 - 14:34

Caritas pomaga dzieciom wejść z uśmiechem w nowy rok szkolny.

Wychodząc naprzeciw potrzebom dzieci, które rozpoczną nowy rok szkolny we wrześniu, Caritas Diecezji Ełckiej już po raz dziewiąty zorganizowała akcję „Tornister Pełen Uśmiechu”. Głównym celem w/w przedsięwzięcia jest zwiększenie szans edukacyjnych uczniów poprzez wyposażenie ich w podstawowe artykuły szkolne i plecaki.

Tornister pełen uśmiechu
2158 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WYPRAWKI SZKOLNE PRZEKAZANE. ' (1955 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WYPRAWKI JUŻ ROZDANE !

Autor: Admin Dodano: środa, 24 sierpnia 2011 - 14:06

„Dzieci są przyszłością i nadzieją ludzkości”
Benedykt XVI

Dnia 20 sierpnia 2011 r. odbyło się szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas na którym nastąpiło uroczyste poświęcenie przez Ks. Biskupa Romualda Kamińskiego wyprawek szkolnych. Przekazane one zostały członkom Parafialnych Zespołów Caritas, którzy tego dnia zgromadzili się licznie w sali konferencyjnej przy Placu Katedralnym1 w Ełku.

Tornister pełen uśmiechu
2192 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WYPRAWKI JUŻ ROZDANE !' (637 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU”

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 sierpnia 2011 - 09:33

„Dzieci są przyszłością i nadzieją ludzkości”
Benedykt XVI

Caritas Diecezji Ełckiej już ósmy rok przygotowuje wyprawki szkolne uczniom rozpoczynającym naukę w klasach I-III szkoły podstawowej. Uczniowie ci pochodzą z rodzin, gdzie sytuacja materialna jest bardzo ciężka. Zostali oni wytypowani przez Zarządy Parafialnych Zespołów Caritas, które działają przy parafiach na terenie diecezji ełckiej. Wielu rodziców nie stać na zakup dzieciom podręczników ani tym bardziej artykułów szkolnych. Zakup kompletnej wyprawki szkolnej to w wielu rodzinach poważne nadszarpnięcie budżetu domowego.

Tornister pełen uśmiechu
2222 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU” ' (1061 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

1234   >